Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вакциновані від COVID-19 можуть поширювати "страшний" Дельта-штам

 Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC) знову наполягає на носінні масок всім, незалежно від того, вакциновані вони чи ні. Відзначається, що вакциновані особи, інфіковані штамом Дельта, можуть поширювати вірус так само легко, як і невакциновані люди. 

"Вся країна у полум'ї. Covid-19 зростає в усіх штатах", – лякає Алі Мокдад, професор з глобального здоров'я (professor of global health) Вашингтонського університету. "Ми знаємо, що маски працюють, і вони працюють проти всіх варіантів, які утворив цей вірус. Якщо ми ними будемо користуватися, вони врятують життя, збережуть засоби до існування та завадять закриттю економіки", – цитує професора  NBC News. 

Американців лякають "нищівною четвертою хвилею зараження, що охоплює країну", розповідають про "випадки зростання у кожному штаті" і що "госпіталізації зростають у штатах з низьким рівнем вакцинації, таких як Міссурі, Арканзас, Міссісіпі та Флорида".

Мокдад каже, що носіння масок незалежно від статусу вакцинації може захистити всіх, що дельта-варіант має вищу здатність передаватися. А CDC має "нові докази" того, що повністю вакциновані особи, які заражаються цим варіантом, хоч і в рідкісних випадках, але можуть поширювати вірус так само легко, як і невакциновані особи.

Директор CDC Рошель Валенскі каже, що новий "страшний" дельта-варіант вимагає оновлення їхніх рекомендацій (тобто тримайте, американці, масковий режим знову, хоч ви й вакцинувалися!)

Доктор Картик Черабудді, лікар-інфекціоніст та епідеміолог з Університету Флориди, сказав, що CDC мав рацію, що змінив свої вказівки – тобто що знову вводить масковий режим для всіх. У міру подальшого розвитку пандемії громадськість повинна бути готова до внесення інших змін, якщо це необхідно, зазначив Черабудді.

Валенскі каже, що є приклади, коли повністю вакцинована людина має позитивний результат на наявність вірусу і що навантаження на організм вакцинованої людини аналогічне навантаженню на організм інфікованої невакцинованої від COVID-19 людини.    

Деякі повністю вакциновані люди, які інфікуються дельта-варіантом, можуть бути дуже заразними, що потенційно загрожує маленьким дітям та  людям з ослабленим імунітетом та невакцинованим. Тобто вони прозоро натякають, що тепер діти будуть вакцинуватися. 

CDC включило у перелік своїх рекомендацій, що всі учні, починаючи від садочка і до 12 класу повинні носити маски, коли повернуться до навчальних класів на новий навчальний рік.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що якщо привчити людей носити маски, ковідопаразити потім можуть привчити цих людей робити ще більш безглузді речі. Розуміти, що сценарій нагнітання істерії та страху з дельта-штамом, повторюють. Задуматися про доцільність вакцинації, якщо вона не захищає від "ще страшнішого" дельта-штаму. Знати, що наступного року буде ще не один штам і будуть вимагати вакцинуватися і продовжувати носити маски та "зберігати соціальну дистанцію", дресувати людей прийняти нову "нормальність".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи