Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як російська пропаганда працює у Facebook

Спецтема:

Українська влада ігнорує інтернет як одне з найважливіших полів ведення війни. На жаль, Росія, яка вже третій місяць веде відкриту війну проти України, працює на цьому полі професійно. Вкладає чималі ресурси для ведення пропаганди в соцмережах.
 

Найсвіжіший приклад – поширення сьогодні псевдосвідчень нібито лікаря з Одеси Ігоря Розовського, який розповів, як він намагався надавати допомогу постраждалим в одеському будинку профспілок, але бойовики не дали йому підійти до пораненого і не до дозволили врятувати його від смерті, а потім пояснили, що з Ігорем та іншими євреями Одеси незабаром буде те саме. «В моєму місті відбулось те, чого не могло відбутись навіть під час фашистської окупації» – резюмує псевдолікар.

Його пост всього за 15 годин зібрав понад 2000 поширень, і ця цифра продовжує рости прямо на очах:

Правда, коли подивитись уважніше, то видно, що свій екаунт т. зв. Ігор Розовський завів всього 16 годин тому. На фото зображений ніякий не одеський єврей Ігор Розовський, а Семенов Руслан Хаджи-Муратович – зубний лікар, який працює зараз Усть-Джегутинській стоматологічній клініці – це Карачаєво-Черкесія, Росія.

Цікаво і те, як російські пропагандистські служби поширюють цю інформацію. Спершу вона поширювалась через великі мережі ботів та кілька популярних спільнот. А коли кількість поширень стала достатньо великою – почали поширювати переклад цього поста різними мовами по міжнародних спільнотах та іноземних новинарних сайтах. Переклади всі ідентичні. Багато німецьких, англійських, є навіть болгарською мовою. Намагаються активно поширювати цю інформацію через єврейські спільноти.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Наші вороги дуже добре підготувалися до інформаційної війни. Поширюють брехливу інформацію, а ми вчасно її не спростовуємо. Треба робити відповідні висновки.

Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Наші вороги дуже добре підготувалися до інформаційної війни. Поширюють брехливу інформацію, а ми вчасно її не спростовуємо. Треба робити відповідні висновки.

Радіймо!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Українці вже починають формувати свої структури для інформаційної боротьби. Ми також у цьому процесі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Правильні перестороги.
!Озброюймося правдивою інформацією, а брехливу спростовуймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)