Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Вознесіння Господнє чи заупокійні сороковини?

Категорія:

У православній церкві це одне з дванадцяти головних свят року, яке відзначається на 40-й день після церковного Великодня і завжди припадає на четвер. Це останній день, коли можна вітатися словами «Хрестос Воскрес!»
Згідно з прадавнім звичаєм, на 40-й день відзначаються сороковини смерті і правиться заупокійне богослуження. Це пов’язано з тим, що на 40-й день духовна сутність померлого скидає з себе останні психічні оболонки, остаточно виходить з земної «гри» і прокидається до активного життя у світі духів.

Через це число 40 символізує звільнення від старого життя і перехід до нового життя. Зокрема, 40 днів триває Великий піст – очищення від тягарів старого року, щоб у чистоті розпочати Арійський новий рік (на весняне рівнодення 21-22 березня). Так само 40 днів триває базовий курс оновлення Живим Словом.

Тут виникає запитання: чому це свято Вознесіння так нагадує заупокійні сороковини? Адже 40 днів тому відбулася подія протилежна смерті, а саме Воскресіння Ісуса Хреста і його перемога над смертю. Слово «воскресіння» (гелленською «анастасіс) означає «відновлення», «повернення до попереднього стану». Воскреслий Ісус повністю відновив своє тіло. А тут його зображають як безплотну духовну сутність, що на 40-й день назавжди покидає фізичний світ, зникаючи «в небесах» (адже не в космос він улетів).

Річ у тім, що свято Вознесіння було засноване на фальшивих вставках в Євангеліє, причому наявність цих вставок визнана і православною, і католицькою церквами – див.: Навіщо вигадали «свято вознесіння»?

Приховане надзавдання цього «свята» – якнайшвидше поховати Ісуса і поменше згадувати про його Воскресіння, адже воно таке неприємне для "дітей диявола".

З другого боку, «вознесіння» ставить крапку на земному житті воскреслого Ісуса, відповідно, втрачають сенс запитання: А що відбулося пізніше? Куди Ісус пішов після свого воскресіння? Що він робив? Як він далі навчав своїх учнів? Де могила Ісуса?


В тему:

Реінкарнація і принцип економії енергії

25 березня - свято воскресіння Ісуса Хреста. Воскресаймо!

Центр і периферія, або пробудження Пульсара

Що святкуємо?

Хрестос чи Христос? Відповідь дає Синайський кодекс IV століття

Фільм "Українська Галілея" на TV Сенсар (відео)

Експедиція до Української Галілеї на каналі Культура «Радіо Сенсар» (аудіо)

Знайди хоч один доказ, що Ісус не був українцем

Куди подівся Іуда Іскаріот?

Святий Йосип і Діва Марія були друїдами

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи