Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США планують передислокацію військ, щоб протистояти РФ і Китаю - NYT

У міноборони США хочуть скоротити американський військовий контингент в Західній Африці, що має стати першим кроком глобальної передислокації військ у протистоянні Вашингтона з Китаєм і Росією.

19122505.jpg

Фото: Gary Williams/Getty Images

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The New York Times.

"Міністр оборони Марк Еспер зважує пропозиції про значне скорочення або навіть повне виведення американських військ із Західної Африки в якості першого етапу перегляду глобального розгортання військ... Ці думки є наслідком прагнення скоротити кількість місій, які ведуть боротьбу з віддаленими терористичними групами, і замість цього зосередитися на протистоянні так званим великим державам, таким як Росія і Китай", - йдеться в публікації.

США думають залишити свою базу в Нігері, а також відкликати підтримку французької армії, яка там протистоїть ісламістам. Рішення про виведення військ з Африки очікується в січні. Передбачається, що воно викличе критику з боку законодавців, союзників і військових чиновників.

Наші інтереси: 

У новому геополітичному розкладі США є стратегічним союзником України. Протистояння США і РФ наразі вигідно і тактично для України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи