Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Американські ЗМІ виявили мережу проплачених інтернет-тролів з Росії

Категорія:

Журналісти американських видань знайшли у коментарях до статей на сайтах сліди російських інтернет-тролів, які заробляють гроші на своїй активності. Про їхнє існування стало відомо завдяки хакерам з групи «Анонімний інтернаціонал».

Про це пише The Washington Post.

«Цих тролів легіон. Вони сваряться і викликають роздратування. Їх фінансує компанія зі зв’язками з Кремлем. Вони діють у коментарях до The Washintton Post, а також New York Times, CNN і The Huffington Post», – повідомляє видання.

Виявити «російських тролів» можна через погану англійську, нісенітниці, гордості за Росію та імперські амбіції, визначили американці.

Зокрема, газета The Guardian змушена була визнати проблеми з модеруванням коментарів, оскільки зіштовхнулася з «організованою кампанією на підтримку Кремля».

Наприкінці травня група хакерів з «Анонімного інтернаціоналу» почала публікацію масивів документів, отриманих зі зламаних електронних поштових скриньок Ольги Дзалби, фінансиста Агентства інтернет-досліджень (АІД), структури, що була створена влітку 2013 року. У відкритому доступі виявилися звіти про виконану роботу, адресовані людині на ім’я В’ячеслав Володін, перший заступник голови адміністрації президента Путіна.

Як випливало з документів, під єдиним керівництвом була вибудувана схема з інтернет-агентств із сотнями платних блогерів і коментаторів, а також кількох засобів масової інформації в Росії та Україні. На їхнє утримання передбачено кошторис 33,5 млн. рублів на місяць, з яких понад 17 млн. – готівкою. Фінансові документи мають позначки «не офіційно».

Тролі з АІД в середньому підтримують по шість аккаунтів у Facebook і 10 облікових записів у Twitter. За день вони пишуть до 50 повідомлень. Теми умовно позначені як «Американська мрія» і «Я люблю Росію».

У Кремлі відмовляються коментувати цю інформацію.

«Ви що, думаєте, що божевільні росіяни масово вивчили англійську і почали коментувати статті? Якщо це виглядає як кремлівське гімно, пахне як кремлівське гімно і на смак як кремлівське гімно – це кремлівське гімно», – говорить оглядач Bloomberg Леонід Бершидський.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Мабуть є тролі і в українському і-просторі?

Comments

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Мабуть є тролі і в українському і-просторі?