Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

У Китаї виявлені стародавні гончарні майстерні, створені європейцями

Світ:

На північному заході Китаю, в провінції Шеньсі, виявлені найдавніші в країні рукотворні печери та гончарні майстерні неолітичної культури Яншао, що споріднена з Трипільською культурою. Згідно з попередніми оцінками, знахідкам не менше п’яти з половиною тисяч років.
Розкопки вздовж річки Цзінхе велися впродовж чотирьох років. І лише зараз археологам пощастило знайти сімнадцять печерних жител, виритих у схилі біля річки, недалеко від села Гаолін. На думку вчених, печери були викопані в період між 3500 і 3000 роками до нашої ери і відносяться до неолітичної культури Яншао. Початок цій культурі дала група протосінотибетців, що мають європеоїдне походження, яка розселилася із заходу (Тибет) по верхній і середній течії річки Хуанхе. Однією з помітних характеристик Яншао є розписна кераміка.

Печери, кожна площею близько десяти квадратних метрів, мають по дві кімнати. Одна з кімнат вирита в землі і йде углиб схилу, а друга споруджена зовні з дерева та глини. В багатьох печерних будинках знайдені печі для випалювання гончарних виробів, тому дослідники вважають, що житла належали сім’ям гончарів. Окрім житлових печер, були виявлені землянки для зберігання готової кераміки, уцілілі керамічні вироби та їх фрагменти, а також знаряддя праці.


В тему:

Арійці: культурне переміщення в Китай. Нові докази давньоєвропейської міграції на Схід

Арійські корені культури давнього Китаю

Першi письменні люди жили на територiї України

Історико-археологічний музей “Прадавня Аратта – Україна” в с.Трипілля

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи