Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тимошенко і депутатські пільги: “забрала мінімум, але дала удвічі більше”

Світ:

З 1 січня 2008 року згідно з внесеними в Закон про статус народного депутата змінами “слуги народу” залишилися без наступних привілеїв:

1) Після завершення свого депутатства екс-нардеп зможе отримувати свою зарплатню не більше 3-х місяців. Раніше закон передбачав виділення коштів з держбюджету на екс-депутатське утримання протягом року, у випадку навчання екс-депутата – протягом 2 років.

2) Окрім “відпускних” депутати не будуть влітку отримувати ще й матеріальну допомогу для свого оздоровлення в розмірі двох місячних зарплат.

3) Встановлена гранична межа пенсії депутата – не більше 10 тисяч грн. в місяць. До цього вона була в розмірі 80-90% від зарплатні, інколи досягала 20 тисяч грн.

4) Екс-нардепи матимуть і надалі право на безплатне медичне обслуговування, але без безкоштовного транспорту і санітарно-куротного лікування. Нинішні депутати позбавляються безплатних путівок у vip-санаторії.

5) Нардепи тепер не отримуватимуть квартир за бюджетний кошт або сотні тисяч гривень грошової компенсації для самостійної купівлі житла.

6) Депутати тепер не матимуть безплатного проїзду у громадському транспорті і безплатного паркування особистих автомобілей.

Скасування депутатських пільг пройшло якось підозріло тихо, пише у своїй статтіДмитро Корнійчук і висловлює припущення - якщо пільги тихо зняли, так само тихо можуть і повернути. По-друге, враховуючи склад старої-нової Ради, можна стверджувати, що ті, хто хотів отримати “халявне житло”, вже все, що можна, отримав раніше.

Питання багатотисячних зарплат нардепів з різними грошовими доплатами обминули. Крім того, біля 87 млн. грн. передбачено з бюджету на утримання Кримських спецсанаторіїв для високих чиновників. Норму ж закону про заборону безплатних путівок можна обійти, вважає автор статті. Наприклад, встановити номінальну ціну путівки для депутата в 1000 грн. на тиждень, а реальну щоденну вартість (в 300-400 доларів) покривати з бюджету. Але ж більшість депутатів ВР є багатими людьми, і грошові пільги їх не цікавлять. Головне – це статус недоторканості. Саме за неї почнеться справжня війна в парламенті.

Тимошенко заявила, що завдяки урізанню депутатських пільг бюджет отримає додаткові кошти. Але цифр немає. Натомість бюджет-2008 на десятки мільйонів збільшує утримання тільки Верховної Ради. Але ще є Кабмін і Секретаріат Президента, котрі разом з Радою тягнуть на 1,64 млрд. грн. На думку автора статті, Тимошенко застосувала подвійні стандарти – забрала мінімум, але дала удвічі більше. І не помітила привілеї інших відомств. Ось такий вийшов “закон один для всіх”.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи