Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 94
  • Переглядів: 105

Святий Йосип – батько Ісуса Хреста, покровитель техносфери (+аудіо)

Категорія:

«Яка хата такий тин, який батько – такий син». У талановитих дітей зазвичай талановиті батьки. А якщо дитина стала боголюдиною? Рівень розвитку батьків має бути надзвичайно високим.  

201009saintjosephandthechristchild-17th-18th-2.jpg

Батько і син: Святий Йосип з дитиною Ісусом
Батько і син: Святий Йосип з дитиною Ісусом (Перу, 17–18 століття, Бруклінський музей, США)

Аудіоверсія: Святий Йосип – батько Ісуса Хреста

Нагадаємо, що є 5 рівнів розвитку сапієнсів:

  • 1) гобіт (гомо сімплекс, «простий»);
  • 2) гравець (гомо люденс, пересічна людина);
  • 3) реалізована людина (арій, надлюдина);
  • 4) універсальна людина (ельф, ганза, либідь);
  • 5) боголюдина (хрестос, спас, діва).  

У попередній статті ми з’ясували, що Діва Марія була боголюдиною або, принаймні, впритул наблизилась до цього рівня (слово «діва» означає «богиня», ім’я Марія – божественна, сонячна, шляхетна). Логічно припустити, що приблизно такого ж рівня розвитку досяг її чоловік – святий Йосип із Назарета.

Іудохристиянські вигадки про Йосипа

Іудохристиянська пропаганда представляє святого Йосипа бідним багатодітним євреєм, який заробляв на життя столярними роботами. На час одруження з Марією йому начебто вже було 80 років, тому він був її чоловіком лише номінально. Через це його називають не чоловіком Марії, а її «обручником» і «опікуном». Праведність цього вигаданого персонажа полягала в тому, що він строго дотримувався іудейських законів і приписів. Вважають, що на момент відкритої діяльності Ісуса цей Йосип помер від старості в Назареті. Фактично, іудохристиянська пропаганда зробила все можливе, щоб віддалити Йосипа від Ісуса. А що було насправді?

Євангельський Йосип – майстер-технолог

Згідно з Євангелієм, Йосип походив із Назарета, де мав своє господарство. Там же мешкав і його молодший брат Клеопа (від гелленського «клеос», «κλέος» – «слава»), по-нашому Славко. Його дружину назвали Марія Клеопова, а двох синів – Яків і Йосип. Не важко здогадатися, що Йосип Клеопів отримав ім’я на честь свого видатного дядька – Йосипа, батька Ісуса. Яків і Йосип Клеопові були двоюрідними братами Ісуса по батьківській лінії.

Добра Новина називає святого Йосипа майстром, гелленською – «τέκτων», «τέχτων» (тектоун, тектун, техтун). Це слово походить від «τέχνη» (техне)  – мистецтво, майстерність, вміння; звідси «техніка» і «технологія». Тобто «тектоун» – це майстер матеріального світу. Інші значення цього слова «художник, творець, будівельник, столяр»; вираз «τέκτων vωδυνιᾱν» означає «цілитель хвороб, лікар». Від цього ж кореня походить слово «архітектор», що означає вищий ступінь будівельної майстерності. Майстром-«тектоуном» в Євангелії називається й Ісус (Марко 6.3). Зрозуміло, що це Йосип навчив Ісуса технічній майстерності.

Йосип з Ариматеї та його технічний талант

Удруге Євангеліє згадує про святого Йосипа в епізоді про смерть і поховання Ісуса перед його наступним воскресінням.   

 «Усі Його знайомі стояли оподалік, було ж там також багато жінок, які дивилися здалека, що слідом за Ним ходили і Йому услуговували, як був Він у Галілеї, та й багато інших, що з Ним були прийшли в Єрусалим. При таврі ж Ісуса стояли Його мати, сестра Його матері Соломія – мати синів Заведея, Марія Клеопова – мати Якова Молодшого та Йосипа, та Марія Магдалина.

Як же настав вечір, прийшов Йосип – заможний чоловік з Ариматеї, поважний радник, людина добра і праведна. Сміливо ввійшовши до Пилата, попросив тіло Ісуса...

Довідавшись від сотника, що Ісус вже мертвий, Пилат дозволив видати Йосипові тіло. Прийшов він, отже, зняв тіло Ісуса з тавра. Прийшов також Никодим і приніс смирни, змішаної з алое, фунтів зо сто. Марія Магдалина й Марія, мати Йосипа, йшли слідом.

На тому місці, де Його розп’яли, був сад, і в саду – нова гробниця Йосипа, яку він висік у скелі і в яку нікого ще не клали. Жінки, які були прийшли з Ісусом із Галілеї, оглянули гробницю, потім сиділи проти гробниці і дивились, як клали тіло Ісуса. Чоловіки взяли тіло Ісуса й обгорнули його чистим полотном з пахощами. І, прикотивши до входу гробниці великий камінь, відійшли».  

З цього епізоду дізнаємося, що святий Йосип діяв під іменем Йосип з Ариматеї, гелленською – ἀπὸ Ἁριμαθαίας (від Ариматеї). Ариматея – це місто в Самарії. Чому Йосип взяв це прізвисько? Гелленською мовою це місто називалося Рама. Первинно слово «рама» означало «хрест», адже його лінгвістична конструкція є поєднанням божественної вертикалі (ра) і матеріальної горизонталі (ма). Слово «хрест» складається з двох коренів: 1) *хр-*кр (хороший, красивий) і 2) *ст (сталий, стабільний, непорушний, незнищенний, міцний, сталевий). Таким чином, первинним, а отже, істинним значенням слова «хрест» є «сталий прояв добра і краси», а це є боголюдською ознакою, оскільки у звичайної людини ці якості мають випадкові та нестійкі прояви. Наведена етимологія пояснює, чому гелленське слово «хрестос» (благий, досконалий) застосовувалося як термін для позначення боголюдини, сина Божого.

Отже, ім’я «Йосип від Ариматеї» можна розшифрувати як «Йосип від боголюдини». Цей натяк можна прочитати і як «Йосип від Ісуса» (Йосип – представник Ісуса), і як вказівку на те, що Йосип також був безсмертним (Йосип Хрестовий).

Враховуючи, що Діва Марія, найвірогідніше, також була безсмертною, то цілком логічно, що у безсмертних Йосипа і Марії народився безсмертний Ісус. Він перевершив батьків, адже міг відновлювати себе зі стану смерті. Але таке відновлення могло відбутися лише за умови збереження цілісності плоті, тому Йосип побудував надійне сховище для тіла. Цю споруду в саду представили так, наче це гробниця, яку Йосип зробив для себе самого. Про те, що це не була гробниця, свідчить те, що поблизу не було інших гробниць: хто захоче посмертно спочивати біля місця для страт злочинців.

Побудована святим Йосипом споруда була унікальною: вона легко закривалася і надійно блокувалася за допомогою важкого кам’яного колеса, після чого відкрити її можна було лише зсередини.

«Довідавшись від сотника, що Ісус уже мертвий, Пилат дозволив видати Йосипові тіло». Згідно з римськими законами, тіла страчених віддавали родичам. Чому Пилат віддав тіло не родичам, а Йосипу – своєму радникові? Тому, що Йосип був батьком Ісуса, про що прямо сказав Пилатові. Безперечним доказом правдивості його слів була очевидна зовнішня подібність Йосипа та Ісуса, характерна для батька і сина. Зовнішня подібність є достатнім чинником визнання батьківства і в сучасній судовій практиці. Окрім того, Пилат знав Йосипа як людину чесну й надійну, тож у нього не було підстав для недовіри. Майстер-тектон Йосип із Назарета і майстер-будівельник Йосип Ариматейський були однією особою.

Зовнішня подібність Йосипа і Ісуса, на основі якої Пилат без жодного сумніву визнав батьківство, вказує на те, що Йосип виглядав молодо. Подібно до Діви Марії, він не старів – і це підвищує вірогідність гіпотези, що Йосип був безсмертним.

Вшанування святого Йосипа

В аріянському (аріохрестиянському) світі святий Йосип користувався величезним авторитетом і пошаною. Згодом це вшанування перейшло й до іудохристиянства. Йосипа називають верховним Покровителем Церкви, йому присвячені величні храми – наприклад, найбільша в Канаді Saint Joseph's Oratory of Mount Royal, а також цілі міста, наприклад, Сан-Хосе в різних штатах США, Аргентині, Мексиці та багатьох інших країнах. Вочевидь, таке високе вшанування святого Йосипа ґрунтується на аріянських уявленнях про його високий езотеричний статус. Євангеліє звертає особливу увагу на технічний талант святого Йосипа і, відповідно, організаторські здібності, адже вони необхідні для реалізації складних технічних рішень. Тому святий Йосип – покровитель техносфери.

Батьки і діти

Здійснені Ісусом ДЕМОНСТРАТИВНА смерть і ДЕМОНСТРАТИВНЕ воскресіння свідчать про те, що його спроможність до самовідновлення мала надійний характер. Такі речі виробляються шляхом тренувань. Те, що відбулося в Єрусалимі, не було авантюрою: спроможність до самовоскресіння була стійким навиком. Про це знали батьки та учні Ісуса, тому сприйняли його смерть без сліз. Добра Новина розповідає, як вони діяли – зосереджено, рішуче, холоднокровно.

Ісус Хрестос здійснив духовний подвиг і став безсмертною боголюдиною. Але чи зміг би він цього досягти без активної участі батьків? Досягнення Ісусом найвищого еволюційного рівня свідчить про надзвичайно високий рівень його батька й матері, а також про велику роботу всієї лінії його предків.

То ким були Марія і Йосип – універсальними людьми найвищого рівня чи вже боголюдьми? Судячи з величезної народної поваги, за рівнем розвитку вони перебували неподалік від Ісуса. І далі перебувають, адже вони безсмертні.

Хрестос посеред нас. Є і буде!

Хрестос посеред нас
Хрестос посеред нас - стародавній автентичний напис на церкві в селі Пилатківці
Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Пізнаємо основи аріянства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

маю непохитну віру в  силу аріянської церкви

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

маю непохитну віру в  силу аріянської церкви

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Йосип зображений недостойно на цьому зображенні. Абсолютно нереально. Якості зображеного і заявленого - багато протилежні.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

В них, на іконі, на одязі намальовані зірки? Принаймні, мені так здається. Але, може, я чогось не розумію?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важливо, що на цій картині Йосип зображений дуже молодим. Можливо, він був вічно молодим - і про це знав художник.

Все, що робиться з власної волі, – добро!