Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЄС допоможе збільшити конкуренцію у сфері українських залізничних перевезень

Проект Європейського Союзу Twinning, що передбачає підтримку Міністерства інфраструктури України з питань реформування залізничної галузі, стартував 3 листопада 2016 року.

Проект ЄС "Підтримка Міністерства інфраструктури у створенні умов для застосування європейської моделі ринку послуг залізничного транспорту в Україні" розроблятиме питання відкриття ринку залізничних послуг для конкуренції за напрямами: створення законодавчої бази, нових органів, системи доступу до залізничної інфраструктури, системи фінансування соціальних пасажирських перевезень, зміни в організації і місії "Укрзалізниці".

Крім того, проект допоможе впровадити європейський підхід до безпеки сполучення, спільну систему акредитації машиністів поїздів і розробити стратегію досягнення відкритого ринку залізничних перевезень.

Проекти Twinning об'єднують державні органи України і країн-членів ЄС для обміну досвідом та найкращими практиками в роботі за здійснення узгоджених реформ.

Країни-члени, які реалізують цей проект, – Іспанія (старший партнер) і Литва (молодший партнер). Його учасники - Міністерство транспорту та зв'язку Литви, Державне агентство з питань безпеки на залізничному транспорті, Залізнична інспекція Литви, ADIF - державна компанія, яка керує інфраструктурою, CNMC - іспанський регуляторний орган, RENFE - державна залізнична компанія, АТ "Литовські залізниці", SEITT, Фонд іспанських залізниць (FFE), Міжнародний і Ібероамериканський фонд адміністрування та державної політики (FIIAPP).

Проект фінансує ЄС. Його реалізує консорціум іспанських і литовських інститутів під керівництвом Міністерства транспорту Іспанії.

Бюджет проекту становить EUR1,6 млн.

Наші інтереси: 

Реформування галузі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Литва виступає в ролі довіреного аудитора, який дає "добро" на фінансування конкретних проектів з підтримки України.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Литва виступає в ролі довіреного аудитора, який дає "добро" на фінансування конкретних проектів з підтримки України.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!