Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд Японії випробовує ChatGPT для спрощення бюрократичної документації

Категорія:

За словами міністра сільського, лісового та рибного господарства Тецуро Номура, його міністерство зараз тестує чат-бота, щоб спростити офіційні документи та зробити їх доступнішими.  Це вперше, коли орган центрального уряду Японії публічно заявив, що тестує штучний інтелект OpenAI.

23042001.jpg

Прапор Японії
Прапор Японії (ілюстративне фото)

Японія використовує чат-бот ChatGPT від OpenAI, щоб зробити свої часто непрозорі та складні урядові правила простішими для розуміння, пише Bloomberg.

"Ми не робимо нічого великого", – сказав Номура журналістам під час чергової прес-конференції у вівторок, додавши, що чат-бот оброблятиме лише загальнодоступну інформацію. – Завжди існує небезпека витоку секретної інформації".

Міністерство планує використовувати чат-бот для оновлення онлайн-інструкцій щодо заповнення заявок на отримання субсидій та іншої державної підтримки, повідомляла раніше газета Asahi. Щорічно вносяться тисячі сторінок нормативних змін, і тепер міністерство віддає на аутсорсинг трудомістке завдання з оновлення своєї домашньої сторінки, зазначає газета.

ChatGPT дебютував на парламентських дебатах в Японії, коли опозиційний депутат використав чат-бот для підготовки запитань до прем'єр-міністра.

Наші інтереси: 

Правильне застосування штучного інтелекту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи