Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Українська нація збереглася, бо зберегла свою мову!

РА-ДІЙ-МО! У Таращанській районній гімназії «Ерудит» з 2 по 9 листопада утілився в життя проект «Українська мова й національна психологія»! Велика група вчителів і учнів 1-11 класів (80 осіб), шляхом занурення в тему, впродовж двох місяців вивчали найновітніші докази автохтонності української мови, її здатності до самовідродження завдяки генетичній силі нації.

Тепер, впродовж тижня, поширюються здобутки цього гурту (тих, хто гуртом працював над темою) на усю громаду (колектив гімназії).

Діти проводять уроки біології на тему: «Не говориш рідною мовою – менше живеш», на яких аналізують офіційну статистику вживання суржику у етнорегіонах та співставляють ці показники з рівнем захворювань та поширенням соціальних проблем, вивчають фізіологічний процес реакції підязикової кісточки на суржик.

На уроках історії, пояснюючи однокласникам поняття: раса, етнос, нація, менталітет, національний характер, шукають причини втрати нами первинного менталітету та відповідають на запитання: «Чому українців характеризують такими приказками як «Своя сорочка ближче до тіла», «Моя хата з краю», «Як не з’їм, то понадкусюю…»?».

Щодня активісти гурту проводять акцію «Говори правильно», під час якої скрізь на стінах школи розвішують найчастіше вживані нами суржикові слова, та поряд слова, які слід вживати.

На уроках української мови усі написали незвичний за змістом диктант про багатство рідної мови. Учні 5-11 класів взяли участь у конкурсі на кращий заголовок. Дітям запропоновано на уроці літератури прочитати текст про сучасні дослідження наших українських медиків: як лихослів’я руйнує життя та назвати його.

Проведено ще один конкурс - конкурс на кращий почерк. Під час узагальнення його результатів йшлося й про взаємозв’язок почерку й характеру. Зроблено унікальне дослідження – вивчення сили імен колективу ТРГ «Ерудит». Враховані усі Галини, Миколаї, Анастісії ….. серед учителів, учнів, обслуговуючого персоналу. Зведені результати дослідження відтворені на стенді, який набув найбільшої популярності цього тижня. Бо кожен хлопець чи дівчина, шукаючи своє ім’я, робить власне відкриття про кількість «собі подібних» у школі, співставлює звуковий аналіз з відповідною кольоровою шкалою та цікавиться впливом саме сили свого імені на світогляд і вдачу (везіння, фортуну) усього колективу.

8 листопада – найсерйозніший захід: науково-практична конференція: «Українська мова й національний характер». Тут не до жартів і розважальних програм! Це наша відчайдушна спроба відверто поговорити про те, чому ми, українці, ті, чиї предки були козаками, чиї предки загинули під час визвольної війни від більшовиків, чиї предки померли страшкою смертю у часи голодомору, чиї предки винищені були сталінським режимом, чому сьогодні ми так просто забули страждання своїх родів і стали ворогами самі собі.

Використання суржику, спотворених слів, які не знаходять спорідненості з вібраціями клітин, принесло нам, українцям, складні психологічні (тобто духовні) проблеми залежності від наркотиків, алкоголю, зробили нас агресивними й розбещеними.

Отже, ми бачимо прямий зв’язок між руйнуванням мови й руйнуванням нації. Повідомляючи про це на конференції, ми обов’язково зупинилися на особливостях національного українського характеру та зробили спробу пояснити: звідки з’явилися такі його відхилення як позбавлення власної гідності, байдужість до національних цінностей, бідність національних почуттів.

9 листопада ми, святкові, радісні, веселі, зустрічаємо День української мови й писемності та проводимо конкурс читців, поетів, прозаїків. Крім того, старші гімназисти організовують з маленькими школярами бесіди про використання світлих і лихих слів людиною та їх вплив на життя взагалі.

Про кілька приємних дрібничок далі.

Міні-лекцію про силу Живого Слова – унікальну методику інформотерапії Олександра Філатовича з використанням сакральних текстів трипільських брахманів для зцілення й гармонізації простору провела директор гімназії для своїх колег-вчителів.

Біля ста маленьких школяриків кілька днів трудилися над тим, щоб виготовити для усього колективу емблеми. Саме вони, емблеми, викликали найбільший подив у батьків, але після відповідних роз’яснень, усім стало ще цікавіше.

На емблемі, обрамлена червоним знаком уваги буква «Ї» - візитівка української мови. А напис навколо знаку: «Обережно! Українська мова» нагадує про мову як оберіг для нації, про сакральний зміст прадавньої мови й правильне використання у нашому спілкуванні слів, адже усе сказане українською – матеріалізується.

Ще один із сюрпризів маленьких школярів тепер буде радувати нас завжди. Стародавнє українське привітання «З добрим днем будьте здорові!» зустрічає нас цього тижня в фойє закладу. Напис складається із стилізованих дитячих малюнків букв з українською тематикою.

Заходьте до нас – і ви відразу це побачите! А також приєднуйтесь до наших закликів, говоріть українською і співвібруйте з рідною землею!
 


В тему:

Нова еліта вже плекається!

Таращанська гімназія «Ерудит»: Життя преображається – творимо!

Діти у Просторі волі

Слово – найпотужніший засіб керування реальністю

Українська мова чотири тисячоліття тому

Зоряний мандрівник (Згадай себе!)

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую! Писала й цього разу радіодиктант національного єднання. Коментую тут, щоб цю статтю читали (бо й сама лише сьогодні її побачила). Дякую за можливість долучитися такої чудової статті.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Коментарі

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую! Писала й цього разу радіодиктант національного єднання. Коментую тут, щоб цю статтю читали (бо й сама лише сьогодні її побачила). Дякую за можливість долучитися такої чудової статті.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!