Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Треба, щоб медіа були вільні

Вільнюс стає місцем зустрічей політиків, журналістів з багатьох країн світу. Учасник делегації грузинського Парламенту, яка перебувала в Литві, поділився своїми враженнями про конференцію «Безпека журналістів – нові проблеми і координована реакція»

Депутат Парламенту Грузії Ратій Натамішвілі, заступник голови комітету «За права людини і громадянську інтеграцію»

Медіа завжди мене цікавили. У нашій країні з розвитком демократії розвивалися свобода і медіа. І я, як парламентарій і заступник голови комітету «За права людини і громадянську інтеграцію», дуже цікавлюся цією темою. Коли ми говоримо про високі стандарти захисту прав і свобод людей, то важливою складовою є журналістика. Досвід Литви, який ми переймаємо, для нас важливий, а тема цієї конференції дуже актуальна і для Грузії, і для України.

Тут багато цікавих виступів і коментарів від журналістів, політиків і правозахисників. Такі обговорення допоможуть парламентарям приймати правильні, потрібні рішення. Як я думаю, головне – це порозуміння влади і народу, для цього необхідні вільні медіа.

Я філолог, за професією близький до журналістиці, сам вивчав і писав про древні цивілізації. Зараз в Парламенті займаюся питаннями захисту прав людей, особливо з обмеженими можливостями.

Сьогодні для нас в Грузії, головна мета – захист прав людини, а також інтеграція і впровадження європейських стандартів. Багато з цього ми бачимо на прикладі Литви.

Особливо на конференції у Вільнюсі «Безпека журналістів – нові проблеми і координована реакція» запам'яталися слова Міністра закордонних справ Литовської Республіки Лінаса Лінкявічюса, він сказав: «В даний час журналістика стикається з різними проблемами, наприклад, її прагнуть перетворити на зброю. Раніше під час війни використовувалася артилерія, тепер використовується «промивання мізків», що більш ефективно і більш активно використовується в конфліктах». Грузія це відчувала на собі як під час військового конфлікту, так і після.

Для мене дуже важлива атмосфера конференції, де вдалося зустрітися з цікавими людьми, які борються за ідеали людей, щоб надалі вони були захищені в усьому світі.

 

На фото: Делегація грузинських парламентарів на міжнародній конференції у Вільнюсі.

Анна і Петро Олар - Київський прес-клуб, Вільнюс

Наші інтереси: 

Досвід Литви, який ми переймаємо, для нас важливий, а тема цієї конференції дуже актуальна і для Грузії, і для України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи