Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 62
  • Переглядів: 68

Сейм Латвії постановив націоналізувати Дім Москви у Ризі через загрози нацбезпеці

Категорія:

11 січня Сейм Латвії в остаточному читанні ухвалив рішення, що обумовлює процес прийняття в державну власність Дому Москви – будівлі в Ризі на вулиці Маріяс, 7. Під прикриттям культурних та освітніх заходів в Домі Москви відбувалися політичні заходи, що загрожують національній безпеці Латвії.

24011102.jpg

Фото: DELFI

За це рішення проголосували 70 депутатів, проти були 11 депутатів, не брали участі в голосуванні 9 депутатів, повідомляє Delfi.

Подальшу долю будівлі до 31 березня визначить уряд. Не виключено, що об'єкт нерухомості продадуть на аукціоні.

Ліквідація Дому Москви, який є символом російської політики щодо «співвітчизників», усуне загрозу нацбезпеці та державності Латвії, заявили автори ініціативи.

Права володіння на Дім Москви закріплені за Департаментом власності міста Москви. Обов'язок юридичного представництва історично належав АТ Maskavas kultūras un biznesa centrs Maskavas nams, що належить Департаменту власності міста Москви.

З 10 березня 2020 року права належать представництву іноземного комерсанта – унітарному підприємству міста Москви "Московський центр міжнародного співробітництва", за яким у Земельній книзі закріплено майнові права на невизначений час.

Структури обох юридичних формувань пов'язані безпосередньо з впливом міста Москви, сказано в анотації до законопроєкту.

Департамент власності міста Москви – структурний підрозділ, що перебуває в підпорядкуванні уряду міста Москви. А урядом керує мер Москви Сергєй Собянін.

Своєю чергою, фактичним власником "Московського центру міжнародного співробітництва" вважається президент Росії Владімір Путін. 25 лютого 2022 року Собянін і Путін були занесені до санкційних списків ЄС і Бюро контролю за іноземним капіталом США.

Наші інтереси: 

Латвія усуває усі можливі та неможливі загрози з боку Москви. Латвія зрозуміла на прикладі України, як діє Росія і які загрози несе її культура та мова.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи