Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чверть роботодавців не цікавляться освітою працівників

Світ:

Освіта в більшості випадків не відіграє вирішальну роль при працевлаштуванні. Так, диплом про освіту запитують, але це радше формальність. Чверть роботодавців узагалі не цікавляться, що закінчували їхні працівники.

Соціологи Інституту Горшеніна запитали в українців, що потрібно молодій людині, аби влаштуватися на гарну роботу. Більшість відповіли — хороша освіта.

— Роботодавець насамперед звертає увагу на ініціативність молодого спеціаліста, — каже менеджер кадрового порталу "Хедхантер" Юрій Палійчук, 24 роки. — Бо кандидат із бажанням працювати вже має хоч якийсь досвід роботи. Ініціативна людина не буде п’ять років просто протирати штани в університеті. Освіта кандидата в більшості випадків не відіграє вирішальну роль при працевлаштуванні. Так, диплом про освіту кандидата запитують, але це радше формальність. Чверть роботодавців узагалі не цікавляться, що закінчували їхні працівники.

Освіта в Україні мало відповідає потребам ринку. Лише кожен третій у корпоративному секторі працює за спеціальністю. Більше половини працевлаштованих останнім часом перекваліфікувалися. Для прикладу, майже половина українських програмістів не здобували профільної освіти, вважають себе самоучками. А це сьогодні найдефіцитніші спеціалісти.

Хабарі, протекція чи підбір кандидата за приємною зовнішністю у приватних компаніях не практикують. Перед працівниками зазвичай ставлять конкретну бізнес-задачу. Адже на першому місці в компанії стоять прибуток і репутація.
 



В тему:
Чим більше у нас професорів та дисертацій, тим менше у нас науки - Дацюк
Уроки літератури збуджують негативні емоції і нагнітають депресію
Вінець демократії – посередність
Інформаційне перенавантаження
Вітчизняні освітні технології в контексті Болонського процесу
Яка система виховання-освіти нам потрібна: погляд інакодумця
Виховання: проблема наступних поколінь
Інформаційна війна в сучасній літературі
Діти іммігрантів гірше вчаться у школі
Долю народів визначають університети, а не партії і уряди
Дитяче мовлення формують татусі
Блакитноокі - найрозумніші люди, - експерти
Україна - творче суспільство. Так чи ні?
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи