Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як уникнути боргової ями: 5 правил безпечного кредитування

«Швидкі кредити» стали модними завдяки метким та заповзятливим американцям. Згідно з останніми дослідженнями, у США близько 10% працездатного населення щорічно користуються послугами кредитних організацій, які надають саме кредит онлайн на карту, тобто швидко та просто. У цьому сегменті задіяно понад 7 млрд. доларів на рік. Якщо беруть, значить вигідно? Наші 5 простих правил оформлення швидкого кредиту допоможуть вам уникнути помилок і позичати завжди так, щоб «і вівці цілі, і вовки ситі».

Переваги та недоліки швидкого кредитування

«Час — це гроші» — фраза, що найкраще характеризує фінансові організації, які надають онлайн кредити. Ці позики ще називають «фінансовим фастфудом», бо час отримання коштів на карту коливається від 2-х до 10-15 хвилин. 

  • Серед переваг «швидкого кредиту» — доступність та простота оформлення позики. 
  • Серед недоліків — високі процентні ставки та почасти непрозорі умови договору.

Але ж якщо вміло користуватися інструментом, то й «фастфуд — їжа», згодні?

Швидкі гроші можуть урятувати в неприємних ситуаціях фінансових «провалів» та розривів. А затягує до боргової ями, як правило, не сам кредит, а фінансова неграмотність, неуважність та безвідповідальність.

Отже, як взяти кредит і при цьому не потрапити на гачок «злих кредиторів»? Розповідають консультанти сервісу онлайн-кредитування Moneyveo. До речі, в Україні саме ця компанія стала першою видавати мікрокредити в інтернеті, а за 8 років роботи алгоритми співпраці Манівео з позичальниками стали ще більш чіткими та прозорими.

Як взяти кредит правильно

  1. Холодний розрахунок, жодних емоцій

Емоційні покупки це те, що може стати першим кроком на шляху до безпросвітних боргів. Перед тим, як купити щось незаплановане, скажіть собі «СТОП!» і тверезо проаналізуйте ситуацію. Чи справді без ЦЬОГО ніяк не обійтися? Чи правда вигода від покупки переважить тягар відсотків за кредитом?

  1. Споживкредит на «невідкладні потреби»

 «Невідкладність» покупки часто нав'язана ззовні. Реклама каже, що знижка на новенький айфон тільки сьогодні і тому треба брати? Так, телефончик хочеться, але чи таку покупку можна вважати «невідкладною», якщо грошей катма?

  1. Баланс «доходи-витрати»

Фінансисти радять брати кредитів стільки, щоб сумарні виплати за ними не перевищували половини місячного доходу, а в ідеалі – третини. Тобто якщо ваш щомісячний дохід 15 тис. гривень, а 2 кредити по 2 тис. вже на вас висять, то взяти третій можна не більше ніж на тисячу. Вчіться рахувати свої гроші.

  1. Шукайте «свого» кредитора

Добре, що кредит зараз можна взяти не в одному банку — пропозицій на ринку багато. Наприклад, якщо потрібні швидкі гроші від надійного позичальника, за посиланням https://moneyveo.ua/ можна вибрати оптимальну суму позики на потрібний термін з вигідними умовами. 

  1. Уважно вивчайте умови надання позики, тобто читати договір таки доведеться

Так, і дрібний шрифт також! Все, що узгоджено онлайн, має таку ж юридичну силу, як і на папері. Ви просто зобов'язані бачити всю картину переплат: відсотки, комісії, штрафи за прострочення і таке інше.

Брати в борг у друзів та знайомих не завжди гарне рішення. Можна не просто втратити друзів, але й навіть ворогів нажити. Користуйтеся доступними фінансовими інструментами правильно — цінуйте дружбу!

Наші інтереси: 

Фінансова грамотність.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи