Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Словаки протестують проти обмежень, які ввели через коронавірус

Акції протесту відбулися в багатьох районах Братислави, в тому числі й в урядовому кварталі. Учасники масових виступів вимагали скасування протиепідемічних заходів та обмежень.

20111801.jpg

"Поверність нам свободу"

17 листопада тисячі словаків вийшли на вулиці столиці Словаччини Братислави та інших міст, протестуючи проти запроваджених урядом обмежень, повідомляє DW.

Попри те, що уряд Словаччини дозволив нещодавно знову запрацювати театрам, кінотеатрам та фітнес-центрам з обмеженням кількості відвідувачів, в країні й далі діють обмеження на публічні заходи. Також залишаються закритими бари й ресторани та багато шкіл.

Протестувальники, багато з яких були без масок, носіння яких є обов'язковим, вийшли на вулиці у багатьох районах Братислави, зокрема, і в урядовому кварталі, де поліцією були встановлені захисні бар'єри. Мітингарі тримали у руках словацькі прапори та транспаранти з гаслами на зразок "Поверніть нам свободу".

До протестувальників долучилися також футбольні ультрас та представники правих рухів, які жбурляли в адмінбудівлі різні предмети. Утім, поліція Братислави не повідомляла про жодні серйозні інциденти.

У Словаччині нещодавно у два етапи було проведено тестування на коронавірус мільйонів мешканців країни: 31 жовтня й 1 листопада було протестовано понад 3,6 мільйона осіб, з яких 1,06 відсотка мали позитивний результат, а 7-8 листопада було протестовано понад два мільйони осіб, з яких 0,66 відсотка виявилися інфікованими.

 

Наші інтереси: 

Люди вже розуміють, що не у вірусі справа, а йдеться про обмеження їхніх прав і свобод. Летальність від ковіда незначна. Навіть тестування, якому не можна вірити, показало 0,66%.  "Боротьба" з ковідом принесла більше шкоди.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи