Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вб'ємо ProZorro і врятуємо суддю Вовка. Або все — заради боротьби зі світовим імперіалізмом

В Україні всі реформи відбувалися тільки під зовнішнім тиском. Судова система не реформується сама собою, тому що її все влаштовує. Політичний клас в Україні не буде нічого міняти, тому що його теж все влаштовує. Але немає нічого дурнішого, ніж ставити на одну шахову дошку українських олігархів, які заробляють на Україні та українцях, і МВФ, бюрократичну організацію, створену для того, щоб країни виходили з кризи.

20072104.jpg

Фото: Рух Опору Капітуляції

Про це пише у своєму дописі на Фейсбук відомий спеціаліст з фінансів Сергій Фурса.

МВФ — єдина сила, яка в змозі реформувати Україну. Ось і весь зовнішній вплив. І все, що було зроблено за останні п’ять років, всі позитивні зміни — це саме результат тиску МВФ. Результат «зовнішнього управління». Причому за цей час ніякий зовнішній керівник не приватизував за копійки українські активи, ніякий зовнішній управлінець не сів на фінансові потоки в Укрнафті або Центренерго.

Суддя Вовк, на якому тавра ставити ніде, чиї розмови прослухали всі, хто хотів, каже, що з ним борються іноземні агенти, і це є метою зовнішнього управління. Тобто не боротьба з корупцією, а саме відбирання суверенітету країни. І ніхто так не стоїть на сторожі суверенітету України, як суддя Вовк. Він  — останній захист незалежності країни.

А в парламенті збираються вбити ProZorro і проголосувати за «локалізацію», використовуючи привід боротьби з іноземними агентами та захист українського товаровиробника.

На думку Фурси, так звана «локалізація» — корупціогенний закон, який ще й порушує наш договір про асоціацію (з ЄС - ред.) 

Всі на боротьбу із зовнішніми силами! Українські олігархи з довідками, що їхній продукт «зроблений в Україні» — останній захист незалежності країни. Даєш перевагу продавцям з довідками. А українські платники податків не збідніють, якщо заплатять на 30% більше.

І найприкріше, що в таку боротьбу вірять не тільки таксисти. Тепер у неї вірить і президент країни. Який знімає незалежного голову Нацбанку, ставить іншого і акцентує, що той повинен бути незалежний від зовнішнього управління.

Президент України вірить в російську пропаганду про зовнішнє управління. Це — біда. Це — горе. Це — трагедія. І це — прояв вкрай низького рівня компетентності, який нам всім дуже дорого обійдеться.

А коли ви чините опір зовнішньому впливу, то ви чините опір змінам. А значить, ви стаєте на бік судді Вовка, якого все влаштовує. Але ось біда, поки є такий суддя Вовк, тут не буде інвестицій. І це тішить олігархів. Бо не буде конкуренції. А значить, ви стаєте на бік олігархів, яким не подобається інфляційне таргетування від Нацбанку. А значить, у вас не буде інвестицій, а буде інфляція і девальвація. А значить, ви стаєте на бік рішал, які звикли заробляти на тендерах, і знищуєте Прозорро.

Що об'єднує суддю-корупціонера, рішалу з київського кафе, російського пропагандиста з медведчуківського телеканалу і посіпаку олігарха? Вони всі — проти зовнішнього управління. Вони хочуть повернути Україну до Майдану. Повернути колишні правила. І зробити так, щоб нічого не змінювалося.

Нагадаємо, що за чотири роки роботи системи Prozorro економія перевищила 100 мільярдів гривень.

Система Prozorro — це електронні державні закупівлі. ProZorro — це революція держзакупівель.

Наші інтереси: 

Важливо розуміти, що зовнішнє управління для України зараз — це не проблема, а необхідність.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи