Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Конституційні Збори України: правила скликання і мандат делегата

Ми, козацька нація – українці цілого світу, громадяни України та інших держав, засновуємо державу української мрії – Третій Гетьманат. Ми робимо це шляхом Конституційних Зборів на підставі статей 5 і 69 Конституції України.

На відміну від існуючого режиму, у Третьому Гетьманаті:

• конституційною метою держави є збільшення чисельності українців, зростання рівня культури, здоров’я та добробуту громадян, що визначається Індексом людського розвитку ООН;

• за результати досягнення конституційної мети вище керівництво держави несе персональну відповідальність своїми майном, свободою і життям (довічне ув’язнення);

• керівники всіх рівнів збагачуються тільки разом з людьми, якими вони керують; власність, отримана шляхом зубожіння суспільства, є ганебною і підлягає поверненню без строку давності;

• керівники контрольних та судових органів всіх рівнів обираються народом і несуть персональну відповідальність за виконання своєї роботи власними майном і свободою.

Ми, козацька нація, визначаємо такі Правила проведення Конституційних Зборів України (далі – Зборів) і заснування Третього Гетьманату (далі – ТГ):

1. Делегата на Збори (далі – Делегата) обирає громада виборців – українців, незалежно від їх громадянства і місця проживання. Громада від 31 до 99 виборців називається «стартова сотня», а обраний нею Делегат отримує статус «сотник ТГ».

2. Кожний виборець, що поставив свій підпис у підписний лист з мандатом Делегата, отримує статус «засновник ТГ». Підпис дійсний тільки тоді, коли він підкріплений організаційним внеском в розмірі 100 грн., для закордонних громад – 15 доларів США або 10 євро.

3. Засновник, що володіє українською мовою, може сам стати Делегатом; для цього йому треба поставити першим свій підпис у підписний лист і зібрати не менше 30 підписів на свою підтримку.

4. Виборці, що зібрали хоча б три підписи на свою підтримку, мають право об’єднати зібрані ними підписи, створити стартову сотню, дати їй назву і вибрати з-поміж себе сотника, віддавши зібрані ними підписи на його підтримку. Прізвище сотника разом з назвою сотні вписується в підписний лист (див. на звороті), який одночасно є мандатом.

5. Виборці, що зібрали більше 10 підписів, згідно з козацькою традицією отримують статус «ройовий ТГ» (десятник). Виборці, що пожертвували на заснування ТГ суму 1000 грн. і більше, отримують статус «почесний засновник ТГ».

6. Сотник створює електронний реєстр своєї сотні (зразок – sd.org.ua/filedata/REESTR.xls) і пересилає його в Оргкомітет Зборів на адресу [email protected]. Половину зібраних коштів сотник передає Скарбнику ТГ разом з копією підписного листа, що є підставою для реєстрації сотні. Друга половина коштів залишається в скарбниці сотні і використовується сотником за допомогою призначеного ним скарбника сотні для пропаганди ТГ і організаційних потреб. Про розгортання процесу заснування Третього Гетьманату повідомляє інтернет-газета «Народний Оглядач» SD.ORG.UA та спеціалізований сайт FORUM.SD.ORG.UA. Про отримання і витрачання всіх зібраних коштів повідомляє Координатор ТГ і Скарбник ТГ на загальних зібраннях сотників ТГ; такі зібрання відбуваються 4 рази на рік у першу неділю після рівнодення і сонцестояння.

7. Після реєстрації сотні її засновники отримують інтернет-доступ до соціальної мережі ТГ, що дає їм можливість знайомитися з однодумцями, спілкуватися, робити публікації на особистих та сотенних інтернет-сторінках і на «Народному Оглядачі».

8. Сотники представляють інтереси своїх виборців на території свого населеного пункту і в місцевих органах влади.

9. Сотники формують полковий устрій на основі 225 виборчих округів в Україні і довільної кількості округів (але не більше 225) за кордоном. Якщо на території виборчого округу є хоча б три сотники, то вони консенсусом (одноголосно) обирають з поміж себе полковника. Полковник отримує від Координатора ТГ посвідчення полковника і полковий прапор.

10. Сотники полків на чолі з полковниками беруть участь у другому етапі Зборів – Великому Вічі: ухвалюють концепцію Конституції ТГ і обирають тимчасову Конституційну комісію для розробки цілісного тексту Конституції згідно з ухваленою концепцією.

11. Велике Віче ухвалює Конституцію ТГ. З цього моменту в Україні скасовується дія попередніх Конституційних актів. Велике Віче для впровадження в життя духу і букви Головного Закону із свого середовища обирає Гетьмана України, Велику Раду, що складається з полковників ТГ, обирає інших визначених Конституцією вищих посадовців, затверджує нову державну символіку. Гетьману, згідно з Конституцією, надається право законотворення, а Великій Раді – законодавчої ініціативи. Члени уряду призначаються Гетьманом. Члени Конституційної комісії протягом 5 років не мають права займати вищі виборні посади.

12. Після обрання Гетьмана полковники реалізують політику ТГ на території своїх паланок (полкових округів) в Україні і за кордоном, несучи за це персональну відповідальність перед Гетьманом і козацьким народом – засновниками ТГ.

(клацайте на фото, щоб збільшити)



Завантажуйте:

Мандат делегата Конституційних Зборів України (doc)

Мандат делегата Конституційних Зборів України (pdf)

Форма електронного реєстру підрозділу ТГ (xls)
 


В тему:

Стратегія етномережі «Третій Гетьманат» 2010–2011

Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях

Вара – герб Третього Гетьманату

Живе Слово: спільна молитва за Україну

Відбулося Третє зібрання Конституційних зборів України (фоторепортаж)

Третій збір засновників ТГ (відео)

Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату

Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.

Реформація: 25 пунктів. Концептуальні засади Конституції Третього Гетьманату
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи