Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці не усвідомлюють успіхів власної держави - британський аналітик

Україна лише за 3 роки досягла вражаючих успіхів, але самі українці цього до кінця не усвідомлюють. Це є чималою загрозою для подальшого просування шляхом реформування, сказав один з авторів звіту британського аналітичного центру в галузі міжнародних відносин Chatham House Джон Лох (John Lough).

john-lough.jpg

Джон Лох (John Lough), британський аналітик

«Велика проблема полягає в тому, щоб продемонструвати широкому загалу в Україні, що країна перебуває на шляху, який зміцнить її інститути, принесе більше інвестицій, і в кінцевому підсумку підвищить стандарти життя, забезпечить безпеку. Зараз населення не дуже це бачить і розуміє», - зазначив аналітик.

Як приклад він навів те, що аж ніяк не всі зраділи, коли вступив в дію безвіз, дуже серйозне досягнення. Новина була погано сприйнята деякими людьми, тому що вони просто не можуть собі дозволити скористатися ним, зазначає Лох. При цьому він вказує на те, що Україна змогла домогтися того, чого так сильно хотіла Росія останні роки, але не отримає ще дуже довго.

Зрозуміти зростаюче в суспільстві невдоволення темпами реформ, на чому грають популісти. Він закликає не недооцінювати рівень невдоволення.

Влада, громадські організації, на його думку, просто не доводять до публіки досягнення, суспільство не довіряє владі.

Тим часом, за 3 роки було зроблено більше, ніж за попередні 22 роки незалежності, переконані автори доповіді. Зокрема, це відноситься і до питання боротьби з корупцією: на шляху зменшення можливостей для корупційних діянь був досягнутий значний успіх, але широкому загалу про це нічого не відомо, і вона думає, що «нічого не змінилося».

Автори вважають, що майбутнє і доля України безпосередньо залежать від подальшої трансформації відносин між громадянами, економікою та державою.

Доповідь була представлена в Брюсселі, реакція там була позитивною, «її сприйняли як об'єктивну, збалансовану, критичну в деяких аспектах щодо обох сторін», розповів Лох, який представив документ в Берліні в середу.

Далі має бути презентація в кількох містах України. Українські ж чиновники звіт сприйняли як "дуже точний", але в деяких моментах, що прогнозовано, з його висновками не погодилися. Позитивним, за словами Лоха, є те, що вони вважають його «корисним барометром», сприймають оцінки серйозно і в цілому готові прислухатися до порад міжнародних експертів.

«Ми дійшли спільного висновку, що Україна зробила суттєвий прогрес, але недостатній, щоб гарантувати успіх цих реформ і забезпечити те, що вони в тій чи іншій формі не будуть зведені нанівець, або повернені назад», - зазначив співрозмовник агентства.

Наші інтереси: 

Зі сторони видніше. Українцям варто дивитись на життя з позитивом і в майбутнє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

Це вада більшості усіх народів. Але люди довгої волі йдуть своїм щляхом. Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Головна вада більшості українців - сповідування принципу "ВСЕ і НЕГАЙНО"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Якщо знаходишся на середині дороги до мети, то це не значит, що дорога пройдена і ціль досягнена.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Як на мене - погана установка. Це з тої опери , що "дурневі півроботи не показують".

Я би сказала по-іншому: півдороги - це половина пройденого шляху. І для досягнення мети тепер потрібно пройти не весь шлях, а ЛИШЕ ПОЛОВИНУ.
І це ДОБРЕ!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Як кому. Одному півсклянки добре, а другий хоче досконалості . І бажає справу довести до кінця. Хоч це вже далі філософія. Я про поточний момент і про незакінчені реформи.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

Це вада більшості усіх народів. Але люди довгої волі йдуть своїм щляхом. Хай буде!

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

Автори доповіді - не українці. Тому вони в принципі не можуть зрозуміти, що відбувається в Україні. Хай буде!