Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Звернення до Канцлера Німеччини щодо добудови Північного Потоку-2

Громадська організація з Берліну "Ukraine Forum" за підтримки інших ГО надіслали звернення до Канцлерки Німеччини щодо Північного Потоку-2 (ПП-2).  Разом з іншими українськими діаспорами, зокрема, США та Франції українці Берліна наголосити на небезпечності проекту ПП-2  для екології. Такі великі проекти, які мають вплив на екологію Землі, повинні розглядатися в єдиному концепті разом з утилізацією об'єкту після експлуатації чи незавершення будівництва об'єкту, як це, до прикладу, є з Південним Потоком в Чорному Морі. 

З в е р н е н н я

Коаліція проти добудови Північного Потоку-2

 

Шановна пані Канцлер Др. Меркель,

Ми, українці, та громадяни Німеччини, Австрії, Латвії, Іспанії та Італії, звертаємось до Вас зупинити всі будівельні роботи на Північному потоці-2 (ПП-2)  до тих пір, поки Путін не виведе всі російські війська з окупованих територій України в Донецьку та Луганську, а також з українського Криму. Крім того, ми закликаємо Вас дотримуватися мораторію на ПП-2, доки незалежна комісія експертів не дослідить наслідки для німецької та європейської енергетичної безпеки та поки не з’ясується відповіді щодо фактичної потреби у цьому проекті.

Зараз ми переживаємо цілеспрямовані та зростаючі фейкові новини, кібератаки з боку Росії в європейських країнах та особливо в Україні. Існує дуже багато неперевірених заяв про необхідність переміщення газу з Російської Федерації до Німеччини для виправдання ПП-2. Норвезька дирекція нафти має потужність 30%.

Цитата: Ресурси прослужили б довго, але попит зменшується. Усі сходяться на думці, що природний газ буде менш затребуваний із середини 2030-х років або навіть раніше, ніж сьогодні.

Транспортний шлях з Норвегії становить лише 660 км. 

ПП-2 — це не про створення взагалі додаткових потужностей, а про витіснення існуючого основного маршруту російського газу до Європи, який пролягає через Україну. Це — не економічна необхідність, а тиск російської влади та вплив на Європу.

Сьогодні люди стикаються з різким забрудненням Землі, з численними непотрібними будівельними проектами, такими як ПП-2 у Балтійському морі та Південний потік у Чорному морі, який також був недобудований без попереднього аналізу/дозволу та схвалення, а зараз завдає шкоди Чорному морю та морському середовищу в цілому і є способом забруднення. Від цього страждає природа. Якщо ПП-2 буде добудований, вся мережа в Україні згодом стане шкідливою для природи структурою і вплине на наш родючий ґрунт.

Що стосується поточного стану Матері-Землі, ми пропонуємо видачу дозволу на будівництво таких проектів, які повинні бути затверджені лише при наявності чіткої концепції його знешкодження/захоронення при завершенні експлуатації чи непридатності надалі без подальшого пошкодження природи.

Ми хотіли б знати, як і коли РФ буде належним чином утилізувати в Чорному морі металобрухтові споруди. Проблема утилізації ядерних відходів вже показала, що є нагальна потреба зараз інвестувати у дослідження/розробку таких видів відходів.

Уряд Кремля поводиться з такими глобальними будівельними проектами без будь-якої відповідальності перед іншими народами, законами та природою. Це потрібно припинити. Будівництво ПП-2 розпочалось у жовтні 2012 року також без попереднього узгодження, і зараз Європа знаходиться під тиском цей проект добудувати та придбати газ. Так не може дальше бути.

Вже після анексії українського Криму у 2014 році, було чітко визнано, що ПП-2 не відповідає енергетичній програмі ЄС і суперечить її правовим директивам. Це також ставить під загрозу цілі щодо програми клімату ЄС. Окрім того, це також втрата для України близько 2 млрд. доларів щорічно, в той час, коли Україна ціною життів українців зберігає мир для Європи з 2014 року.

Україна, США, Молдова, Польща, Словаччина, Великобританія, Швеція, Канада, а також Парламент Європейського Союзу винесли чітке рішення щодо закриття газопроводу ПП-2. Німецький народ також побоюється негативного впливу на навколишнє середовище. Українці глибоко стурбовані тим, що такий легковажний підхід до ПП-2 дає можливість Росії впливати на демократію в Європі.

Пані Канцлер, рішення вийти з цієї стратегічно шкідливої ​​угоди з Росією — повністю у ваших руках. Ми апелюємо до Вашого рішення, які часто в новітній історії мали багато хороших наслідків.

Як казав святійший Митрополит Галицький Андрей Шептицький, "чи ж це не якесь дивне божевілля – не розрізняти поняття правди і неправди, добра і зла, світла й темряви, культу Бога і культу демона, закону Божого та закону бандитів?“ 

Дякуємо з повагою.

Лист підписали:

Люба Покотило та інші члени ГО Україна Форум, Німеччина

Василь Вітенко від імені ГО ГРомада Українців в Тюрінгіі, Німеччина

Татяна Лазда від імені ГО Товариство підтримки України в  Латвії

Тімур Литовченко, автор книг, Україна

Сергій Куций, Відень, Австрія

Михайло Петруняк-Кметюк від імені ГО Федерації асоціацій українців в Іспанії

Уляна Флишко, засновниця Фонду „Здійснити мрію“ та інші

Оригінал листа-звернення німецькою мовою

 

Наші інтереси: 

Продовжувати усіма можливими методами тиснути на Німеччину, яка тишком-нишком зміцнює свої геополітичні стосунки з РФ, що невигідно Україні, а також країнам-сусідам України (Польщі, Словаччині, країнам Балтії, зокрема).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи