Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

У Міноборони виявлено порушення на мільярди. До дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто понад 300 осіб

Категорія:

Світ:

Лише за останній квартал поточного року внутрішній аудит Міноборони встановив фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 млрд гривень.

minoborony.jpg

Будівля міністерства оборони України

Про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир у своїй колонці для Liga.net, яка називається "Перші сто днів у Міноборони. Укріплюємо фінансовий щит".

“Системні зсуви в подоланні корупції відбудуться лише тоді, коли ми побудуємо дієві механізми захисту від неї. Працюємо над цим, але зміни потребують часу, а доки найбільша робота дістається внутрішнім аудиторам міністерства. Лише за останній квартал цього року вони встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 млрд гривень”, – написав Джигир.

Він зазначив, що відшкодування та усунення переважної частини порушень організовано безпосередньо під час проведення внутрішніх аудитів. До дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто понад 300 осіб. Питання щодо притягнення до інших видів відповідальності вирішується після передання результатів внутрішніх аудитів до правоохоронних органів.

За словами заступника міністра, Міноборони максимально “зачищає метастази фінансових зловживань”. І це буде робитися, доки стабільно не запрацює нова антикорупційна архітектура, яка зараз будується.

Джигир також запевнив, що наразі оновлюється система закупівель за принципами Програми НАТО.

За його словами, щоб кожна зацікавлена особа могла повідомити про випадки корупційних схем, Міноборони буде під’єднано до порталу викривачів НАЗК.

Кожен, хто має інформацію про зловживання, повинен бути почутий”, – зазначив Джигир.

Нагадаємо, Юрій Джигир став заступником нового міністра оборони Рустема Умєрова 27 вересня. Він раніше працював заступником міністра фінансів України (при Оксані Маркаровій). Протягом 2001 – 2018 рр. у складі низки проєктів міжнародного розвитку здійснював розробку та експертну підтримку реформ державних фінансів та фінансування програм соціального сектору в Україні, а також в Киргизстані, Таджикистані, Казахстані, Косово та країнах Східної Азії та Океанії. Пріоритетні напрямки його роботи – бюджетування; фінансовий контроль; управління ресурсами; аналітика, аудит для запобігання корупції.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що чиновницька братва, яка сиділа в Міноборони, займалася розкраданнями. Кожний третій чиновник Міноборони займався розкраданням! Виходячи з того, що в Міноборони працює близько 1000 чиновників.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арджуна Пандав.
0
Ще не підтримано

Що роблять з паразитами які засилилеся у твоєму організмі?
Правильно : Їх позбуваються шляхом правильного лікуваня організму методом яким являється повне та цілкоаите знищення цих паразитів.
А саме основне усі це прекрасно розуміють а ні вкого волі невистарчає це зробити.

Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Арджуна Пандав.
0
Ще не підтримано

Що роблять з паразитами які засилилеся у твоєму організмі?
Правильно : Їх позбуваються шляхом правильного лікуваня організму методом яким являється повне та цілкоаите знищення цих паразитів.
А саме основне усі це прекрасно розуміють а ні вкого волі невистарчає це зробити.

Радіймо!