Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 5
  • Hits: 5

Чому китайці бояться синьо-жовтого прапора України

У 1992 році на Україні гостювала китайська художниця Мао Мао, яка, побачивши український прапор, стала благати президента Кравчука поміняти кольори місцями. Виявилося, що комбінація, в якій синій домінує над жовтим, позначає в китайській системі "І-цзин" гексаграми "пі", що символізує прогресуючу деградацію. 

Домінування синього (символізує волю) над жовтим (мудрість) висловлює у китайців «Закон занепаду». Однак український президент виявився не таким "забобонним", як китайці і зберіг для земляків синьо-жовте поєднання. 

Послідовники ж знаменитого психолога і теоретика кольору Макса Люшера впевнені, що людина, яка на тестах вибирає комбінацію з синім угорі, а жовтим унизу, підсвідомо зізнається, що сильно залежить від середовища і оточуючих людей. Якщо ж вона вибирає зворотне поєднання, це говорить про її амбіції стати самодостатньою, незалежною. 

У січні 1918 року на уламках Російської імперії з'являється нове державне утворення - Українська Народна Республіка. Через місяць Центральна Рада, парламент нової країни, стверджує прапор - "жовто-блакитний". Саме в такому порядку - жовтий вгорі, синій внизу.

Проте вже навесні влада в Україні змінюється - на білий світ з'являється нова держава з назвою Українська Держава і главою - гетьманом Скоропадським. За порадою "доброзичливців", гетьман змінює прапор, просто його перевернувши. Так "жовто-блакитний" перетворюється на "синьо-жовтий". Без зайвих роз'яснень та коментарів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

cBіт Розумний's picture
0
No votes yet

Схоже, що найближчим часом правильний прапор не вдасться закріпити на державному рівні. Отже, залишається щоденна робота активних та небайдужих людей - особистий приклад, інтернет-реклама, зустрічі та ходи.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Comments

cBіт Розумний's picture
0
No votes yet

Схоже, що найближчим часом правильний прапор не вдасться закріпити на державному рівні. Отже, залишається щоденна робота активних та небайдужих людей - особистий приклад, інтернет-реклама, зустрічі та ходи.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Сонячно-блакитний не треба закріплювати на державному рівні - це прапор нової Української держави (Третього Гетьманату).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Андрій Ясун's picture
0
No votes yet

Cправді, сьогоднішній державний рівень - синьо-жовтий. Цього року в своєму місті я був єдиним, хто вивісив сонячно-блакитний 24 серпня. Уявіть, його було дуже гарно видно з вулиці і ніхто, тільки один сусід-алкоголік сказав, що мій прапор - "неправильний". Іншим - всеодно. А уряд Тернопільщини взагалі себе перевершив - наказав помалювати все, що можливо в синьо-жовті кольори. Всюди болото, грязюка, доріг нема, можновладці і злодії на "Джипах" роз'їзджають, але навіть біля своїх помешкань доріг не зроблять. Вулиця біля райдержадміністрації в таких ямах, наче та хуцпа, що в голові не вкладається. Але куди не глянь - все синьо-жовте.

Si vis pacem, para bellum

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

До Вашого "сьогоднішній державний рівень - синьо-жовтий" додам ще: "сьогоднішній державний рівень - "Ще не вмерла Україна"

Кабан Іклан's picture
0
No votes yet

Не думаю, що китайці БОЯТЬСЯ синьо-жовтого прапора України. Більш підходящим є: "дивуються синьо-жовтому прапору".

Все Випадково's picture
0
No votes yet

По Львову повсюдно, волонтери фарбують все в синьо-жовтий. Всі перила синьо-жовті. Як ви там казали - прогресуюча деградація? Це треба зупинити.

Андрій Пасічник's picture
0
No votes yet

Тепер час оголосити вивчення САНСКРИТУ та ХІНСЬКОЇ (китайськой) мови - пріоритетами Українського Брахманату. І глаголиці, староруської (церковнослов’янської) також.

Зазначу - сьогодні науковці розкодовуючи Санскритські Писання - відкривають наприклад "нові" металеві сплави для ракетної промисловості.
Микола Ільницький зробив потужний внесок переклавши Бхаґават Ґіту українською
https://www.ar25.org/article/bgagavadgita-bozhestvenna-pisnya.html

Авгур Полiн's picture
0
No votes yet

Думаю має досягти критична маса тих, хто сформував свою думку стосовно прапора. І лише тоді питання буде вирішено!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

З опублікованої статті я так і не зрозумів Чому китайці бояться синьо-жовтого прапора України???

Натомість розумію чому українці бояться визначитися з істинним значенням даних поєднань двох кольорів=((
https://www.ar25.org/article/pershyy-v-istoriyi-marsh-na-pidtrymku-zhovto-blakytnogo-prapora-v-zaporizhzhi.html див. останні коментарі...

Майя Українська's picture
0
No votes yet

Прапор... Знамено... Стяг....

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!