Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як модель Мей Маск виховала успішного інженера в умовах економічної бідності

Складно знайти людину, яка не чула про Ілона Маска. Він – видатний інженер, винахідник та підприємець, співзасновник компанії PayPal, засновник компаній SpaceX, Tesla, SolarCity та The Boring Company. Маску 28 червня виповнилося 48 років. Зрозуміло, що він не став успішним від народження.

 

19063002.jpg

Мей та Ілон Маск / www.gettyimages.com

Матері інженера Мей Маск у квітні цього року виповнилося 71 рік, а вона досі є успішною моделлю з 56-річним досвідом. Жінка за спеціальністю є дієтологом, вона виховала трьох дітей – Ілона, дочку Тоску та сина Кімбала, пише LifeStyle 24.

Мей Маск розпочала займатися моделінгом у 15 років, а у 1989 році разом з дітьми вона перебралася з ПАР в Торонто. Тоді економічне становище сім'ї було непростим, тому жінка важко працювала на п'яти роботах.

Мама Ілона Маска влаштувалася на роботу в Університет Торонто для того, щоб її діти змогли там навчатися безкоштовно. Також вона вела модельні курси, майстер-класи зі здорового харчування і працювала дієтологом.

У цей час діти також допомагали матері. Тоска працювала у магазині, а Ілону вона допомогла влаштуватися в Microsoft, де працював чоловік її колеги.

"Перше, що ми зробили, коли я отримала зарплату, це купили килим на підлогу, щоб сидіти на ньому. Жодних меблів у нас не було. А з наступної купили Ілону комп'ютер. Так що він сидів за комп'ютером прямо на підлозі", – згадує Мей Маск.

 Її діти такі ж працелюбні, як і вона. Мей Маск зізналася, що успіх її дітей – це лише їхня заслуга, а не її. Вона лише показувала своїм особистим прикладом те, як наполегливо треба працювати, щоб отримати щось.

"Я ніколи не допомагала моїм дітям. Я занадто багато і тяжко працювала, вони всього досягли самі", – додала матір Ілона Маска.

Так, у 1995 році Ілон з братом Кімбалом запустили софтверну компанію Zip2. Кожних шість тижнів Мей відвідувала синів та допомагала скласти їм бізнес-план.

Жінка згадує, як робила з ними презентацію для інвесторів до пізньої ночі. 

"Ми так втомилися в той день, що, коли пішли потім в найкращий ресторан в Пало-Альто, я сказала: "Це останній раз, коли я плачу за нашу вечерю". C тих пір я дійсно жодного разу не платила за них", – розповіла вона.

Вона також вклала всі свої заощадження (у розмірі десяти тисяч доларів) в компанію, щоб хлопці мали змогу оплачувати оренду офісу та інші витрати.

У 1999 році Zip2 купила компанія Compaq за 307 мільйонів доларів, з яких її син Ілон заробив 22 мільйони.

Як діти виконали обіцянку

У 50-річному віці Мей отримала подарунок від своїх дітей "маленький іграшковий будинок і маленьку іграшкову машинку розміром із сірникову коробку, які сказали: "Коли-небудь ми купимо тобі справжні".

Тоді у сім'ї грошей на будь-які подарунки не було, але завдяки таланту, розуму та праці діти згодом виконали свою обіцянку матері та стали успішними людьми. 

Як додає Мей Маск, видатному інженеру Ілону не потрібні дорогі речі, тому що він жив в складних економічних умовах.

"Мене дуже засмучує, коли люди говорять про сина: "О, так він просто хоче більше заробити". Ні, гроші для нього ніколи не були важливі. Він просто одержимий своєю ідеєю", – заявила знаменита матір.

Про Мей Маск: 69-річна модель і мама Ілона Маска в Києві розкрила секрет краси

Наші інтереси: 

Яблуко від яблуні... Показувати особистим прикладом, як наполегливо треба працювати, щоб отримати щось. Виховувати дітей так, щоб потім ними пишатися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи