Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США побудують 10 нових космодромів

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) вже ліцензувало десять космодромів і ще півдюжини на підході, повідомив Джордж Нільду, глава відділу комерційного космічного транспорту FAA.

Нільду зазначив, що немає загальноприйнятого визначення того, що таке космодром.

Так, на невеликому тихоокеанському космодромі Pacific Spaceport Complex на острові Кодіак, Аляска, основна увага приділяється невеликим вертикальним запускам, наприклад, з ракетою Electron Rocket Lab.

Rocket Lab уклала контракт на запуск своєї ракети на орбіту з цього майданчика. «Ми розташовані ідеально для виходу на полярну орбіту і у нас широкий діапазон для запуску», - сказав Крейг Кемпбелл, генеральний директор Alaska Aerospace.

Власники ракет хочуть тільки три речі: низьку вартість, вчасний запуск і відсутність перешкод для інших клієнтів.

Дейл Неш, глава Virginia Space - космодрому в Вірджинії, в який держава інвестувала $100 млн, сказав, що сподівається, що його майданчик стане «настільки ж зайнятим, як мис Канаверал у Флориді».

Власники повинні отримати як мінімум одну п'ятирічну ліцензію від FAA на свій космічний корабель.

«У SpaceX, наприклад, кілька різних видів ліцензій, які дозволяють їм запускати одну і ту ж ракету з тим же загальним корисним навантаженням на тій же траєкторії невизначену кількість разів», - сказав Нільду. За його словами, приплив приватних інвестицій стане благом для галузі, а FAA також буде намагатися допомагати комерційним космодромам розвиватися.

Наші інтереси: 

Космічні технології стають звичним ділом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи