Миро Продум's picture
Миро Продум
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Як російська пропаганда працює у Facebook

Спецтема:

Українська влада ігнорує інтернет як одне з найважливіших полів ведення війни. На жаль, Росія, яка вже третій місяць веде відкриту війну проти України, працює на цьому полі професійно. Вкладає чималі ресурси для ведення пропаганди в соцмережах.
 

Найсвіжіший приклад – поширення сьогодні псевдосвідчень нібито лікаря з Одеси Ігоря Розовського, який розповів, як він намагався надавати допомогу постраждалим в одеському будинку профспілок, але бойовики не дали йому підійти до пораненого і не до дозволили врятувати його від смерті, а потім пояснили, що з Ігорем та іншими євреями Одеси незабаром буде те саме. «В моєму місті відбулось те, чого не могло відбутись навіть під час фашистської окупації» – резюмує псевдолікар.

Його пост всього за 15 годин зібрав понад 2000 поширень, і ця цифра продовжує рости прямо на очах:

Правда, коли подивитись уважніше, то видно, що свій екаунт т. зв. Ігор Розовський завів всього 16 годин тому. На фото зображений ніякий не одеський єврей Ігор Розовський, а Семенов Руслан Хаджи-Муратович – зубний лікар, який працює зараз Усть-Джегутинській стоматологічній клініці – це Карачаєво-Черкесія, Росія.

Цікаво і те, як російські пропагандистські служби поширюють цю інформацію. Спершу вона поширювалась через великі мережі ботів та кілька популярних спільнот. А коли кількість поширень стала достатньо великою – почали поширювати переклад цього поста різними мовами по міжнародних спільнотах та іноземних новинарних сайтах. Переклади всі ідентичні. Багато німецьких, англійських, є навіть болгарською мовою. Намагаються активно поширювати цю інформацію через єврейські спільноти.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

Василь Глод's picture
0
No votes yet

Наші вороги дуже добре підготувалися до інформаційної війни. Поширюють брехливу інформацію, а ми вчасно її не спростовуємо. Треба робити відповідні висновки.

Радіймо!

Comments

Василь Глод's picture
0
No votes yet

Наші вороги дуже добре підготувалися до інформаційної війни. Поширюють брехливу інформацію, а ми вчасно її не спростовуємо. Треба робити відповідні висновки.

Радіймо!

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Українці вже починають формувати свої структури для інформаційної боротьби. Ми також у цьому процесі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Правильні перестороги.
!Озброюймося правдивою інформацією, а брехливу спростовуймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)