Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вводити військовий стан Порошенко поки що не буде

Петро Порошенко, президент України, провів нараду з представниками депутатських фракцій Верховної Ради, на якій обговорювалися питання про потребу введення військового стану у зоні АТО на Донбасі. За попередньою інформацією, таке рішення поки що ухвалюватися не буде.

 

Сама зустріч глави держави та парламентаріїв розпочалася в 17:00 за закритими дверима. За її підсумками виступив Сергій Соболєв, голова фракції «Батьківщини», котрий і повідомив про основні рішення, прийняті на цій нараді.

Зокрема, пропозиція щодо введення військового стану, яка була головною темою перемовин політиків, не отримала належної підтримки. За словами Соболєва, інформація, котру отримали на даний момент українські зверхники про стан речей в зоні АТО, не дає вагомих підстав для прийняття подібного серйозного рішення.

Один із лідерів «Батьківщини» вважає, що очікування окремих політиків відміни позачергових виборів у парламент України та їх повний зрив – це чистої води політиканство

Для запровадження повноцінного військового стану на сході України, на думку Соболєва, там повинні відбутися «певні події». Тобто, швидше за все, мається на увазі подальша ескалація конфлікту. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія Віталія Кличка УДАР не підтримає введення військового стану. 

А от інформація про готовність сепаратистських державних новоутворень ЛНР та ДНР залишитися у складі України у випадку, якщо остання погодиться визнати їх суверенність, неправдива і є такою, що не відповідає дійсності. Про це розказав в інтерв’ю «Русской службы новостей» так званий прем’єр-міністр «Донецької народної республіки» Олександр Захарченко.

Тим часом українська армія почала навчання артилеристів і танкістів на військових полігонах в Чернігівській та Київській областях. Дані військові резерви, після проходження підготовки, будуть спрямовані для служби в зоні антитерористичної операції на Донбасі. 

Зараз українські сили антитерористичної операції закріпилися на рубежі пунктів Комсомольськ і Роздольне та продовжують зміцнювати свої позиції. Українська армія створила форпост, який не дозволить противнику проникнути в Запорізьку і Херсонську області. 

Збройні Сили України забезпечують охорону та несення служби на блокпостах навколо Маріуполя Донецької області. Військовослужбовці ЗСУ, батальйони територіальної оборони продовжують виконувати спеціальні роботи з укріплення позицій українських силовиків. У будівництві укріпрайонів на околицях міста бере активну участь громадськість міста Маріуполя, місцеві підприємці, біженці, представники ЗМІ, всі небайдужі громадяни.

У той же час, Російська Федерація погрожує українській владі застосувати проти України тактичну ядерну зброю в разі продовження антитерористичної операції на Донбасі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи