Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лекцію Нобелівського лауреата скасували через його висловлювання про негрів

Світ:

Британський Музей науки скасував заплановану лекцію Нобелівського лауреата Джеймса Вотсона у зв'язку з висловлюваннями знаменитого генетика про інтелектуальну перевагу білої раси над чорною, повідомляє BBC Russian
Скасування лекції мотивується неполіткоректністю висловлених Уотсоном поглядів. Музей, за словами його представника, не уникає обговорення гострих і суперечливих тем, але Вотсон "перейшов границю дозволеної дискусії".

Напередодні в газеті The Sunday Times з'явилися висловлювання Вотсона, який заявив, що "соціальна політика", проведена цивілізованими країнами в Африці, помилкова, оскільки основана на тому, начебто чорношкірі за вродженими інтелектуальними здібностями нічим не відрізняються від білошкірих, у той час як "всі дослідження говорять, що це не так".

За словами вченого, бажання людей думати, що всі вони рівні, природне, однак "люди, яким доводилось мати справe із чорними працівниками, знають, що це неправда".

Лауреат вважає, що в найближчі 15 років інтелектуальна різниця між расами буде підтверджена генетично.

Слова Вотсона викликали обурення в багатьох «правозахисних організацій», деякі з яких хочуть притягнути вченого до відповідальності в судовому порядку.

Вотсон, один з першовідкривачів ДНК, володар Нобелівської премії за 1962 рік, директор однієї з провідних дослідницьких лабораторій США, приїхав до Великобританії для того, щоб провести рекламну кампанію своєї книги "Уникайте докучливих людей" (Avoid Boring People).

--------------------------------
В тему:

Расово-орієнтований вітамін захоплює ринок

Євгеніка для України

Блакитноокі — найрозумніші люди, — експерти

Третину інтернет-аудиторії Бі-Бі-Сі складають расисти

Джон Ріс-Девіс: Розділення людей за расовою ознакою — наше культурне завдання

Чорні, білі – бояться чорних однаково

Чорні хлопці “потребують відокремленого навчання”...

Етногенетичні інтереси і міжрасові змішування

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи