Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 132
  • Переглядів: 133

Всі особливості овечого сиру

Овечий сир — твердий, м'який або розсільний сир з овечого молока. Існує кілька десятків видів овечого сиру, наприклад, бринза, пекоріно, рокфор, манчего. Придбати деякі види овечого сиру можна за посиланням https://parmezan-store.com.ua/syry/myakyj-syr-z-biloyu-plisnyavoyu/

Історично вівчарство було сильно розвинене на територіях, де мало пасовищ. Адже ця тварина невибаглива, потребує небагато корму. Відповідно, сир спочатку почали виготовляти в тих районах, де є нестача води та великих лугів. Наразі цей продукт доступний кожному охочому, адже мережа магазинів Пармезан відправляє свою продукцію поштою у будь-який куточок України. 

Навколо цього сиру існує багато суперечок. Хтось вважає його занадто жирним, іншим просто не подобається смак. Але дайте йому шанс, адже з овечого сиру можна приготувати дійсно багато смачних та корисних страв. 

Пропонуємо вам більш детально дізнатися про цей чудовий продукт.

Історія сиру

Овечий сир варять з найдавніших часів у Середземноморському регіоні, на Кавказі та Близькому Сході. Твердий овечий сир Пекоріно Романо виробляли ще в Стародавньому Римі. У кожному регіоні були свої відмінності в технології, заквасках, пряних травах та інших компонентах. У Франції з овечого молока готують сир із пліснявою, у Вірменії — розсільний витяжний сир у вигляді тугих волокнистих пучків. На острові Паг в Адріатичному морі роблять хорватський спеціалітет — пажський сир із додаванням оливкової олії.

Користь і шкода

Овечий сир містить кальцій, фосфор, магній, цинк, токоферол, лізин, вітаміни групи В і велику кількість білка. Продукт корисний для зміцнення кісток, зубів, м'язів. У помірних кількостях сир позитивно впливає на імунітет, нервову систему, серце і судини. Не рекомендується зловживати овечим сиром через його високу жирність.

Продукт корисний, оскільки містить необхідні організму речовини. Регулярне вживання сиру доброчинно впливає на зір, зміцнює судинну систему, є профілактикою онкологічних захворювань.

Смак овечого сиру

Пряний, трохи кислуватий, вершковий смак із додатковими характеристиками залежно від сорту сиру.

Вживання сиру

З овечим сиром готують салати, омлети, овочеві запіканки, м'ясні страви. Із сиру роблять соуси, заправляють ним пасту, посипають піцу. Сир подають як закуску в складі сирної тарілки, поєднуючи з вином, фруктами, оливками каламата і в'яленими помідорами.

Термін зберігання овечого сиру залежить від сорту і коливається від двох тижнів до шести місяців. Овечі сири зазвичай зберігають у холодильнику.

Цікаві факти

Наймолодший овечий сир зріє всього два дні.

На виробництво одного кілограма овечого сиру йде 10-12 літрів молока.

Перед закладкою овечого сиру в розсіл солоність води перевіряють за допомогою курячого яйця. Розсіл має бути такої міцності, щоб яйце плавало на поверхні й не тонуло.

Наші інтереси: 

Смаки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи