Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зеленський прагне укласти угоду з Коломойським щодо ПриватБанку – FT

Світ:

Переговори та пошук «компромісу» очолять особисто президент і Андрій Богдан, повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Він не сумнівається, що президент і його офіс будуть на стороні держави,

19071803.jpg

Фото: UNIAN, GETTY IMAGES

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що влада шукає «компроміс» з олігархом Ігорем Коломойським щодо ПриватБанку, повідомляє mind, посилаючись на статтю "Kiev moots Privatbank deal with Kolomoisky despite $5.5bn scandal" у Financial Times.

За його словами, це бажання Володимира Зеленського.

«Я повністю переконаний, що нам зараз треба зосередитися на зростанні та шукати спільні рішення,а не витрачати наші ресурси на знищення один одного. Тому я дуже позитивно налаштований на будь-яку риторику, направлену на пошук компромісу», – сказав Гончарук в інтерв’ю виданню.

МВФ попередив Україну, що будь-який відхід від націоналізації банку поставить під загрозу його програму на $3,9 млн.

Гончарук додав, що яке б рішення не було знайдено, воно буде узгоджено з МВФ.

Як повідомлялось, минулого тижня Зеленський зі своїм помічником Андрієм Богданом (екс-юристом, який представляв інтереси олігарха в судах по ПриватБанку) приймав в своєму офісі Коломойського . Обидва відкидають,що говорили про банк.

«Хоча ПриватБанк належить Мінфіну України, і тому є частиною повноважень Гончарука, він сказав, що Зеленський та Богдан очолять справу, незважаючи на очевидний конфлікт інтересів»,- пише видання.

«Ми з самого початку розуміли, що це особливе питання, тому я ніколи не відповідав за нього. Богдан і президент займались цим питанням з самого початку», – розповів прем’єр.

«Я розраховую на те, що вони знайдуть правильний спосіб її вирішення, тому що знають ситуацію набагато краще. Але я не сумніваюсь, що президент і його офіс будуть на стороні держави»,- додав Гончарук.

За словами людей, близьких до ситуації, переговори щодо ПриватБанку прискорились з того моменту, як Зеленський прийшов до влади.

Наші інтереси: 

Розуміти, що ПриватБанк - це камінь спотикання для фінансової системи України. Тож це особливо чутливе питання має бути вирішено на користь держави Україна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сенс цієї новини: "Яке б рішення не було знайдено, воно буде узгоджено з МВФ". Американський протекторат працює.

Американський форсаж: постіндустріальний перехід України відбудеться під протекторатом США (+відео)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Поки що "компроміс" клоуна Зе з самим олігахом коломойським проявляється в спробі замаху на Гонтарєву в Лондоні, незаконному зламі і обшуку її квартири в Києві, а також незаконних діях ДБР проти Порошенка.
Це все лише штрихи "зеленого більшовизму", який прийшов до влади завдяки охлосу, і який треба зупинити. Ми напередодні економічного спаду, про це вже сказав журналіст Віталій Портников.
В цій історії фігурує постать одіозного Портнова, який цілком претендує повторити долю такого ж одіозного Чечетова або бойовика Джумаєва, якого корумпований суд виправдав, але той був застрелений у власній квартирі.

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Ой як негарно жити зі старими і помилковими догмами...А зможете Ви подумки помінятися місцями з Зеленським, як президентом і як простою людиною? Правда багато варіантів випливає? То ж звідки Ви знаєте вже відповіідь президента?

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сенс цієї новини: "Яке б рішення не було знайдено, воно буде узгоджено з МВФ". Американський протекторат працює.

Американський форсаж: постіндустріальний перехід України відбудеться під протекторатом США (+відео)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Делегація Європейського союзу в Україні вже відреагувала на події навколо Гонтаревої, яку коломойський вважає ворогом номер один (а ворог номер два у нього - це Порошенко).
Делегація ЄС очікує невідкладного розслідування серії нападів на колишню главу НБУ Валерію Гонтареву та покарання винних. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій делегацією 17 вересня, вівторок, у відповідь на пожежу в будинку Гонтаревої під Києвом, написала «Європейська правда». «Нещодавні очевидні серії нападів на колишню главу НБУ і її майно неприпустимі, як заявив сьогодні вранці президент України», - йдеться у повідомленні делегації ЄС у Twitter. «Ми очікуємо, що правоохоронні органи невідкладно проведуть розслідування і притягнуть до відповідальності винних», - заявили у представництві Європейського союзу.

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Так, пане Ігоре! "Самодіяльність" віміняється без погодження з тим, кому дав слово....

Гарно, дуже гарно.