Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Приватбанк подав мільярдний позов до PricewaterhouseCoopers

Сума позовної заяви складає 3 мільярди доларів. У таку суму оцінили збитки від нездатності аудиторської компанії протягом багатьох років виявити шахрайські операції.

ПриватБанк подав офіційний судовий позов щодо PricewaterhouseCoopers (Кіпр) та аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (Україна), далі - PwC. Про це в понеділок, 2 квітня, повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Зазначається, що позов був поданий 30 березня в районний суд Нікосії (Кіпр) на 3 мільярди доларів США.

У таку суму в банку оцінили збитки, яких, як вважає ПриватБанк, він зазнав в результаті серйозних і значних порушень з боку PwC своїх обов'язків і, перш за все, обов'язків при перевірці фінансової звітності ПриватБанку за звітні періоди, що закінчуються 31 грудня 2013 року, 31 грудня 2014 року та 31 грудня 2015 року.

Після подачі судового позову проти колишніх власників банку у Високому суді Лондона в грудні 2017 року позовна заява проти PwC є наступним важливим кроком, зробленим ПриватБанком щодо відшкодування величезних збитків, тягар від яких досі в значній мірі впливає на економіку України.

Коментуючи цей крок, голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл сказав: "Подача позову проти PwC є логічним і необхідним кроком, зважаючи на велику відповідальність PwC з перевірки фінансової звітності банку. Абсолютна нездатність PwC виявити в банку операції шахрайства протягом багатьох років привела до того, що практично весь корпоративний кредитний портфель банку не обслуговується і не має відповідного заставного забезпечення. Тепер кіпрський суд буде приймати рішення щодо PwC в установленому порядку".

ПриватБанк доручив міжнародній юридичній компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan (Великобританія) спільно з кіпрськими юридичними фірмами Antis Triantafyllides & Sons та Chrysses Demetriades & Co представляти його інтереси в ході судових розглядів з PwC.

Наші інтереси: 

Приватбанк - найбільший банк України. Очищення ім'я фінустанови в інтересах чи не кожного українця.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

То може і Коломойського потрібно притягти до кримінальної відповідальності!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

То може і Коломойського потрібно притягти до кримінальної відповідальності!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Йому таки доведеться віддати "1+1". Може до виборів ця справа й вирішиться. Позов проти PwC - крок у правильному напрямку.

Володимир Федько каже:
То може і Коломойського потрібно притягти до кримінальної відповідальності!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!