Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Робимо парфуми в домашніх умовах. Що варто знати

Високі ціни змушують людей шукати різні шляхи, щоб заощаджувати. Одним з найефективніших кроків збереження бюджету є домашнє виробництво.

З’ясувалося, що самостійно можна виготовляти безліч продуктів щоденного використання, зокрема, парфуми та косметику. Про деякі особливості останніх поговоримо нижче.

Важливий компонент

Якщо ви вирішили вдома приготувати парфуми або косметику, пам’ятайте, що в цьому процесі варто дотримуватися технології. Важливо, щоб усі хімічні складові були додані в необхідній пропорції. Одним із важливих компонентів косметичних і парфумерних продуктів є ізопропілміристат. Речовина має синтетичне походження. Щоб її отримати, використовують хімічну реакцію між ізопропиловим спиртом і миристиновою кислотою.

Він додається в парфуми та косметичні засоби в кількості від 1 до 10%. Продукт безбарвний. Має маслянисту консистенцію. Розчиняється в таких сполуках:

  • ацетон;

  • етанол;

  • жири та олії.

Певна кількість ізопропілміристату включена до складу парфумерного спирту, тому якщо ви маєте намір власноруч виготовляти парфуми, варто подбати і про наявність цієї речовини.

Широке коло застосування

Ізопропілміристат використовують у якості емолента або розчинника, зокрема, у ньому добре розчиняються смоли і віск. Його додають у бальзами, креми, мазі або емульсії в кількості від 1 до 5%. Це надає продукту пом’якшувальних властивостей, а також сприяє проникненню через шкіру активних речовин. Має позитивний вплив на тактильні характеристики косметичних засобів. Ця властивість покращує ковзання, а разом із цим і розподіл пігментної формули. Креми, до складу яких входить ізопропілміристат, використовують у разі:

  • подразнень;

  • огрубіння;

  • обвітрення.

Водночас людям, які мають жирну шкіру або схильність до появи вугрів, такі засоби треба використовувати з обережністю. Річ у тім, що ізопропілміристат може спровокувати появу комедонів. Протипоказанням також є індивідуальна непереносимість компонентів.

У виготовленні парфумів ізопропілміристат використовують для розчинення запашних речовин. Варто врахувати маслянисту основу. Тим, хто застосовує парфуми, що мають ізопропілміристат, необхідно слідкувати, щоб вини не потрапляли на одяг, особливо на той, що виготовлений із шовку.

Річ у тім, що олія призводить до появи плям, яких потім важко позбутися. Щоб цього уникнути, засоби варто наносити на волосся або шкіру. У парфумах та побутових розпилювачах частка ізопропілміристату дорівнює від 6 до 10%. Продукти, до складу яких він входить, треба зберігати в прохолодному місці, яке добре захищене від дії сонячних променів.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи