Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Результати діяльності Дональда Трампа на посту президента США у 2018 році

Категорія:

У січні 2019 року президентству Дональда Трампа стукнуло два роки - 20 січня 2017-го відбулася його інавгурація. З якими результатами 45-й президент США підійшов до «екватору» свого терміну?

Він створив власний «ЗМІ» - аккаунт в твіттері. У серпні 2016 року, за три місяці до обрання на посаду, у Трампа було 10 мільйонів передплатників, а через два роки президентства понад 57 мільйонів читачів.

Трамп не просто використовує твіттер для прямого спілкування з населенням і трансляції своєї позиції в обхід преси. Записи президента в соціальній мережі впливають на фондовий ринок і визначають не тільки американську, а й світовий новинний порядок денний.

Економічне зростання країни збільшилося з 2 до 3.4%, а рівень безробіття знизився з 4 до рекордних 3.7%. Але головне, що вже точно вписано в трампівську президентську історію, це податкова реформа. Адміністрація вирішила допомогти американському бізнесу і підвищити, за словами Трампа, його міжнародну конкурентоспроможність.

Податкова ставка була знижена з 35 до 21%. Крім того, на кілька відсотків знизилися і податковий тягар для американських громадян, дохід яких понад півмільйона доларів на рік.

За прогнозами багатьох агентств, така реформа призведе до зростання американського ВВП, зростання зарплат і створення декількох сотень тисяч робочих місць. Однак той факт, що скоротяться податкові надходження в бюджет країни, неминуче змусить уряд скоротити і витрати. Під скорочення в першу чергу потраплять соціальні програми.

Але республіканська партія і, особливо, сам Трамп завжди були прихильниками зниження витрат держави, в тому числі і за рахунок соціальної сфери.

Головні досягнення Трампа зосереджені в області внутрішньої політики. Він з самого почав говорив про те, що необхідно прискорити американське економічне зростання, і за минулі два роки це йому вдалося.

Збільшення темпів зростання, підйом бірж - це заслуга Трампа. Американська економіка стала розвиватися за рахунок припливу капіталу на фондові ринки, які збільшилися на одну третину. Світовий капітал, ділові кола повірили в Трампа, бо він позиціонував себе як своя людина в світі бізнесу, в світі Волл-стріт.

Жодному американському президентові це зробити не вдавалося.

Проміжні вибори, незважаючи на позицію демократів, не призвели до відторгнення політики Трампа. Його рейтинг залишився приблизно тим, що і був, близько 40%. Це пояснюється в тому числі розколом в суспільстві. Що б не робив Трамп, його базовий електорат завжди буде це підтримувати. Те ж саме і з демократами. Країна ідеологізована.

Трампу вдалося провести двох суддів до Верховного суду США - Горсача і Кавано. Це досягнення. Тому що багато указів, які були прийняті Трампом, в кінцевому підсумку Верховний суд підтримав. Трамп з самого спочатку говорив, що в області внутрішньої політики дуже важливе зміцнення консервативних основ Верховного суду.

Трамп продемонстрував себе як людина, яка буде виконувати свої передвиборні обіцянки, не зважаючи на їхні наслідки та ефективність. Тому він вийшов з Транстихоокеанський угоди про партнерство, Паризької угоди, з Іранської угоди, з ДРСМД.

Його тиск на союзників по НАТО з проханням збільшити військові витрати в цілому теж можна вважати перемогою, оскільки союзники все-таки збільшили військові витрати.

Джерело

Наші інтереси: 

Приклад президента-республіканця, який потрібний Україні. Україні потрібна така ж внутрішня політика, яка сьогодні проводиться в США. Зокрема, потрібна стіна від Мордору. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи