Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

В київські укриття купили барабани, овочерізки і сковороду за 720 тисяч гривень за штуку

Категорія:

Як повідомив депутат Київської ради Леонід Ємець, Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації Києва закупило для укриттів овочерізки за майже 132 тисячі гривень за штуку, електричну сковорідку з тачскріном за 720 тисяч грн за штуку, а також барабани на понад 3,5 мільйона гривень.

23061501.png

Ілюстрація: ТСН.ua

Ось, що написав Леонід Ємець:

"Коли ми знайшли тендер на закупівлю в укриття електричних овочерізок за 130 тисяч грн штука, я думав більше мене нічого не здивує. Але супер електрична сковорідка з тачскріном і ціною 720 тисяч грн за штуку, це навіть для мішелінівського ресторану перебор, не те що для укриття дніпровського району!!! І це чудо кулінарних технологій (без жартів) їсть 21 кіловат на годину. Тобто ще тисяч 400 грн в рік. Коротше, наша Тимчасова контрольна комісія ще не приступила до роботи (лише сьогодні має бути офіційна публікація), але ми вже офігіваєм!!"

Він додав, що до такої сковорідки ще кухар екстракласу потрібний.

У сервісі Prozorro зазначається, що тендер був проведений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки з комплектом насадок становила 131 958 гривень. За допомогою цього агрегату можна нарізати овочі соломкою, кубиками, є насадки для нарізки картоплі фрі та приготування пюре.

Як пише Фокус, минулої осені художній ліцей "Зміна", розташований у Дніпровському районі Києва, купив через онлайн-платформу Prozorro багатофункціональну сковороду вартістю 725,7 тис. грн та пароконвектомат (універсальна піч) за ціною 474,3 тис. грн. Головний бухгалтер навчального закладу Наталія Ломакіна не бачить нічого поганого в купівлі кухонних приладів на суму понад мільйон гривень та щиро здивована, чому взагалі виникли питання щодо необхідності закупівлі обладнання.

14 червня Леонід Ємець написав: "Якщо ви думаєте, що сковорідка за 720 тисяч це межа, то як вам 300 шкіряних барабанів в укриття!? За 890 000 грн".

Трохи пізніше він додав: "Історія з електросковорідками за 720 тисяч для Дніпровського району обростає подробицями. До цієї інформації додам, що це виявляється вже друга сковорідка за такі гроші. Схожу вони вже придбали за бюджетні гроші трохи раніше (не як в укриття, а як в ліцей)".

Ємець каже, що там не просто нецільове використання бюджетних коштів, а ціла схема із фіктивними фірмами в тендерах.

Наважуся висловити припущення, що школи та інші державні навчальні заклади, що фінансуються з державного бюджету, – це таке собі болітце корупції, яке створили директори та керівники різних місцевих "управлінь освіти" для "освоєння" державних коштів. Що там у нас з ноутбуками для вчителів? Пам'ятаєте, що 2021 року держава вирішила купити вчителям ноутбуки? Цікаво розібратися, як освоїли державні кошти на це.

Наші інтереси: 

Яскравий приклад, як використовують бюджетні кошти. І це – в навчальному закладі! Що там в головах у тих педагогів, які прокрутили цю аферу? Це ж не тільки бухгалтер все робив, директор або заступник директора також. Якщо вони таке роблять під час війни, що вони робили в мирний час? Тому ті, хто не сидить на державному бюджеті, а самі заробляють гроші й платять податки, мають поставити питання про те, куди йдуть їхні податки. Раніше ми писали, чи раціонально витрачають бюджетні гроші державні компанії під час війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Про начальницю управління освіти Дніпровського району Києва Іваніну Н.В. як про махрову корупціонерку, яка пиляє бюджетні кошти, відомо з 2016 року. У 2018 році зникли 1,5 мільйона, призначені на будівництво стадіону у 65-й школі Києва.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Про начальницю управління освіти Дніпровського району Києва Іваніну Н.В. як про махрову корупціонерку, яка пиляє бюджетні кошти, відомо з 2016 року. У 2018 році зникли 1,5 мільйона, призначені на будівництво стадіону у 65-й школі Києва.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Психопати знову засвітилися. Ці тварюки не розуміють контексту і не відчувають безумності своїх дій. Маємо розуміти, що більшість такого роду корупціонерів є розмовляючими тваринами (Homo intelis). Остаточний діагноз покаже примусове сканування головного мозку – у сапієнсів та інтелісів MRT фіксує чітку відмінність – див. Homo intelis: людиноподібні надтварини та їх ідентифікація (+аудіо).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дніпровська райдержадміністрація скасувала закупівлю барабанів в укриття! Як швидко психопати відповзли!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Але що там зі сковорідкою за 720 тис. і пароваркою за 500 тис ? На жаль, там тендер уже відбувся і гроші виплачені…