Ігор Каганець's picture
Ігор Каганець
  • Visits: 1
  • Hits: 1

Що важливіше для народу: дух, мова чи генофонд?

Надривні заклики до абстрактної духовності готують повний провал в царині мовної і расової політики, отже ведуть українців до катастрофи.

Потреба написання цієї статті виникла внаслідок бурхливого обговорення теми «Хто є українцем і як це визначити». Йшлося про те, що народ – це біосоціальний організм, який, подібно до людини, має дух, душу і плоть. Дух народу – це його воля до життя, душа (психіка) – це мова і спосіб життя, плоть – це генофонд.

Відтак робився висновок, що належність до Українського народу визначається духовною, психічною і генетичною спорідненістю:

– на духовному рівні люди визнають себе українцями і підтверджують це діями на користь української справи;

– на психічному рівні українці розмовляють українською мовою;

– на генетичному рівні українці мають спільного предка, навіть якщо є мулатами чи метисами.  

Проти цього різко виступив Микола Пономаренко (22 Листопад, 2014 - 18:07) і заявив, що для приналежності до українського народу достатньо духовної єдності: «Всі люди належать до різновиду Гомо Сапієнс! Невже тоді треба відкинути мовні і генетичні ознаки? ТАК, абсолютно відкинути! Бо то є ознаки тваринного рівня розвитку! Лише через ЄДНІСТЬ ДУХОВНУ ми можемо досягти Людського рівня розвитку».

Протилежну позицію зайняв Вакула Коваль (22 Листопад, 2014 - 21:07): «На мою думку, спадковість найважливіша. Ті одиниці дуже гарних іноземців, що могли б прикрасити наш народ, хай не зраджують своїх і прикрашають своїх. Кому потрібні зрадники?»

Щоб дійти істини, погляньмо на людину. Вона є триєдиною істотою, тобто має дух, душу і плоть. Щоб було зрозуміліше, це подібно до людино-машинної системи, яка має оператора («дух»), програмне забезпечення («душа») і апаратуру («плоть»).

Що буде, якщо в людини ослаблений дух? Вона не має власної волі, тож перестає бути людиною і перетворюється на «розумну тварину». Це як комп’ютер без оператора.

Що буде, якщо в людини ослаблена психіка? Вона психічно хвора і недієздатна, подібно до комп’ютера з зіпсованими програмами.

Що буде, якщо у людини ослаблена або знищена плоть? Вона не працездатна або взагалі мертва і нагадує оператора з поламаним комп’ютером.

Це означає, що людина є повноцінною тільки тоді, коли в неї здорові дух, душа і плоть. Тобто всі три складники є однаково важливими, адже відсутність одного з них приводить до того ж самого результату – нездатності діяти як людина.

Подібна ситуація з «Людиною великою», тобто народом. Ослаблення духу перетворює його на безвольного раба, занепад рідної мови і застосування чужої робить його нерозумним і недієздатним, а погіршення генофонду веде до фізичного виродження і вимирання. Тому народ, подібно до окремої людської особини, також є триєдиною істотою, життєспроможність якої визначається здоров’ям усіх трьох складників. Ослаблення будь-якого з них веде до того ж самого результату – втрати життєспроможності й неминучого вибуття з еволюційних перегонів. Для еволюції байдуже, з якої причини народ перестав існувати: від слабких духовно-вольових якостей, втрати мови чи генетичного зіпсуття.

До речі, на порушенні триєдиного балансу основуються бойові стратегії. Сенс у тому, що для вибивання народу з еволюційних перегонів достатньо зосередити увагу на одному компоненті і викликати легковажне ставлення до іншого. Наприклад, підняти ажіотаж щодо духовності і на цьому тлі ослабити увагу до расової гігієни. Або надмірно зосередитися на цілком правильних євгенічних заходах, але злегковажити мовною політикою.

Звідси випливає, що позиція Миколи Пономаренка є абсолютно деструктивною: його надривні заклики до абстрактної духовності готують повний провал в царині мовної і расової політики, отже ведуть українців до катастрофи.

Свої заклики до ігнорування української мови і генетики Микола Пономаренко аргументує досвідом держави Ізраїль. У ізраїльтян справді є чому повчитися.   

По-перше, це держава єврейського народу, а не «громадян всіх національностей», як зараз в Україні.

По-друге, громадянами можуть бути тільки духовні євреї, що визнають своєю релігією іудаїзм, щиро переймаються долею Ізраїлю, є носіями єврейської генетики (мають родичів євреїв) і володіють івритом (хоча б на рівні курсів інтенсивного вивчення).

По-третє, щоб неєврею стати євреєм, треба вивчити єврейські історію і звичаї, здійснити обряд ритуального омивання (чоловіки мають здійснити обрізання), вивчити іврит, прийняти іудаїзм і отримати у рабинів підтвердження щодо щирості свого долучення до єврейства.  

По-четверте, як публічно заявив головний рабин Росії Берл Лазар, навіть міжетнічні змішування богопротивні, а що вже говорити про міжрасові.  

Я ж пропонував, як видно зі статті «Хто є українцем і як це визначити», значно простіші речі:

1) щире визнання свого українства, підтверджене діями;

2) володіння українською мовою;

3) наявність європейського антропологічного типу, а якщо людина має змішане походження (потомок міжрасового шлюбу), то документальне підтвердження наявності українського предка.

Микола Пономаренко це вважає «фашизмом» (тобто, в його розумінні, чимось антилюдським), «расизмом» (це ще жахливіше) і «лже-українством», натомість свою власну позицію вважає проявом високої духовності. Це або повна відсутність логіки, або банальне невігластво, або свідома деструкція.   


Що стосується протилежної сторони дискусії, а саме Вакули Коваля, то він наполягає на тому, що українцем можна вважати тільки людину європейського антропологічного типу. Натомість жоден явний метис не може бути українцем, навіть якщо він є видатним українським націоналістом і прекрасно володіє українською мовою. Для таких людей пропонується статус «духовного українця».

Думаю, що це прийнятний підхід, хоча його недоліком є відсутність точної межі між «чистим» і «не чистим» європейцем. Справа полегшується тим, що видатні україномовні метиси зустрічаються доволі рідко, тому подібні випадки можна розглядати в індивідуальному порядку.        

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Для сферичних коників у вакуумі, які є чужинцями, а хочуть щоб їх визнавали українцем (а насправді в українське громадянство, яке надає можливість політичного впливу), треба поставити одне питання, а чого ти лізеш в українці? Чого тобі чужинцю, який зробив щось корисне для України не бути славетним чужинцем, послом свого народу який прославляє свій народ і збільшує дружбу між нашими народами. А тобі саме треба бути українцем (а по факту громадянином). Та щоб мати чужинський вплив на українців. Щоб мати можливість для спекуляцій: "Он бачиш скільки російськомовних на Донбасі захищають Україну? Значить російська має бути державною". "Он бачиш як чужинці щось роблять для України? Значить чужинці мають над українцями правити." Аби тільки українці не підняли голову, бо то є хвошізмь.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Comments

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Все вірно.
Коли українці хочуть створити щось своє, тягнуться один до одного, гуртуються і творять своє, особливе. То не пройде багато часу як з'являються певні особи, які починають звинувачувати їх у "фашизмі", "нацизмі", "екстремізмі" і взагалі антилюдскій поведінці. Українці нелюди і обов'язково мають любити жидів і їм коритись. Почерк знайомий. І це є українофобія. Свідома чи підсвідома (типу трансформагентури).
Так звані люди світу, які не признають рас, народів, кордонів. Що ви тут робите? Живіть за своїм принципом без кордонів, роду, мови, минулого і майбутнього. Тут твориться держава УКРАЇНСЬКА.
Так звані жидолюби, що ви тут робите? Йдіть до своїх панів жидів і співайте дифірамби їм.
Я дуже хочу мати державу за взірцем і принципом як у жидів.
1.Самоідентефікація (визнання себе українцем записом у документ).
2.Мова українська (не знання, а повсякденний вжиток).
3.Належність до української нації (можна і з аналізами).

Тільки на основі цих трьох чинників можна розглядати можливість надання громадянства, бо громадянство ще треба заслужити своїми особистими ділами. Наприклад службою в української армії, чи якимсь корисним для держави волонтерством.

І тільки громадяни, хоч їх буде і не деструктивна більшість, а творча меншість мають право на виборче право і на творення держави.

p.s. Дуже наполягаю і прошу розробників сайту зосередитись на розробці інструментарію, який дозволить блокувати (відправляти в бан) певних деструктивних і неприємних гравців. Бо гидко читати коментарі. Вони опускають мене в нижчі простори. Я хочу від них ізолюватись і щоб це було автоматично.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Арій Протиєресей каже:
p.s. Дуже наполягаю і прошу розробників сайту зосередитись на розробці інструментарію, який дозволить блокувати (відправляти в бан) певних деструктивних і неприємних гравців. Бо гидко читати коментарі. Вони опускають мене в нижчі простори. Я хочу від них ізолюватись і щоб це було автоматично.

Взаємно наполягаю у протилежному і прошу проігнорувати вище наведений п.с. Причиною чого є те що, що сьогодні заблокують одного, завтра іншого, після завтра третього і тоді на цьому сайті залишаться лишень одні адміни та самі наглі + хитрі. Хіба таким чином діє національна підтримка ближньому своєму? Хіба у вищих просторах не всім роздають інструкції як поводити себе у тих чи інших випадках коли баласт причіпляється до вашої світлості??? Якщо це дійсно так, то я з радістю підкажу як діяти у таких ситуаціях, отже інструктую: коли до вашої світлості причиплюється баласт, то ви його просто напросто берете та без оцінечно відноситися до нього, опісля чого шляхом ігнору даний баласт від вашої світлості сам по собі відчіпляється і падає в глибину своєї темноти. Тому для тих світлостей які не здатні опанувати дану інструкцію але при цьому бажають на рівні пурхати у хмаринках при забаненні їм неугідних павших коментаторів просто напросто втрачуть можливість на тренажерах качати свою світлість, а отже коли їм доведеться вже буде зустрітися зі злом надто потужнішим від своїх тренажерів, то їм у такому випадку загрожує цілковите падіння ще більше нижчого від тих хто зараз їх тягне в низ.. Тому перш ніж дослуховуватися до такого прохання спершу добряче все обдумайте, а той хто таке запропонував хай сам перед собою чесно з"ясує чи дійсно він заслуговую пурхати у хмаринках немаючи при цьому ані найменшого поняття як серед них лавірувати і при цьому від баласту майстерно позбуватися.. можливо вам ще варто потренуватися на менших висотах перш ніж через свою неумілість змінювати правила буття просторів????

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

Дуже влучно, сама повчуся, п.Альберте! Але існує кінець і початок речення, чи все говориться на одному духу ))))). Так швидко я не вимовлю )))

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Ви дуже плутано і не зрозуміло висловлюєте думку.
Про "блокування" я мав на увазі на особистому рівні. Я не бачу коментарі "заблокованого" - "заблоковані" не бачать моїх коментарів. Всіх інших це не стосується і можуть "на тренажерах качати свою світлість". Мені яке до цього діло? Я не хочу "качати свою світлість" таким чином. Я хочу створити на НО свій особистий комфортний простір. Що не зрозуміло?

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Це зрозуміло без проблем. Просто ваше прохання мною було зовсім не так сприйнятим. Наприклад якщо говорити аналогією то у вК є така функція як долучення у чорним список, власне через що та дана особа втрачає будь який доступ до вашого профілю, але при цьому вона все одно може коментувати інші теми, через що я власне і подумав що у вас виникло саме бажання взагалі таку особу блокувати на НО, щоби взагалі її не бачити на сайті.
Одним словом у першому коментарі я вас зрозумів тоді по своєму, у цьому я вас вже зрозумів по вашому. Дякую що розяснили, я вас у цьому плані підтримую)
Хай буде!)

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Так, я не докладно пояснив. Моя вина. Ні в якому разі не видаляти і не блокувати акаунт гравця, я теж проти такого. А така функція з коментарями реалізована на Ґ+ і до мене в стрічку своїми коментарями не пролазить ні одна московська вата і всілякі скандальні особи. Мені дуже зручно і комфортно серед тих людей які мені приємні чи цікаві. Як там на вашому "вК", я не в курсі бо не ні разу не користувався.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Цитата:
p.s. Дуже наполягаю і прошу розробників сайту зосередитись на розробці інструментарію, який дозволить блокувати (відправляти в бан) певних деструктивних і неприємних гравців. Бо гидко читати коментарі. Вони опускають мене в нижчі простори. Я хочу від них ізолюватись і щоб це було автоматично.

У вашому випадку найкращим варіантом буде читати і милуватися тільки своїми власними коментарями. І в такому випадку точно будете знаходитись вічно в теперішньому своєму просторі. Правда, зважаючи на те, що у Вас виникає відчуття гидоти, коли хтось не погоджується з Вами, то сумніваюсь, що це дуже високі простори.

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Так, мені не цікаві протилежні думки.

Я сюди прийшов для того щоб знайти спільнодумців.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Вакула Коваль's picture
0
No votes yet

Все залежить від точки зору на хуцпу.
Вважаю, що блокування не потрібно. Тому що мета цього сайту - пошук української ідеї а також способів її захисту від усякої хуцпи.
Тож гидкі коментарі є добром, тому що дають змогу зрозуміти їх і знайти правду. Вони вчать не вмикати автоматично емоції, а думати духовно. Той хто не витримує і "заводиться" - проявля недуховну душевність, емоційність, він є маніпульованою людиною.
Краще вчитися духовності на сайті, ніж бути маніпульованою людиною в житті.

VAKULA

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Для сферичних коників у вакуумі, які є чужинцями, а хочуть щоб їх визнавали українцем (а насправді в українське громадянство, яке надає можливість політичного впливу), треба поставити одне питання, а чого ти лізеш в українці? Чого тобі чужинцю, який зробив щось корисне для України не бути славетним чужинцем, послом свого народу який прославляє свій народ і збільшує дружбу між нашими народами. А тобі саме треба бути українцем (а по факту громадянином). Та щоб мати чужинський вплив на українців. Щоб мати можливість для спекуляцій: "Он бачиш скільки російськомовних на Донбасі захищають Україну? Значить російська має бути державною". "Он бачиш як чужинці щось роблять для України? Значить чужинці мають над українцями правити." Аби тільки українці не підняли голову, бо то є хвошізмь.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Якщо нам хтось не подобається з акціонерів, тобто членів нашої громади, то діяти треба за Євангелієм:

"Коли брат твій завинить супроти тебе, піди й докори йому віч-на-віч. Коли послухає тебе, ти придбав брата твого.

Коли не послухає тебе, візьми з собою ще одного або двох, щоб усяка справа полагоджувалась за словом двох або трьох свідків.

І коли він не схоче слухати їх, скажи громаді; коли ж не схоче слухати громади, хай буде для тебе як поганин.
Істинно кажу вам: де двоє або троє зібрані в Моє ім’я, там Я серед них".

Якщо акціонер робить щось не те, то поговоріть з ним наодинці. Якщо не слухає, то можемо це обговорити публічно. Якщо не помагає, то вирішує керівництво громади. Але для цього нам спочатку треба сформувати це керівництво.

До цього питання повернемося, коли на сайті працюватимуть групи. Швидкість розробки залежить від кількості інвестицій в розвиток сайту.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Миро каже:
.. Але для цього нам спочатку треба сформувати це керівництво.
До цього питання повернемося, коли на сайті працюватимуть групи. Швидкість розробки залежить від кількості інвестицій в розвиток сайту.

Добре якщо всі питання вирішення проблем впираються в гроші, то чи могли би ви назвати чітку потрібну суму коштів для вирішення даного питання аби акціонери мали змогу потім зробивши певний внесок суми у конкретне питання аби потім вимагати від вас виконання дій???
Тобто розтлумачу більш детальніше, якщо для формування такого керівництва сайтові потрібна функція групи яка і так тут багатьом є потрібною і без формування того керівництва. то акціонери які бажають це діло зробити чим по скорше матимуть змогу внести конкретно визначену вами цю певну суму коштів з яких і матимуть право вимагати виконання зобов"язань з боку сайта. А то акціонери внески роблять але кошти йдуть на загальні потреби сайту які не завжди їм так нагально потрібні як деякі інші такі як наприклад функція груп.
Чи я один тут такий "розумний" знайшовся що підійшов до цього питання саме з такого боку?? о_о

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Зараз всі зусилля групи розробки зосереджені саме на групах і підвищенні швидкодії сайту. Для стабільної розробки нам треба щомісяця 25000 гривень. Завдяки підвищенню інвестиційної активності наших акціонерів ми вже підтягуємось до 5000.

Альберт Саїн каже:
Чи могли би ви назвати чітку потрібну суму коштів для вирішення даного питання аби акціонери мали змогу потім зробивши певний внесок суми у конкретне питання аби потім вимагати від вас виконання дій?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Миро каже:
Зараз всі зусилля групи розробки зосереджені саме на групах і підвищенні швидкодії сайту. Для стабільної розробки нам треба щомісяця 25000 гривень. Завдяки підвищенню інвестиційної активності наших акціонерів ми вже підтягуємось до 5000.

Альберт Саїн сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Чи могли би ви назвати чітку потрібну суму коштів для вирішення даного питання аби акціонери мали змогу потім зробивши певний внесок суми у конкретне питання аби потім вимагати від вас виконання дій?</blockquote>

О! Все значно якось більше аніж я сподівався..
Дякую за відповідь!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Та і ще одне після того як пан Орій розяснив свою позицію, то його у цьому плані можна зрозуміти і навіть деякою мірою підтримати позаяк я у його розясненню зрозумів що у нього є конкретні наміри які він має намір реалізувати з правильними для нього людьми, а тому відповідно йому насправді і немає жодного сенсу мати справи з тими хто на цьому сайті йде своїм шляхом..
Все вірно пане Миро.. хай руки виконують свою роботу і не переймаються за тим як ноги виконують свою.. аби лиш тільки голова про все тіло турбувалося..
Тому я дійсно занадто перефразував його п.с. на своє розуміння, але тепер я вже його частково підтримую бо тому що вже добре розумію)))

Але натомість ось сенс вашої публікації я ще й досі не зовсім зрозумів..

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

Панове, залиште п. Миколу, не засуджуйте. Ми підняли емоції, бо хтось сказав протилежну несприйнятливу думку того, що тут твориться. Вважаю, що таким чином ми удосконалюємось, находячи аргументи для відповіді на інші думки.
Нам треба навчитись з усмішкою діяти. Треба навчитись так відповідати, щоби знання відповіді робили інакодумця однодумцем. Він сам вчиться, побачив інше, пожив у іншому світі і вносить думку загального світу по-жидівськи. Ще не поміняв світогляд.

П. Микола скоро ввійде на одну хвилю, бо щоби сприйняти, то треба щось випустити. Ось він і випускає, звільняючи місце для сприйняття. Але це є добре, бо він свідомо хоче вірити в те, куди ми йдемо і перевіряє дорогу, а чи правильна вона.
Наприклад, п. Альберт якийсь час задавав мені запитання по змісту статті, а я думала, що він глумиться. Я терпеливо відповідала, думаючи, значить він же не читав попередніх моїх статтей і не розуміє звідки взялись вислови.
Вважаю, що п. Микола ще не перепустив через себе той дух справедливості, який рухає нами.
Ми піднімаємося вище євреїв, а він ставить нам їх за зразок;
в нього еталоном є жиди, а ми вивертаємо жидівське нутро і бачимо г....

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Зоріна Небокрай каже:
Наприклад, п. Альберт якийсь час задавав мені запитання по змісту статті, а я думала, що він глумиться. Я терпеливо відповідала, думаючи, значить він же не читав попередніх моїх статтей і не розуміє звідки взялись вислови.

Усі однозначно ні. Десь половину так, але коментував лишень ті що більш менш зрозумів і ті які були мені цікавими)) Хоча я чомусь з останньої вашої публікації по жидам дійшов до таких висновків, що ви і самі багато чого як не розумієте то так і не знаєте)))))))

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

Друже Альберте, я згадала про вас, щоби навести приклад нашого дружнього порозуміння. Дякуючи вашим запитанням, я здогадалася про інші речі, тому ви сприяли моєму розвитку. Правда ж гарно вийшло !!!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

П. Ігоре, ваша відповідь- досконала. Тому радіймо, бо маємо вищі аргументи на закиди інших думок.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Ось і потекло лайно..ХА-ХА..дякую ну нарешті появилась сторіночка гумору на сайті ,якого так бракує..Хто там мене зібрався в бан відправляти за те,що речі називаю своїми іменами..Клавіатурний гладіатор,якому жиди придумали комп'ютер і програми написали..Ще йому напевно дуже подобаються жидівські зелені банкноти і він мріє стати союзником США,бо сам себе не може захистити..Однодумців звичайно Ви знайдете десь у пивнушці у гідропарку,а так лише співчуття...До речі залиште у спокої пана Миколу..Він має поважний вік і практичні поради..дякую за гумор....

Вірю в те, що розумію.

Микола Пономаренко's picture
0
No votes yet

РА-дію, що маю можливість сказати щось важливе, на мою думку!

Пан Ігор дав нам три умови належності людини до українця, специфічно:
1) щире визнання свого українства, підтверджене діями;
2) володіння українською мовою;
3) наявність європейського антропологічного типу.

В цілому я з цими критеріями погоджуюсь, якщо ці критерії не нав’язуються ззовні і не вимагається створення КОМІСІЇ для перевірки цих критеріїв. Але з тексту статті така вимога КОМІСІЇ НА РАСОВУ ЧИСТОТУ абсолютно необхідна і вже йде поступ до її створення.

Проте, пан Ігор упустив ще один, чи не найважливіший критерій для визначення належності до українця - ПОКІРНІСТЬ ІДЕОЛОГІЇ ТГ. Це є недопустиме упущення :), і прояв цього упущення відразу дав за себе знати в пропозиціях, наприклад, “Орія“. Проаналізуємо.

Я відповідаю всім ТРЬОМ вищеозначеним вимогам належності до українця, але мене, все-одно, такі як “Орій“, хочуть забанити з українців. Чому? Тому, що я не сповідую “ІДЕОЛОГІЮ“, яку сповідує він, “Орій“. Виходить, що українцям, які не сповідуть ЄДИНЕ І АБСОЛЮТНО ВІРНЕ ВЧЕННЯ нема місця серед українців майбутнього суспільства. Таких, як я, треба палити на вогнищах, як відьом колись палили?

Я ра-дію, що не всі так ще думають. Проте, бережіться братья, і до вас дійде черга!

В чому тут проблема або помилка? В тому, що означення належності до українця(ки), як я вже писав і мене не зовсім зрозуміли, повинно виходити ІЗ СЕРЕДИНИ самої людини, - це має бути самовизначенням, а не виходити із покірності ІДЕОЛОГІЇ, яка створена штучно в суспільстві, чи в ідеологічній групі, чи якимось “фюрером“. ВІЛЬНОДУМСТВО має вітатися а не спалюватися на багаттях! Інтелектуальна і фізична СВОБОДА має бути абсолютною, а не контролюватися (навіть заради чистоти і збереження генофонду) органами “расової чистоти“. Якщо сказане не буде досягнуте в майбутньому суспільстві, то таке суспільство буде диктатурою і довго не проіснує.

Якщо хтось вважає, що ці мої думки є на “нижчому рівні“ свідомості і ще не досягли рівня свідомості “спалювання відьом“, то критерії оцінки рівнів вашої власної свідомості маять велику хибу і вам “розпяття Хреста“ не буде ніяких проблем зробити.

Щиро!

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

Ви приписали мені дурницю, яку щойно вигадали, і тут же її розкритикували, - так, начебто вона є у моїй статті. Ви що, сперечаєтесь зі своїми фантазіями?

У нас ідеологія волі. Це написано на нашому гербі, це перший пункт Арійського вольового імперативу: "Все, що робиться з власної волі, - добро! Все, що робиться з чужої волі, - зло!"

Ви самі створюєте у власній уяві якісь жахіття, приписуєте їх іншим людям і потім боретеся проти цих людей.

До цієї статті я стояв на доволі ліберальних позиціях щодо української ідентифікації і громадянства. Тепер схиляюся до думки, що ізраїльську модель треба використовувати не тільки для самооборони, а й для надання громадянства.

Краще мати 100 тисяч українців, об’єднаних спільними духом, мовою і усвідомленням кровної спорідненості, ніж 10 мільйонів "високодуховних" без мови і расової свідомості.

Микола Пономаренко каже:
Пан Ігор упустив ще один, чи не найважливіший критерій для визначення належності до українця - ПОКІРНІСТЬ ІДЕОЛОГІЇ ТГ. Це є недопустиме упущення :), і прояв цього упущення відразу дав за себе знати в пропозиціях, наприклад, “Орія“. Проаналізуємо.

Орій не є офіційним речником нашої ідеології, щоб її аналізувати на основі його коментаря.

Якщо Орій не хоче навіть мимохіть читати чиїсь тексти, бо вони йому не цікаві, то це зовсім не значить, що йому цікаво палити їх авторів на вогнищах. Автоматичний захист від неприємних або нецікавих коментарів - це нормальна практика розвинених соціальних мереж. Ви ж не вважаєте Цукерберга "фашистом" за цей сервіс? Чи вважаєте?

Ми не вводимо таке блокування, бо наш підхід оснований на консенсусі, тобто ми віримо в те, що українці спроможні дійти згоди навіть у дуже дискусійних питаннях.

Ви ж усе перевертаєте: НО без блокування несе загрозу фашизму, а Фейсбук з блокуванням - апофеоз вільнодумства. Поміркуйте над цим.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Я розумію що захоплення жидами деяких навчили володінню хуцпи і перевертання істини.
Пане Миколо, від того що я не буду читати ваші коментарі, вас не спалять і не відберуть українство. Я їх технічно не буду бачити.
Не всі українці мені приємні і не з всіма українцями я хочу спілкуватись.
Так зрозуміло?

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Щодо комп'ютерів, то звісно прихильники жидів думають що жиди комп'ютери видумали.
Ну а я вважаю що українець http://meest-online.com/history/figure/kompyuter-vynajshov-ukrajinets/

Жиди добре паразитують на винаходах білої людини. Еге ж.

Намагання мене принизити і образити якось додає вам світлості і поважності?

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Не потрібно мене приписувати до прихильників жидів чи ще когось..Правдою не ображають, а намагаються знайти друга..

Вірю в те, що розумію.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Дякую за цю інформацію, пане Орію!
Опублікуйте її у своєму блозі!

Цитата:
Ну а я вважаю що українець http://meest-online.com/history/figure/kompyuter-vynajshov-ukrajinets/

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Їй Богу сміхота.
"Друзі", якщо я не хочу бачити ваші коментарі (просто не хочу з вами спілкуватись) і маю таку неадекватну реакцію на це, то чи з головою у вас все гаразд? Питання риторичне :)

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Микола Пономаренко's picture
0
No votes yet

Ввведемо поправку, базуючись на коментарі Ігоря Каганця.
Українцем вважається кожен, хто відповідає наступним ознакам:

1) щире визнання свого українства, підтверджене діями;
2) володіння українською мовою;
3) наявність європейського антропологічного типу;
4) сповідує ідеологію “волі“, як її означує ТГ;
5) відповідає критеріям Ізраїсьського означення етнічної належності.

Напевно список ще не вичерпаний, але “покращується“ ... ~;-}

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

Ми вводимо тільки ті критерії, які можемо точно і легко перевірити.

"Сповідування ідеології волі" не перевіряється, тому цей пункт зайвий.

Використання ізраїльського досвіду зовсім не означає його копіювання - це неможливо і безглуздо. Йдеться лише про ретельнішу перевірку щирості самоідентифікації, як це практикується в Ізраїлі.

Ще одна корисна річ - офіційне визнання того, що ТГ - це Українська держава, тобто держава українців, подібно як Ізраїль - це єврейська держава, тобто держава євреїв.

Вільнодум каже:
Ввведемо поправку, базуючись на коментарі Ігоря Каганця.
Українцем вважається кожен, хто відповідає наступним ознакам:
1) щире визнання свого українства, підтверджене діями;
2) володіння українською мовою;
3) наявність європейського антропологічного типу;
4) сповідує ідеологію “волі“, як її означує ТГ;
5) відповідає критеріям Ізраїсьського означення етнічної належності.
Напевно список ще не вичерпаний, але “покращується“ ... ~;-}

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

Явсесвіт "..Правдою не ображають, а намагаються знайти друга.." - вищий бал, дякую.
П. Оріє, ви праві в своєму бажанні чистоти і справедливості. Вважаю ваш шлях чесним з реакцією "бути подалі" від тих, хто щось пояснює " огородами". Прохання,- попробуйте спокійно реагувати на інші клубки думок, ми їх разом розплутаємо, по краплині і вияснимо все. Отже терпіння всім. Будемо вивчати глибше і відгороджуватись не будемо, а винесемо все на світло.

Поважний вік не є підставою до поваги думок носія віку.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Микола Пономаренко's picture
0
No votes yet

Пане Ігорю,
в попередньому дописі Ви сказали: ““Орій“ не є офіційним речником нашої ідеології, щоб її аналізувати на основі його коментаря.“

Мене це зацікавило. Значить ТГ має офіційних речників ідеології? Якщо не заперечуєте, чи можливо було б взнати їх імена? Також, чи існує цільний документ ідеології ТГ? Я розумію, що Ваші статті є віддзеркаленням цієї ідеології, але все, що Ви написали, важко зібрати докупи в короткий цільний ідеологічний документ. Якщо такий документ існує, було б дуже цікаво і корисно з ним ознайомитися. Якщо ж не існує, то треба його створити. Багато чого із наших суперечок тут відразу відпаде після знайомства з таким документом. Як наприклад відпадають запитання про структуру держави після знайомства з її Конституцією. Власне, мова йде якраз за щось спорідненне з Конституцією ТГ.

Чи можливо ці питання прояснити - речники ТГ, конституція чи ідеологія ТГ... ?

Щиро дякую!

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

Офіційних речників у нас нема, бо ще не створена організаційна структура. Її формування почнеться після запуску групової роботи.

Ідеологія ТГ динамічно розвивається завдяки колективним зусиллям, що добре видно на нашому сайті.

Усталені світоглядні положення викладені у книзі "Арійський Стандарт 2014".

Мета, місія і стратегія викладені у документі "25 стратегем Національного Собору".

Коротке техзавдання на розробку електронної держави - у статті ТГ-онлайн.

Після розробки ідеології вона буде оформлена в окремій книжці.

Вільнодум каже:
Пане Ігорю,
в попередньому дописі Ви сказали: ““Орій“ не є офіційним речником нашої ідеології, щоб її аналізувати на основі його коментаря.“
Мене це зацікавило. Значить ТГ має офіційних речників ідеології? Якщо не заперечуєте, чи можливо було б взнати їх імена? Також, чи існує цільний документ ідеології ТГ? Я розумію, що Ваші статті є віддзеркаленням цієї ідеології, але все, що Ви написали, важко зібрати докупи в короткий цільний ідеологічний документ. Якщо такий документ існує, було б дуже цікаво і корисно з ним ознайомитися. Якщо ж не існує, то треба його створити. Багато чого із наших суперечок тут відразу відпаде після знайомства з таким документом. Як наприклад відпадають запитання про структуру держави після знайомства з її Конституцією. Власне, мова йде якраз за щось спорідненне з Конституцією ТГ.
Чи можливо ці питання прояснити - речники ТГ, конституція чи ідеологія ТГ... ?
Щиро дякую!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Мабуть такої активності коментаторів на Народному Оглядачі, як за останні кілька днів, ще ніколи не було. Я ледь встигаю слідкувати за баталіями по RSS каналі.

З одної сторони це дуже добре, а з іншої зараз на мілину випливло багато протиріч, які завжди були між учасниками, але ховалися десь глибоко, через те, що раніше ці теми не розглядались так докладно.

Раніше в проекті "Третій гетьманат" кожен бачив те, що хотів бачити, те що відповідало його поглядам. А зараз постали конкретні питання, без одностайності в яких важко уявити подальшу спільну роботу.

Прийдеться шукати правду десь по-середині.

Мабуть все-таки буде доцільно погодитись з тим, що "українець" (представник українського народу) має мати українські генетичні корені (хоча б на четвертину), а якщо таких коренів немає, то може спокійно собі жити в якості "громадянина" (а не представника народу), в тому випадку якщо дотримується всіх законів і процедур, і мати всі ті ж права, крім політичних. Тобто чітко розділяємо поняття "народ" і "громадяни".

В той же час, якщо ми хочемо рухатися еволюційним шляхом, треба раз і назавжди заборонити на цьому сайті образливі слова і дії стосовно людей інших рас і національностей. Наприклад, порівняння темношкірих з мавпами, чи приписування всім східним чоловікам насильства щодо жінок. В іншому разі, на сайт притягнуться багато неадекватних особистостей, яких буде єднати не бажання розбудови нової держави, а ненависть до "інших".

Я веду до того, що треба прибрати 2 крайності.

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

Підтримую! Прошу всіх учасників, особливо Альберта Саїна і Миколу Пономаренка, надалі утримуватися від образливих слів і навішування ярликів. А щоб не казали, що це "придушення вільнодумства" і "полювання на відьом", то приватно можете говорити що завгодно.

boanro каже:
Якщо ми хочемо рухатися еволюційним шляхом, треба раз і назавжди заборонити на цьому сайті образливі слова і дії стосовно людей інших рас і національностей. Наприклад, порівняння темношкірих з мавпами, чи приписування всім східним чоловікам насильства щодо жінок. В іншому разі, на сайт притягнуться багато неадекватних особистостей, яких буде єднати не бажання розбудови нової держави, а ненависть до "інших".
Я веду до того, що треба прибрати 2 крайності.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Ну, нарешті мої слова (Опубліковано Арсен Дубовик 21 Листопад, 2014 - 11:56) проросли! ))) РаДію!

Цитата:
Мабуть все-таки буде доцільно погодитись з тим, що "українець" (представник українського народу) має мати українські генетичні корені (хоча б на четвертину), а якщо таких коренів немає, то може спокійно собі жити в якості "громадянина" (а не представника народу), в тому випадку якщо дотримується всіх законів і процедур, і мати всі ті ж права, крім політичних. Тобто чітко розділяємо поняття "народ" і "громадяни".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

П. Пономаренко сказав "..що означення належності до українця(ки), повинно виходити ІЗ СЕРЕДИНИ самої людини, - це має бути самовизначенням, а не виходити із покірності ІДЕОЛОГІЇ,..."
Відповідь: Щоби самовизначитися дорослому, то треба виростити людину з дитинки. п. Микола не вносить ніякого виховання для молодого покоління, а самовизначення залежить від виховання. Тому закидання "покірності ідеології" є його мильною бульбашкою.
Якщо єврей захоче стати українцем, то коли прийде- тоді зберемо громаду, подумаємо і проголосуємо.
2.". ВІЛЬНОДУМСТВО має вітатися ..."
Відповідь: А що ж ми тут робимо? Разом, (скуфією) творимо, будуємо, голосуємо, висловлюємо, узгоджуємо, доводимо. Висловлюйте такі ідеї, пане, що сподобаються всім і всі підтримають, бо критикувати ми самі вміємо.

3.".. Інтелектуальна і фізична СВОБОДА має бути абсолютною, а не контролюватися (навіть заради чистоти і збереження генофонду) органами “расової чистоти“. Якщо сказане не буде досягнуте в майбутньому суспільстві, то таке суспільство буде диктатурою і довго не проіснує. "

Відповідь: Я вважаю, що ми закладаємо фундамент виховання і цінностей людини. Тюрм не буде, бо виховання йде таке, що фізична свобода людини буде непідконтрольна нікому, Політ в Просторі. І "Органи расової чистоти" будуть в свідомості кожного народженого, сам собі контроль.
Щира порада п. Миколо, не заважайте працювати і збагачуйте нас своїми знаннями. Залякування диктатурою - Ха, ми виходимо за межі управління людиною, ми вимикаємо кнопки, до яких хтось привик.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Микола Пономаренко's picture
0
No votes yet

Зоріна Небокрай каже:
Щира порада п. Миколо, не заважайте працювати і збагачуйте нас своїми знаннями. Залякування диктатурою - Ха, ми виходимо за межі управління людиною, ми вимикаємо кнопки, до яких хтось привик.

Посестро Зоріно, дякую за пораду! Я нею скористаюсь і не буду заважати Вашому розвитку, якщо Ви мені ясно і переконливо розясните лише одну річ --

ЯК Ви збираєтесь виясняти ті ТРИ ознаки, які запропонував п. Ігор, як ознаки належності до українця(ки). ЯК? Будь ласка не філософствуйте, а дайте пряму і специфічну відповідь на поставлене запитання. Дякую.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

Ось скопіювала ознаки належності:
1) щире визнання свого українства, підтверджене діями;
2) володіння українською мовою;
3) наявність європейського антропологічного типу, а якщо людина має змішане походження (потомок міжрасового шлюбу), то документальне підтвердження наявності українського предка.

П. Миколо, на ваше запитання -ЯК???- тут нема відповіді.
Великодушно і без перепон, легко і просто. Думаю, що правильно, а ускладнити завжди можна. Винайдемо прилад і по вібрації душі будемо перевіряти )))))

А для чого вам це "ЯК"? Що від нього залежить?
Я додам, що українець є білошкірий, а якщо ні, то тоді покажи документи.
Подаю фільм "Частоты 2013"
http://kinobar.net/news/chastoty/2014-11-13-4887
Надіюсь, що пізніше обговоримо цей фільм. А може статтю напишете на таку тему, подарунок всім зробите ))))))

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Микола Пономаренко's picture
0
No votes yet

Зоріна Небокрай каже:
П. Миколо, на ваше запитання -ЯК???- тут нема відповіді.

Дякую. Я саме так і думав, що ні Ви, ні інші, хто ратує за ці критерії, поняття не мають або просто не задумуються над тим, як вони це будуть робити? А варто було б задуматися. Я підкажу ЯК це можна буде робити? Приблизно ТАК, як то робила Гітлерівська Германія. Звичайно, що в сучасний час ви скористуєтесь більш витонченими інструментами, як Ви вже запропонували - частоти-шмоти, чи інше.... АЛЕ СУТЬ ПРОЦЕСУ ЗАЛИШИТЬСЯ ТА САМА!

Суть процесу буде нагадувати татуювання скоту в отарі. Вам, як істинній арійці, наприклад, поставлять на лоб татуіровку арійки і Ви зможете цим дуже пишатися. Наперед Вас поздоровляю! Думати не треба ЯК ??? За Вас подумають і випечуть Вам на лобі гарну таку свастику, наприклад.

Щиро!

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Микола Пономаренко ніяк не заспокоїться, далі всього боїться. Спочатку була маячня, що Орій Радісний його спалить на вогні за вільнодумство, а тепер, що Зоріна Небокрай йому на лобі як скотині випече тавро і катуватиме частотами. І що його у нас так сильно налякало? Боїться, але ж не втікає... Якийсь мазохізм.

Вільнодум каже:
Зоріна Небокрай сказав:<blockquote class="bb-quote-body">П. Миколо, на ваше запитання -ЯК???- тут нема відповіді.</blockquote>

Дякую. Я саме так і думав, що ні Ви, ні інші, хто ратує за ці критерії, поняття не мають або просто не задумуються над тим, як вони це будуть робити? А варто було б задуматися. Я підкажу ЯК це можна буде робити? Приблизно ТАК, як то робила Гітлерівська Германія. Звичайно, що в сучасний час ви скористуєтесь більш витонченими інструментами, як Ви вже запропонували - частоти-шмоти, чи інше.... АЛЕ СУТЬ ПРОЦЕСУ ЗАЛИШИТЬСЯ ТА САМА!
Суть процесу буде нагадувати татуювання скоту в отарі. Вам, як істинній арійці, наприклад, поставлять на лоб татуіровку арійки і Ви зможете цим дуже пишатися. Наперед Вас поздоровляю! Думати не треба ЯК ??? За Вас подумають і випечуть Вам на лобі гарну таку свастику, наприклад.
Щиро!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

А чого йому тікати? Він тут зірка. Всі з ним панькаються, щось намагаються пояснити, а він тільки себе чує.
Типова поведінка троля. Тут багато для троля поживи. Проти троля один єдиний спосіб - повний ігнор. А ви своїми "тренуваннями" годуєте їх. Вони розжиріють і позвуть сюди ще з собою :)
І замість творення будете постійно виправдовуватись, що ви не хвошисти і не їсте на сніданок жидинят. Тратите енергію на начебто тренування і прокачку карми, щоб встояти проти хуцпи і вдосконалюватись, а насправді тролі смокчуть з вас творчу енергію. Для мене все просто: так - то так, ні - то ні. Все інше від лукавого.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Микола є акціонером, тобто повноправним членом нашої громади. Це значить, що ми можемо на нього впливати тільки на законних підставах. Такі речі вирішує внутрішній суд, який нам ще треба створити, або якась інша законна процедура.

Якщо є пропозиції - пишіть, краще у вигляді блогового запису, щоб не згубилося, з позначкою "суд ТГ". Все одно колись доведеться цим займатися.

Арій Протиєресей каже:
А чого йому тікати? Він тут зірка. Всі з ним панькаються, щось намагаються пояснити, а він тільки себе чує.
Типова поведінка троля. Тут багато для троля поживи. Проти троля один єдиний спосіб - повний ігнор. А ви своїми "тренуваннями" годуєте їх. Вони розжиріють і позвуть сюди ще з собою :)
І замість творення будете постійно виправдовуватись, що ви не хвошисти і не їсте на сніданок жидинят. Тратите енергію на начебто тренування і прокачку карми, щоб встояти проти хуцпи і вдосконалюватись, а насправді тролі смокчуть з вас творчу енергію. Для мене все просто: так - то так, ні - то ні. Все інше від лукавого.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Володимир Світлий's picture
0
No votes yet

Кому ,що болить.
Якщо по суті то система саморганізації сотень, методика втупу до тих сотень швидко розставляє все на свої місця.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Петро Підкова's picture
0
No votes yet

Радіймо, арії!
Стаття повністю відповідає моєму уявленню українства... Стисло, зрозуміло та однозначно.
Зайве філософствування та ще й згадування племені пройдисвітів дійсно спрямовує нас до розбрату.
Тож, єднаймось! Та радісно крокуємо шляхом навчання-творення-вдосконалення!
П.С.: І пригадаймо СВОЄ замість ворожих вчень різних зайд!
Хай Буде!

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Микола Пономаренко's picture
0
No votes yet

Шановні побратими і посестри!
Я відлучаюся на тиждень від диспутів по персональних справах.
Доступ до компютера буде, але відповідати не буду - беру перерву. :)
Хай щастить!

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Андрій Ясун's picture
0
No votes yet

Стереотипи пана Миколи не дадуть йому злетіти: жиди - жертви, свастика - жах... Пройшли ми вже це. Стереотипи взагалі мають здатність перетворювати розумну людину в демагога. Це ми і спостерігаємо.

Si vis pacem, para bellum

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

"Стереотипи взагалі мають здатність перетворювати розумну людину в демагога" гарно сказано..Не потрібно жидів боятись чи ненавидіти,пане Ясун..Потрібно стати настільки сильним ,щоб дивитися на них так, як лев дивиться на гієн...

Вірю в те, що розумію.

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Ненавидіти когось - це набагато легше, ніж підніматись самому. Саме тому тут багато людей, які обирають перший варіант.

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Ви дійсно праві Доброслав..Серед тих,хто вибрав перший варіант, можуть бути дві групи людей.Одна з них це йолупи недалекі,яким завжди хтось у чомусь винуватий,то їм співчуття..Друга група-це можуть бути люди,які свідомого грають таку роль,знаючи правду просто грають у своє задоволення свою гру.Завтра при бажанні змінять гру і правила..Вони гнучкі у переконаннях і свідомі на рахунок дійсності..Їм я аплодую...

Вірю в те, що розумію.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Оце, справді, гарне порівняння, пане Світе!

Цитата:
Не потрібно жидів боятись чи ненавидіти... Потрібно стати настільки сильним, щоб дивитися на них так, як лев дивиться на гієн


"...гієни знову зібралися в зграю. З усього було видно, що вони дуже сердяться: хвости звірів підняті високо вгору, шерсть на загривку стовбурчиться дибки. Намагаючись зайти ззаду, гієни підкрадалися до левиці, яка вже почала пожирати антилопу. Тільки по сильним ударам хвоста, що зі свистом розсікало повітря, можна було здогадатися, що левиця помітила їх. Коли гієни підійшли надто близько, з пащі левиці вирвався глибокий рик, і плямисті звірі відсахнулися. Але тільки на мить. Одна з гієн кинулася вперед, і її ікла вп’ялися в стегно грабіжниці! Левиця в шаленому стрибку здійнялася вгору, але страшний замах її лапи пропав даром – смертоносні пазурі розсікли повітря. Цариця звірів запізнилася: гієни вже відскочили і знову крутилися ззаду. Вони притискалися до землі і галасували, збившись у тісну зграю. І ще раз одна з гієн стрибнула, і знову її ікла досягли мети. Через хвилину ми побачили, як тікала від гієн цариця звірів. Гієни відбили у неї свою здобич! Втім, тріумф гієн був недовгим. Незабаром з’явилися два леви, самці з чорними гривами. Вони потрусили до місця бенкету і заволоділи тушею. На цей раз бійки не сталося. Всі гієни вляглися кружком в траві, не зводячи очей з могутніх звірів."

Гарні асоціації виникають, правда? "Туша" - країна, "гієни" - жиди (десь я читав, що це так означують усіх занадто зматеріалізованих людей, то ж віднесемо сюди всіх воріженьків ;) ), а українці в цьому колориті - певно "леви" (які ну(!) не можуть бути мишами чи котиками, хоч ти стрелься! ;) ).
І самі не сподівалися ;)

То, виходить, треба іноді й гаркати на гієн? ...бо вони підходять іноді занадто близько... і відсахуються(!), але тільки на мить! Тому, не переймаймося чужою кров'ю/генами, а пильнуймо свою кров/гени!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Pages

  • Page
  • of 2
  • >