Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стартуємо у 2018: план Маршалла для України

Категорія:

Щоб утримати Україну на шляху реформ, потрібно щось нове. Цю роль може виконати “план Маршалла” – пакет інвестицій в реальну економіку, подібний до того, що був після Другої світової війни в західній Німеччині та Італії. 2017-й буде роком створення проукраїнської коаліції, а вже 2018-й може стати роком реальних проектів.

 

Щоб утримати економіку України на плаву потрібно вливати в неї щороку $5 млрд. Це підняло б зростання економіки до 6-8% з нинішніх 2%. Про це повідомив один з авторів “плану Маршалла для України” Андрюс Кубілюс в інтерв’ю Європейській правді.

"Скажімо, ваша екс-міністр Наталія Яресько вважає, що за 5 років потрібно влити в реальну економіку десь $25 мільярдів. Інший експерт, Андерс Аслунд, говорить про 5 мільярдів на рік, тобто виходимо на ту ж суму. За оцінками Аслунда, це підняло б зростання економіки до 6-8% з нинішніх 2%", – розповідає Андрюс Кубілюс – колишній прем'єр-міністр, а нині депутат парламенту Литви

Також він зауважив, що 2017-й буде роком створення проукраїнської коаліції, а вже 2018-й може стати роком реальних проектів.

Затвердження проекту планується на 2019 рік.

Андрюс Кубілюс – колишній прем'єр-міністр, а нині депутат парламенту Литви

Він також зазначив, що зараз з цього питання будуть створюватися коаліції. Зокрема, в кінці квітня очікується поїздка до Вашингтона.

Потім плануємо поїздки в Брюссель чи Берлін. В кінці травня ми проведемо в Вільнюсі регіональну конференцію на високому рівні для Північних і Балтійських країн, – заявив Кубілюс.

Також він зауважив, що Україні на шляху реформ допоможе план Маршалла. Щоб утримати Україну на шляху реформ, потрібно щось нове. Ми прийшли до висновку, що цю роль може виконати “план Маршалла” – пакет інвестицій в реальну економіку, подібний до того, що був після Другої світової війни в західній Німеччині та Італії.

Наші інтереси: 

Для ефективності інвестицій необхідні дві складові, як мінімум: цільове спрямування і контроль за виконанням планів. Корупція у владі може стати завадою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Я в цьому плані підтримую підхід, який пропонує пан Ігор Каганець, "органічний, створюємо зерно, діяти треба вже сьогодні, не чекаючи інвестицій. Творимо!

Жнива почалися, браття!

Коментарі

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Я в цьому плані підтримую підхід, який пропонує пан Ігор Каганець, "органічний, створюємо зерно, діяти треба вже сьогодні, не чекаючи інвестицій. Творимо!

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Я вже якось говорив, що у проекті Міжмор’я в ролі довіреного аудитора міжнародних інвесторів найкраще виступить Литва. Так і відбувається.

ЄС допоможе збільшити конкуренцію у сфері українських залізничних перевезень

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!