Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Італії почалися масові протести проти коронавірусних обмежень та комендантської години

У Неаполі та Римі – масові антикарантинні протести, у яких взяли участь сотні людей: і не тільки футбольні фанати, як повідомляють мейнстрімні медіа. Серед демонстрантів Неаполя йшли ресторатори та підприємці, які заявляли про свою гідність.

Як повідомляє La Reppublica, у Римі з настанням нової доби близько двохсот членів угруповання футбольних фанатів Forza Nuova (Нова сила) обстріляли петардами співробітників поліції та підпалили декілька сміттєвих контейнерів.

З 23 жовтня Рим та весь столичний італійський регіон – Лаціо – посилили карантинні обмеження, зокрема, запровадили комендантську годину.

Напередодні аналогічні заворушення відбулися у Неаполі, повідомляє "Європейська правда". 

Протестувальники кидали димові шашки та петарди; поліція відповідала сльозогінним газом.

Молодь, яка складала більшість протестувальників, обурена нічною комендантською годиною, введеною пізно ввечері 23 жовтня в регіоні Кампанія.

Регіональний президент Вінченцо Де Лука закликав до національної ізоляції, щоб уникнути повторення жертв, що спостерігалися під час першої хвилі коронавірусу на початку цього року.

Комісар поліції Неаполя Алессандро Джуліано засудив "злочинну поведінку".

"Жодні дискомфортні умови, які чисто по-людськи зрозумілі, жодним чином не можуть виправдати насильство", - сказав він.

Регіональні лідери мають право запроваджувати свої власні заходи, але президент Кампанії заявив, що регіональних карантинів буде недостатньо.

Прем'єр-міністр Джузеппе Конте заявив, що не хоче повторювати національний карантин, введений під час першої хвилі, оскільки Італія продовжує боротися з важкими економічними наслідками цього рішення.

 

Наші інтереси: 

Стежити за подіями, пов'язаними з коронавірусними обмеженнями, щоб розуміти, ЩО відбувається. Попри статистику та аргументи щодо ковіду власті всіх європейських країна (окрім Швеції) намагаються нагнітати страх і паніку серед населення, щоб виправдати введені ними обмеження та заборони.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Італія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи