Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Ситуація в зоні АТО на 1 вересня, інфографіка (ФОТО)

Інфографіка Інфoрмаційнно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони України.

Новину про ситуацію в зоні АТО станом на 21:00, понеділок, 1 вересня, передає «Преса України».

Ситуація в зоні АТО на території Донецької та Луганської областей залишається напруженою. Далі загострюється обстановка в Маріупольському районі через причини блокування Новоазовська терористами та російськими військовими. 

Нагадаємо, що українська армія почала навчання артилеристів і танкістів на військових полігонах в Чернігівській та Київській областях. Дані військові резерви, після проходження підготовки, будуть спрямовані для служби в зоні антитерористичної операції на Донбасі. 

Зараз українські сили антитерористичної операції закріпилися на рубежі пунктів Комсомольськ і Роздольне та продовжують зміцнювати свої позиції. Українська армія створила форпост, який не дозволить противнику проникнути в Запорізьку і Херсонську області. 

Збройні Сили України забезпечують охорону та несення служби на блокпостах навколо Маріуполя Донецької області. Військовослужбовці ЗСУ, батальйони територіальної оборони продовжують виконувати спеціальні роботи з укріплення позицій українських силовиків. У будівництві укріпрайонів на околицях міста бере активну участь громадськість міста Маріуполя, місцеві підприємці, біженці, представники ЗМІ, всі небайдужі громадяни.

У той же час, Російська Федерація погрожує українській владі застосувати проти України тактичну ядерну зброю в разі продовження антитерористичної операції на Донбасі. 

Раніше також повідомлялося, що глава держави Петро Порошенко обговорить з лідерами парламентських фракцій питання можливості введення воєнного стану на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...