Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Шведська компанія вимагає від Google компенсації за маніпуляції на користь власних інтересів

Категорія:

Шведський сервіс порівняння цін PriceRunner подає до суду на Google з вимогою виплатити 2,1 млрд євро за те, що технологічний гігант віддав перевагу власним сервісам для порівняння цін.

 

Це сталося через те, що в листопаді 2021 року Європейський суд залишив чинним рішення про рекордний штраф Google розміром 2,42 млрд євро за порушення антимонопольного законодавства ЄС, пише PriceRunner.

"Ми хочемо отримати компенсацію за шкоду, яку Google завдавав нам протягом багатьох років, і також розглядаємо цей судовий процес як боротьбу за споживачів, які помітно постраждали від порушення компанією Google закону про конкуренцію протягом останніх чотирнадцяти років і досі", – заявив гендиректор PriceRunner Мікаель Ліндал.

У PriceRunner заявили, що Google є монополістом у Європі та що Google досі не виконав рішення Комісії ЄС і "зловживає своїм домінуючим становищем".

Google програв свою першу апеляцію щодо штрафу від ЄС, але у січні подав ще одну.

Нагадаємо, що 2020 року десять штатів США звинуватили Google в змові з Facebook, що вони поділили всю інтернет-рекламу.

 

 

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Гугл домінує і "заглушає" інші пошуковики. Швеція намагається відвернути Гугл зі своєї країни. Маємо на увазі, що Гугл контролює наші мізки. "Як тільки вони зможуть контролювати декілька основних джерел, – ми говоримо про Google, Twitter, Facebook та Wikipedia, – вони отримають замок до інформації, тому що нас усіх переправили до цих кількох джерел", – сказала Шерил Аткісон.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи