Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 16
  • Переглядів: 20

Хрестос посеред нас – стародавній автентичний напис на церкві в селі Пилатківці

Категорія:

Принаймні у двох місцях України – у селі Снідавка Косівського району Івано-Франківської області, поблизу Терношорської Лади, та у селі Пилатківці Борщівського району Тернопільської області – збереглася правда про Ісуса Хреста, яка передавалася із покоління в покоління дві тисячі років.

2 квітня члени Читацького клубу міста Івано-Франківськ разом з учнями Івано-Франківської міської школи № 12 та школи села Угорники здійснили екскурсію в печеру-музей "Вертеба" та село Пилатківці Борщівського району Тернопільської області, всього 45 осіб.

Після зустрічі з сільським головою та вчителькою історії середньої школи села Пилатківці попросили відкрити нам приміщення церкви. "Ключник" Михайло, якому вже під дев'яносто і який вже третій десяток років зберігає ключі від церкви, люб’язно нам відкрив приміщення церкви.
Ще при підході до церкви здалеку помітили надпис: "Хрестос посеред нас". Всередині приміщення трохи інший надпис:"Христос посеред нас". Пан Михайло каже, що перший надпис відреставрований, а другий написаний недавно.

Василь Кричун


Як бачимо, принаймні у двох місцях України (село Снідавка Косівського району Івано-Франківської області, поблизу Терношорської Лади та село Пилатківці) збереглася правда про Ісуса Хреста, яка передавалася із покоління в покоління дві тисячі років.
Можна спалити старі рукописи й переписати на свій лад нові, можна переписати і перетерти Євангеліє, але не можна витерти пам’ять людей-патріотів.
Хай буде!
Напис на каплиці в селі Снідавка Косівського району Івано-Франківської області.
Напис на каплиці в селі Снідавка Косівського району Івано-Франківської області.

В тему:
Наші інтереси: 

Пізнаємо реальну історію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Думаю в тяжкий час він посеред нас і приведе до перемоги.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Коментарі

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Думаю в тяжкий час він посеред нас і приведе до перемоги.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Якось дивно, що перший напис відреставрували, а другий зробили згідно з "правильним" правописом. У ідеалі варто було б самим поїхати до Пилатківців на екскурсію. Цікаво, що вони там людям розповідають. Певен, що якщо в екскурсовода спитати про різницю в написах, він дасть якусь "логічну" відповідь, бо хтозна - може йому дали директиву "не спокушати" вірян...
Заодно й про походження назви села дізнатися.

Поки дихаю - сподіваюсь!