Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як обрати основу під паркет

Виконуючи ремонт квартир особливу роль відіграє покриття для підлоги. Зазвичай клієнти часто обирають паркетну дошку. Вона відрізняється низкою переваг, тому дуже цінуються прихильниками натуральних матеріалів.

Така підлога має презентабельний вигляд, приємна, не зберігає статичну електрику. Але напевно найважливіше – можливість реставрувати матеріал кілька разів. Замовляючи ремонт квартир у Львові важливо щоб підлогу уклали якісно. Паркет потрібно укладати на рівну, тверду і суху поверхню. Такою може бути фанера, керамічна плитка чи навіть старий паркет.

Яку основу можна обрати для паркетної підлоги

Кожен варіант має свої особливості, тому потрібно детально ознайомитись з нюансами роботи.

  1. Фанера. Фанеру настеляють і фіксують використовуючи певну технологію. Листи розділяють на куски розмірами 50-80 см. Стики також розділяють. Вони мають бути під нахилом в 45 градусів. Залиште невеликий простір між листами, але не більше 5 мм. Цей незначний нюанс має важливе значення, оскільки якщо зміниться вологість, розміри листів також зміняться. Це може спричинити різноманітні скрипи та навіть деформації. Також важливо відшліфувати і знепилити поверхню.
  2. Бетонна стяжка. Стяжка повинна бути сухою, рівненькою і без забруднень. Перевірте міцність враховуючи оптимальні показники. Найкращий показник — від 10 МПа. Для перевірки рівності можна використати спеціальний інструмент, який називається рівнем. Допустимий перепад від 2 мм. Вологість також потрібно перевіряти. Для цього можна використати електронний вологомір. Найкращий показник до 2%. Якщо цифра більша, можна покрити стяжку ізолюючою грунтовкою, яка не дозволить воді виділятись і псувати покриття.

Всі чорнові основи перед установкою паркетної дошки обов'язково потрібно очистистити або вимити, протерши насухо.

Навіщо потрібно використовувати підкладку для паркету

Підкладка виконує різні функції:

  • Вирівнювання. Підлога з підкладкою може виправити незначні відхилення. Якщо такі є, вони передбачають швидкий знос та деформацію замкових з'єднань між ламелями.
  • Ізолювання. Зазвичай підкладки водонепроникні. Вони додатково гідроізолюють, захищають від залишків вологи яку може виділяти стяжка. Така властивість актуальна при роботі з холодними чорновими підкладками.
  • Амортизуючі функції. Забирає відчуття механічних вібрацій та знижає рівень шуму. Якщо у приміщенні зміниться температура, можуть змінитись і лінійні розміри покриття. Це приведе до переміщень підлоги, яку виклали без підкладки. Завдяки амортизуючій дії пересуватись по такій поверхні набагато зручніше, і деформації полотна будуть не настільки відчутні.

Вам не доведеться враховувати всі ці нюанси якщо звернетесь за допомогою до kapitel.lviv.ua. Професіонали все зроблять самостійно.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи