Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп виступив із своєю першою щорічною промовою перед обома палатами Конгресу

Президент США Дональд Трамп 30 січня виступив із своєю першою щорічною промовою перед обома палатами Конгресу. Виступ тривав приблизно 80 хвилин і стосувався переважно внутрішніх проблем США, зокрема відновлення зруйнованої інфраструктури країни, епідемії опадів, що спустошила деякі штати, і змін в питанні імміграційної політики.

Дональд Трамп присвятив частину доповіді основним зовнішньополітичним проблемам, з якими стикаються Сполучені Штати.

Президент США назвав Китай і Росію суперниками і вказав, що «шахрайські режими, терористичні угруповання і такі суперники, як Китай і Росія, кидають виклик нашим інтересам, нашій економіці і нашим цінностям».

«Зіткнувшись з цими небезпеками, ми знаємо, слабкість – це найвірніший шлях до конфлікту, і неперевершена сила – це найвірніший спосіб нашого захисту», – сказав Трамп і додав, що держава має здійснювати повне фінансування «наших великих військових».

Він також закликав Конгрес визначити «фундаментальні недоліки» в ядерній угоді між світовими державами та Іраном.

«Коли народ Ірану піднявся проти злочинів їх корумпованої диктатури, я не замовк», – сказав Трамп. «Америка стоїть з народом Ірану в його мужній боротьбі за свободу».

Дональд Трамп закликав Конгрес допомогти ухвалити законодавство, щоб змінити ядерну угоду 2015 року, яку він разом з багатьма республіканцями часто критикують через недосконалість.

«Я прошу Конгрес розглянути основні недоліки в жахливій ядерній угоді Ірану, – сказав Трамп.

Трамп також заявив, що «безвідповідальне» випробування Північною Корею ядерних ракет може дуже скоро загрожувати Сполученим Штатам. Вашингтон, за його словами, проводить кампанію «максимального тиску» проти КНДР і її амбіцій ядерної зброї. Трамп назвав Пхеньян «жорстокою диктатурою».

Він також оголосив, що підписав розпорядження про збереження і продовження функціонування в’язниці Гуантанамо на Кубі.

«Раніше ми нерозумно звільнили сотні небезпечних терористів, щоб знову зустрітися з ними на полі бою, включаючи лідера «Ісламської держави», аль-Багдаді», – сказав Трамп.

За словами американського президента, головними основами життя для американців завжди були віра і сім’я. На друге місце він поставив поліцію і військових. Говорячи про важливість довіри між народом і урядом, Трамп вказав, що зміцненню цієї довіри сприяє рішення його адміністрації про призначення нових суддів.

Дивіться відео промови Дональда Трампа в Конгресі США 30 січня 2018 року з гарним перекладом українською мовою.

Після виступу Дональда Трампа перед Конгресом виступив із відповіддю конгресмен-демократ Джо Кеннеді, представник відомої політичної династії.

Він заявив, що американці відчувають, як їхня країна руйнується, а зростання фондового ринку збагачує інвесторів, тоді як працівники не отримують свою «справжню частку».

«Росія контролює нашу демократію», оголошена «війна захисту нашого довкілля», послаблюється захист громадянських прав, а «ненависть гордо крокує вулицями».

Наші інтереси: 

Трамп послідовно йде до наміченої мети, викриваючи фальш лівацьких ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи