Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Шаблонні фрази, які найчастіше можна почути від типових невдах

Щоб поповнити ряди успішних людей, варто позбутися цих фраз. Визначити невдаху можна за типовими фразами, які вони часто повторюють. За допомогою них ви зможете зрозуміти, чи є у вас ознаки невдахи, а такожчи є невдахи у вашому оточенні.

Ось, що пише про це Ukr.Media.

Я не винен у цьому

Невдахи часто перекладають відповідальність на інших людей. Як тільки трапляється щось погане, вони тут же кажуть, що це не їхня вина, щоб ніхто не повісив на них відповідальність за ту чи іншу подію.

Успішні люди теж не будуть раді, якщо їх нахабно будуть звинувачувати у всіх бідах, але вони не кричать про те, що не винні. Вони намагаються розібратися в проблемі і зрозуміти, як її вирішити, а вже потім тільки розбираються з винними. Намагайтеся чинити точно так само, щоб вас поважали та цінували, довіряли вам і намагалися наслідувати вашу сміливість та об'єктивність.

Я спробую це зробити

І знову ми повертаємося до питання відповідальності. У цьому випадку людина не впевнена в тому, що у неї вийде зробити щось, тому вона заздалегідь натякає всім навколо, що вона може не виконати завдання. Успішні люди намагаються з такими не мати ніяких справ. Це відбувається хоча б з тієї простої причини, що подібні слова позбавляють впевненості всіх навколо.

Найкраще або нічого не говорити, або стверджувати, що все вийде. Так всім буде спокійніше. Та й від того, що ви демонструєте впевненість, навіть вам самим буде простіше. Правильні слова творять справжню магію.

Тобі просто пощастило

Невдахи вічно всюди твердять про успіх, про везіння, про випадковості і нерівні умови між людьми. Справжні трудяги і впевнені в собі люди завжди у курсі того, що їм потрібно виправити для того, щоб результати в наступний раз були кращими.

Необхідно навчитися приймати поразки, а не скаржитися на те, що хтось був у кращих умовах. Самовиправдання — це страшний ворог успіху.

Як мене все дратує

Невдахи люблять скаржитися на буття: «яка у мене жахлива робота», «жахлива країна», «поганий президент», «нікчемні колеги». Навіть якщо це частково є правдою, не варто витрачати час на розмови.

Сильні люди, які вміють керувати своїм життям, не скаржаться на все, а змінюють те, що їм не подобається. Не подобається робота — знайдуть іншу. Не подобається людина, з якою вони разом — знайдуть іншу або вирішать проблеми з цією. Вони не чекають біля моря погоди, а самі будують свою долю, оточуючи себе тим, що їм по душі.

У мене не було вибору

Вибір є завжди — треба просто його розгледіти. Звичайно, є складні ситуації, в яких доводиться діяти не найбільш приємним способом, але не можна переконувати себе в тому, що ваше життя лінійне, а вибір надається тільки комусь особливому.

Невдахи таким чином знову намагаються виправдати свою безпорадність. Сильні люди розуміють, що вибір є, але не завжди він приємний і очевидний. Деколи варто по-іншому поглянути на все, що відбувається, щоб полегшити собі життя.

Це просто неможливо, я не можу

Неможливо встигнути виконати план продажів на день раніше, сходити на побачення і встигнути прибрати в будинку в один вечір, повністю поміняти режим дня, розпорядок. Але все це накопичується лише тому, що хтось заздалегідь себе налаштовує на такий лад.

Пам'ятайте про те, що нічого неможливого не буває — просто для чогось доводиться прикладати більше зусиль, жертвувати чимось більшим, а для чогось, навпаки, жертви не потрібні.

Зроблю потім

Найбільше невдахи люблять відкладати все на останній момент. Прокрастинацією страждають абсолютно всі, але є люди, які просто не можуть їй суперечити. Це і є невдахи. Вони вічно «роблять все потім», переносять важливі справи ближче до дедлайну, думаючи, що у них є час.

Відкладаючи роботу на завтра, пам'ятайте, що завтра у вас можуть з'явитися інші важливі справи. Успішні і щасливі люди не говорять «я зроблю потім». Вони самі собі призначають час, коли їм потрібно приступити до виконання завдання.

Наші інтереси: 

Беремо для себе поради психологів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

В книгах про ДЕІР читав, що людині щастить або мало, але у великому, або багато, але у малому. Представники однієї нації люблять це робити, притягуючи успіх у більших справах, скаржачись на дрібниці.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Знаю 4-х таких людей. Але я не назву їх невдахами, постійно " ниють", але чомусь дуже успішні.
Дивно правда?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поговори з ними і досліди цей парадокс.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

В книгах про ДЕІР читав, що людині щастить або мало, але у великому, або багато, але у малому. Представники однієї нації люблять це робити, притягуючи успіх у більших справах, скаржачись на дрібниці.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Інколи краще сказати "Я спробую це зробити", ніж "Я це зроблю, чого б це мені не коштувало".
Краще сказати так, ніж потім жити, як герой повісті Фрідріха Дюренматта "Обіцянка".

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так. В цьому пункті я з Вами згодна.