Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 28
  • Переглядів: 33

Чи заважає багатство увійти до Царства божого? – очищення Євангелія

Категорія:

Аріянство – це релігія середнього класу, тобто самостійно мислячих, вільних і економічно самодостатніх людей. Саме таких Ісус зібрав навколо себе: талановиту молодь, шляхетних чоловіків і жінок – своїх ближніх. 

160718-korabel-2.jpg

Яхта, якою подорожував Ісус.
Яхта, якою подорожував Ісус.

Мабуть, усім відома євангельська фраза «Легше верблюдові пройти крізь вушко голки, ніж багатому ввійти в Царство Боже». Що вона означає? 12-томна православна «Тлумачна Біблія» повідомляє, що подібне прислів’я зустрічається у Талмуді для позначення будь-яких труднощів. Буквальне розуміння цього фрагменту було і є підставою для обґрунтування пролетарських революцій; до сьогодні значення цих слів залишається незрозумілим, – підсумовує «Тлумачна Біблія». 

Згадана загадкова фраза наведена в Євангелії від Матвія (19.16–26) і  Марка (10.17–27):

«16. Аж ось один приступив до Нього й каже: Учителю! Що благого маю чинити, щоб мати життя вічне? 17. Ісус сказав до нього: Як хочеш увійти в життя вічне, додержуй заповідей. 18. Яких? – питає його. Ісус до нього: Сказав Ісус до нього – Заповіді знаєш: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю, і  люби ближнього твого, як себе самого. 20. Каже юнак до Нього: Все це я зберіг ізмалку. Чого мені ще бракує? 21. (Тоді Ісус, глянувши на нього, полюбив його і сказав йому): Якщо хочеш бути досконалий, – сказав Ісус до нього, – піди, продай, що маєш, дай бідним і будеш мати скарб на небі, потім приходь і слідуй за Мною. 22. Почувши це слово, юнак відійшов смутний, мав бо велике майно. 23. Тоді Ісус сказав до своїх учнів: Істинно кажу вам: важко багатому входити в Царство боже. 24. Іще кажу вам: легше вер­блюдові пройти крізь вушко в голці, ніж багатому ввійти в Царство боже. 25. Почувши це, учні здивувались вельми і сказали: Хто ж тоді може бути спасенний? 26. Ісус глянув на них пильно й мовив: У людей це неможливо, Богові – все можливо. 27. Тоді озвавсь Петро і сказав до Нього: Ось ми поки­нули все й пішли за Тобою; що будемо за те мати? 28. Ісус відповів їм: Істинно кажу вам: ви, що пішли за Мною, в палінгенезії у сто разів більше одер­жите і життя вічне успадкуєте».

Жирним шрифтом показано первинний текст Євангелія, а звичайним – вставки до нього.

Пояснимо, що відбулося. Ісус навчав про те, як досягнути вічного життя, тобто фізичного безсмертя. До нього приступив юнак і запитав саме про це. З’ясувалося, що він не лише добре знав дві головні заповіді безсмертя, а й виконував їх від дитинства. Вочевидь, юнак вірив, що Ісус порадить йому щось більше.

Євангеліст Марко додає, що «Ісус, глянувши на нього, полюбив його» (відчув до нього любов-агапе – милосердя). Це означає, що Ісус побачив у цьому юнаку споріднену душу, ближнього, духовного брата. Тому дає йому абсолютно практичну пораду – продай усе майно і ставай моїм учнем. Сенс у тому, щоб звільнитися від залежності господарських обов’язків і повністю зосередитися на саморозвитку.

І ось тут фальсифікатор вставляє безглузду фразу «дай бідним і будеш мати скарб на небі». Чому вона безглузда?

По-перше, тому, що для вільного розвитку треба мати засоби для існування, а фальсифікатор пропонує позбутися цих засобів.

По-друге, «скарби на небі», тобто духовні здобутки, не можна отримати за гроші – вони здобуваються цілеспрямованою і копіткою роботою над собою.

Не важко здогадатися, що описана вставка викриває бажання фальсифікатора отримати ці гроші просто так – на тій підставі, що він «бідний». З погляду іудохристиянства, яке народилося як вірування рабів і бідноти, всі багаті засадничо є перед ними в неоплатному боргу.

Після слів Ісуса «потім приходь і слідуй за Мною» (продай бізнес і, будучи вільною забезпеченою людиною, ставай учнем), слідує велика вставка з фразою «легше верблюдові пройти крізь вушко в голці, ніж багатому ввійти в Царство боже».

Чому вона облудна?

Тому що «увійти в Царство боже» означає настільки вдосконалитися, щоб піднестися у простір позитивних подій, вищий рівень якого називається Царством божим, адже в ньому людина діє вільно як бог. Очевидно, що наявність матеріальних засобів дає більші можливості для розвитку, ніж їх відсутність. Понад те, матеріальна забезпеченість зазвичай вказує на гармонійність, працелюбність і талановитість людини.     

Згідно з Євангелієм, учні Ісуса були вільними забезпеченими людьми, які могли собі дозволити повністю віддатися навчанню.

Євангеліє розповідає про тих, хто підтримував Ісуса та організований ним рух:

«По тому Ісус проходив через міста та села, проповідуючи й звіщаючи Добру Новину про Царство Боже. З ним були дванадцять і деякі жінки: Марія, звана Магдалина, Іванна, жінка Хузи, Геродового управителя, Сусанна та багато інших, що їм помагали зо своїх маєтків» (Лука 8.1–3).

Ісуса супроводжували прихильники, які могли собі дозволити подорожувати разом з Господом і матеріально підтримувати Його духовну громаду. Наприклад, Іванна була дружиною управителя (по-нашому – прем’єр-міністра) Герода Антипи – тетрарха Галілеї.

У чому сенс іудохристиянських вставок про те, що «важко багатому входити в Царство боже»? Річ у тім, що іудохристиянська церква орієнтована на рабів і жебраків, які підкоряються рабовласнику-царю в особі Ієгови – іудейського родоплемінного егрегора. Якщо звернутися до сучасних реалій України, то іудохристиянство є псевдорелігією прихильників олігархічно-охлократичного устрою. Це коли олігархи-рабовласники обдирають народ, маніпулюючи ним за допомогою різноманітних подачок, субсидій, пільг, наркотиків і брехливих ЗМІ, а «раби божі» стабільно обирають цих олігархів в органи влади.

Натомість вчення Ісуса Хреста було орієнтоване на шляхетних людей – творчих і самодостатніх: «Як зайдете в яке місто чи село, спитайте, хто в ньому достойний, і там пробувайте, поки вийдете» (Матвій 10.11). Якщо використовувати сучасні терміни, то аріянство – це релігія середнього класу, тобто самостійно мислячих, вільних і економічно самодостатніх людей. Ісус зібрав навколо себе талановиту молодь, шляхетних чоловіків і жінок Галілеї, яких навчав під час прогулянок полями і морем на красивому кораблі.

Радіймо!    


Читайте також про інші вставки:

Наші інтереси: 

Пізнаємо Євангеліє, розвиваємось, збагачуємось, творимо новий світ!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

На мою думку, Євангелія написана для всіх часів. Щоб зрозуміти Слова Ісуса, потрібно вдосконалюватись, духовно рости (змінювати сприйняття), а не вивчати історію євреїв тих часів.
Ісус говорив просто і логічно. Коли починається розуміння Його слів, дуже добре стає видно тексти вставок. Бо вони не логічні і суперечать арійському світогляду.

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Отримавши від Ісуса пораду, багатий юнак радісно побіг продавати свій бізнес, щоб потім прийти до учнівської громади і підтримати матеріально її розвиток.

Як казав Джеймс Меттіс, ми до друзів завжди приходимо в гості з подарунками.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Народний Оглядач - це корабель, на якому зібралися ближні.
Він пливе завдяки щедрим дарам.

"та багато інших, що їм помагали зо своїх маєтків» - ситуація повторюється.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Три думки.
1) От усі, і в першу чергу Президент, має керуватися тим, що сказав Ісус:
"Якщо хочеш бути гарним Президентом (або ж Прем’єром, Суддею, Міністром, директором, професором, доцентом, учителем, слюсарем, двірником, і т.п.) – каже Ісус до кожного, – піди, продай, що маєш (Ліпецьку фабрику =Рошен=, наприклад), і на отримані ресурси матимеш змогу розвивати Україну (слідом за Мною)."

Цитата:
Якщо хочеш бути досконалий, – сказав Ісус до нього, – піди, продай, що маєш, дай бідним і будеш мати скарб на небі, потім приходь і слідуй за Мною.

2) Для вільного розвитку треба мати саме засоби , а позбуватися треба залежності, тобто баласту (наприклад, у вигляді Ліпецької фабрики, яка, так чи інакше, узалежнює Президента України від Президента Росії).

Цитата:
для вільного розвитку треба мати засоби для існування, а фальсифікатор пропонує позбутися цих засобів.

3) Події і факти в Євангелії викладені в категоріях того часу. І, є тлумачення, що "Ігольні Уші" - то вузький прохід у мурі навколо Єрусалиму. Те саме щодо "Гієнни Вогненої", що нею лякають грішників
(долина Геєнном поза муром Єрусалиму, міське сміттєзвалище де сміття постійно спалювали)

Цитата:
24. Іще кажу вам: легше вер­блюдові пройти крізь вушко в голці, ніж багатому ввійти в Царство боже.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Добре сказано: здобувати засоби, позбуватися залежності.

Арсен Дубовик каже:
2) Для вільного розвитку треба мати саме засоби , а позбуватися треба залежності, тобто баласту (наприклад, у вигляді Ліпецької фабрики, яка, так чи інакше, узалежнює Президента України від Президента Росії).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Після спілкування з Ісусом усі світлі люди раділи. А тут раптом: "22. Почувши це слово, юнак відійшов смутний, мав бо велике майно". Ще один аргумент, що це вставка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Мета цієї вставки - підрив економічної основи арійських народів. Що більше іудохристиянства, то більше бідності.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Отже, вимога до кандидата на владу - позбутися власності - (наприклад, тієї ж Ліпецької фабрики), це щуряча потуга в узалежнені кандидата на владу (Президента чи кого іншого) від коштів олігархії. Це є їх спробою убезпечити себе від "розкуркулення", не дати реалізувати проект "Щурячий король", так би мовити.

П.С. Щось про це є і в к/ф "Слуга народу".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

На мою думку, Євангелія написана для всіх часів. Щоб зрозуміти Слова Ісуса, потрібно вдосконалюватись, духовно рости (змінювати сприйняття), а не вивчати історію євреїв тих часів.
Ісус говорив просто і логічно. Коли починається розуміння Його слів, дуже добре стає видно тексти вставок. Бо вони не логічні і суперечать арійському світогляду.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, цілком згоден, треба вивчати не історію євреїв тих часів, а історію галілеян тих часів:). Також, треба вивчати історію нащадків галілеян - тиверців, бродників-берладників. Звідси стає ясно, що нащадки галілеян утворили з себе, разом з деякими іншими українськими субетносами, Військо Запорізьке Низове. І, з історії їх стає ясно, що зараз більша частина нащадків галілеян живе у місті Дніпро.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Згдаємо, наприклад, Марію Магдалину. Вона братству апостолів жертвувала більші кошти, аніж дружина, сучасно мовою, прем'єр-міністра Галілеї. З цього факту, а також з її прізвища випливають деякі цікаві висновки. Тут слід ретельно вдуматись в перший факт. Вона вільно розпоряджалась величезними коштами (тобто, була дуже й дуже багатою), бо була сама неодруженою (так, в українській мові дружиною зветься кожен учасник шлюбу:) ). А, з її прізвища (а її прізвище було не Магаданка, не Магищук, і не якесь інше, утворене від назви "Магадан"; це така собі феодальна традиція, яка бере свій початок з дуже давніх часів) випливає, що вона була володаркою селища, а саме, Магадану. І, також згадаємо, що Магадан був найбагатшим містом Галілеї. Тобто, за рівнем впливовості та багатства, і отже, за відкритим та офіційним рейтингом могутності, вона була другою людиною в Галілеї, після Герода Атіпи. Такі чоловіки у феодальній традиції звались графами, або контами. А, таких жінок, окрім неї, історія просто не знає. Тому й відсунє слово для позначення її статусу. На тлі цього, спроби очорнити її ім'я виглядають особливо огидно. А, пригадавши, що в давнину люди дуже добре усвідомлювали те, що удача та успішність керівника , володаря, розповсюджуєтся також на його підлеглих, це виглядає не лише огидно, але й просто глупо.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!