Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Епатажне Євробачення

Категорія:

Не вписуватися у формат Євробачення стало традицією цього пісенного конкурсу і головною ціллю для багатьох учасників

Вже майже тиждень, як закінчився 52 пісенний конкурс Євробачення у Гельсінкі. А його досі згадують фіни. Фінські газети і журнали продовжують писати про Вєрку Сердючку. Вона представляла Україну на Євробаченні-2007. Посіла друге місце. І стала у Гельсінки загальною улюбленицею. Її пісню крутять в барах, кафе і клубах. На дискотеках танцюють точнісінько так, як вона це робила на сцені Гартвел Арена в Хельсінкі (льодовий палац, де проходив півфінал і фінал Євробачення). В Гельсінкі ще 11 травня можна було почути звуки Сердючкиної пісні в якості рінгтону мобільного телефона.

Фінський глянцевий журнал “Фокус” у своєму останньому випуску (№ 3(13) 2007) помістив на першу сторінку обкладинки фото Вєрки Сердючки. В журналі пишуть, що спочатку шоковані фіни швидко закохалися в українську Сердючку. Вони не можуть пояснити чому. Але веселу пісню “Danzing” фінські фанати Євробачення вже визнали хітом року. На питання: “Як вам подобається представник з України?” холодні і стримані в емоціях фіни розквітали у посмішці. Їм сподобалося все: і весела музика, і дурнуватий текст пісні, і екстравагантний вигляд артиста. Адже Євробачення вже не здивувати ні артистами неоднозначної орієнтації, ні трансвеститами.

У 1998 році переможцем конкурсу пісні на Євробаченні став знаменитий ізраїльський транссексуал Дана Інтернешенал. Однак такого поєднання індивідуальності, екстравагантності і комічності, яке є у Вєрки Сердючки, Європа ще не бачила. Гаслом, з яким Андрій Данилко поїхав до Гельсінкі на Євробачення, було: “Посміхнись, Європо!” І йому безперечно це вдалося.

Напередодні відкриття Євробачення-2007 в Україні казали: “У Вєрки Сердючки буде в Гельсінкі конкурент з Данії” — трансвестит DQ – Drama Queen. В перекладі з англійської – Королева драми. Він же Пітер Андерсен. Цей 34-річний співак і шоумен відомий в своїй країні пародіями на Євробачення. Але він не пройшов навіть у фінал конкурсу. І не користувався такою увагою преси і фанів Євробачення, як Вєрка Сердючка.

Не вписуватися у формат Євробачення стало традицією цього пісенного конкурсу і головною ціллю для багатьох учасників. Орієнтуючись на перемогу монстрів “Лорді” минулого року, представник з Швейцарії вирішив піти далі. Дуже відомий у Європі ді-джей Бобо представив на Євробачення-2007 пісню “Vampires are alive” – “Вмпіри живі”. Ось уривки з неї:

Вампіри живі... Я – вампір, я раб...
Де темрява, де тінь, Там я...
Як нав’язливому жаху, дозволь мені змінити твій світ!
Звільни свій дух після опівночі, продай свою душу!
Насолодись подорожжю з раю до пекла...
Ти тут, щоб покінчити зі своїм життям!


На думку противників вампіричного виконавця, в цих словах звучить проповідь самогубства.

Група “Тeapacks” з Ізраїля також наразилася на те, що могла бути викреслена зі списка учасників європейського пісенного конкурса. Їхній трек “Push the button” (“Натисни на кнопку”) викликав обурення президента Ірана Махмуда Ахмадінежада. Він заявив, що ця пісня закликає не до миру, а до ядерної війни. Ексцентричний соліст гурту Кобі-Оз не коментував це. В інтерв’ю Бі-Бі-Сі він сказав, що гурт мав на меті написати таку пісню, яка б не вписувалася в звичні норми.

Ставку на епатаж зробив і бісексуальний гурт “The Ark” (“Ковчег”) зі Швеції. Їхню музику називають гламурним роком. Вони дуже популярні у Швеції і Фінляндії. Соліста гурту – Ола Сало – називають новим Фреді Меркурі.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи