Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вітаю з Різдвом-22 і початком Золотої Стежки – осмисленого переходу крізь еволюційну «тісну браму»!

Категорія:

Радіймо, друзі! Свято Різдва традиційно відзначається 25 грудня і знаменує початок нового астрономічного річного кола. Водночас це день народження Ісуса Хреста, сина божого, який оновив арійську релігійну традицію і заснував Аріянську Церкву.

201224rizdvoavtoranatoliykoncub.jpg

Різдво. Художник Анатолій Концуб
Різдво. Художник Анатолій Концуб

Нинішнє Різдво відкриває 2022 рік. Згідно з арійською нумерологією, число 22 відповідає початку нового циклу: «Новий день, зоря світанку, сонце усміхається, промінь в небі виграє, життя преображається – творимо!» (Цифрона 22 Живого Слова).

Так що нас чекає велика творчість. Вона чекає всіх, хто йде євангельським «вузьким шляхом»: «Входьте вузькою брамою, бо простора брама й розлогий шлях, що веде до погибелі, і багато ним ходять. Але тісна брама й вузький шлях, що веде до життя, і мало таких, що його находять» (Матвій 7.13-14). В еволюційній науці проходження «вузькою брамою» називається подоланням «пляшкового горла». Цей шлях ще називають Золотою Стежкою: «Що таке Золота Стежка? – запитаєте ви. – Це виживання людства, не більше й не менше» (Френк Герберт, «Дюна»). Ще одна назва – Великий Перехід або Перехід-IV.

Питання неминучості переходу від старого до нового циклу – від Залізної доби до Золотої ери – ми обговорюємо вже багато років, принаймні від виходу книги «Нація Золотих комірців» (1994, книжкова серія «Золота стежка»). Проте лише в кінці 2021 року всі елементи мозаїки склалися в цілісну картину – завдяки дослідженню актуального феномену ковідного психозу і масової вакцинації, фактично масового геноциду.

Дослідження цього питання започатковане статтею Політична зоологія: психопати і соціопати в ситуації глобальної кризи ­– повстання мавп (30.07.2021). Остаточні висновки щодо Великого Переходу, який нині здійснює Біла раса, опубліковані у статті «Генетичний форсаж, або Коли закінчиться ковідний терор» (28.11.2021). Проходження крізь «вузьку браму» або ж «пляшкове горло» веде до розділення суспільства на дві групи – «масових» і «шляхетних» (в термінах Хосе Ортеги-і-Гассета).

Перша група – а це більшість населення – протягом двох-трьох десятків років буде майже повністю ліквідована, точніше самоліквідована з причини власної ментальної й соціальної пасивності – згідно з пророцтвом Ісуса Хреста: «Простора брама й розлогий шлях, що веде до погибелі, і багато ним ходять».

Натомість друга група – шляхетні – пройде крізь «пляшкове горло» і заснує новий світ, для неї настане «новий день, зоря світанку». У різних країнах буде по-різному, проте вже зрозуміло, що шляхетних буде меншість, адже «тісна брама й вузький шлях, що веде до життя, і мало таких, що його находять».

Критерієм розділення на дві нерівні групи буде спроможність до раціонального мислення і захисту своїх переконань. Власне, ці якості й позначаються словом «шляхетні». З погляду етимології (науки про істинні значення слів) «шляхетні» означає «ті, що спроможні битися», звідси німецьке Schlacht – битва. Початковим є слово «сила» (сла, шла), яка залишає видимий «слід», тому «шлях» – це тверда, міцна, пряма, утоптана дорога, магістраль, гостинець.

Раціональне мислення і воля є духовними якостями, тому, де-факто, розділення на дві групи відбувається за критерієм зв’язку з власним духом. Що більше людина усвідомлює себе втіленою духовною сутністю, то більше в неї шансів пройти крізь еволюційну «вузьку браму» і заснувати нову цивілізацію.

Щодо цього Ісус Хрестос дає важливу настанову: «Щасливі приязні, бо вони успадкують Землю». Приязні (геленською πραεῖς – праеіс) – це не лише ті, що володіють внутрішнім спокоєм і духовною силою. Найважливішою рисою приязних є спроможність до співпраці з ближніми. Самоорганізація та формування ефективних організаційних структур – це ключова умова проходження крізь «пляшкове горло».

Звідси висновок, що головною темою 2022 року буде самоорганізація шляхетних (сильних), яких нині ще називають «фріваксами» або «вільними». Відповідно, наука і практика самоорганізації у спільноти, громади й демоси буде головним напрямком діяльності «Народного Оглядача».

Конкретно це відбуватиметься як творення Аріянської Вільної Церкви (АВЦ) на фундаменті настанов, нещодавно відкритих для нас в очищеній «Добрій Новині Ісуса Хреста, сина божого». АВЦ започаткує Сокупію – традиційну арійську церкву-державу Золотої Ери згідно з добре відомою нам формулою «Молитви за Україну»: «Вертикальна ієрархія ладу (церква) реалізує піраміду влади (державу): правління брахманів, силу кшатріїв, працю господарів».

Звідси конкретизація наших планів на 2022 рік:

1. Запуск соціальної мережі «Демоси»,

2. Видання книги «Пшениця без куколю» (2022),

3. Перетворення «Народного Оглядача» на впливовий ресурс руху шляхетних.

До праці, друзі!

Бажаю всім нам сили, здоров’я і багатства!

Хай Буде!

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 

Якщо використовувати точну термінологію, то людина – це другий з п’яти рівнів розвитку сапієнсів. Ознаки людини (гомо люденс) – більше чи менше усвідомлення себе втіленою духовною сутністю й відчутна наявність совісті.

Сапієнси початкового (першого) рівня в соціології позначаються терміном «гомо сімплекс», тобто «прості», ігрова назва – «гобіти». Важливе завдання Великого Переходу – навчити якомога більше гобітів бути людьми й долучити їх до руху шляхетних.

Наші інтереси: 

Вгору просування – без краплі вагання!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

* * *
Золото осені — зорі в очах.
Неба пороги і свята відлунки.
І непогасна любові свіча,
Що осяває останні лаштунки.

Все, що в моїх народилось устах,
Листям лягло на вечірні алеї.
Певно, була у мені висота,
Що не скорилася кривді келейній.

Кожного вчинку щемливий потік
Перетирає облудні ужинки.
Я на стежині стою золотій,
А по мені пролітають сніжинки.

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дуже гарна стаття! Лаконічно і мотивуюче! Працюємо!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Юлія Гаркуша.
0
Ще не підтримано

Дякую за змістовне привітання!) Вітаю навзаєм всіх НОнівців!))

Веселого Різдва!

Христос родивсь!
Родився Той,
Хто дасть нам мир і супокой,
Хто нам любов-надію дасть,
Покров і силу, й благодать.
Ходімо вслід за пастирями,
Даруймо злото за царями:
Серця молитву, славу щиру,
І нашу непохитну віру.

В.Багірова

https://www.youtube.com/watch?v=H9f3WXbDqeg

Зображення користувача Богдан Винар.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!
Радіймо!

Радіймо!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ігоре, за чітке побажання !
Бажаю і я, щоби ця «тісна брама» не стала надто тісною для всіх шляхетних, яких ми приєднаємо ! І щоби ми швидко почали організуватися !!!
Хай Буде !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Астрономічна подія "Різдво" розпочинає річне коло. Три наступні астрономічні події називаються "Паска" (Арійський новий рік), "Купайло" і "Урожай".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Можливо і буде вузька брама. А Живе Слово Філатовича може прибрати наслідки вакцинації. Тоді буде й не така вже й вузька брама для українців.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

* * *
Золото осені — зорі в очах.
Неба пороги і свята відлунки.
І непогасна любові свіча,
Що осяває останні лаштунки.

Все, що в моїх народилось устах,
Листям лягло на вечірні алеї.
Певно, була у мені висота,
Що не скорилася кривді келейній.

Кожного вчинку щемливий потік
Перетирає облудні ужинки.
Я на стежині стою золотій,
А по мені пролітають сніжинки.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, коли ж таки буде створено громаду, демос з учасників НО? В планах цього нема, чомусь... Хоч в статті чітко вказано:

Цитата:
[u] Самоорганізація та формування ефективних організаційних структур – це ключова умова проходження крізь «пляшкове горло»[/u].

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Згідно з арійською нумерологією, послідовність така:
21 рік – це число 1 ("обмежити обломити"), яке символізує розділення і самотність.
22 рік – це число 2 (дебют, брама), яке символізує формування спільноти у формі соцмережі.
23 рік – це число 3 (потрійне об'єднання), яке символізує формування ієрархічної структури, первинною формою якої є громада.
24 рік – це число 4 ("людина крокує по планеті"), яке символізує розширення середовища громад.
25 рік – це число 5, матеріалізація ідеї демосів.

Цитата:
Микола Стригунов wrote: Цікаво, коли ж таки буде створено громаду, демос з учасників НО? В планах цього нема, чомусь... Хоч в статті чітко вказано:
Самоорганізація та формування ефективних організаційних структур – це ключова умова...

Все, що робиться з власної волі, – добро!