Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Проходження діагностики на COVID-19

Коронавірус призвів до багатьох проблем у всьому світі, і Україна не стала виключенням. В останній час, щоденна кількість випадків дещо зменшується, українці почали отримувати вакцини від провідних світових виробників, що дещо повинно стримати ріст нових захворювань, але все рівно, потрібно берегти себе – носити захисні маски та уникати масових заходів, щоб унеможливити це захворювання.

SARS-COV-2 – саме цей збудник хвороби, який в буквальному сенсі слова сколихнув весь світ та призвів до чисельних смертельних випадків.

Проходження діагностики на COVID-19

Спочатку виявлення цієї хвороби в Україні пройшло більше 1 року, і за цей час, в країні суттєво змінились строки діагностики на це захворювання. Так, якщо раніше на підтвердження коронавірусної хвороби відводилось досить багато часу для дослідження аналізів, то зараз цей процес значно скоротився. Наявність високої температури, кашель, нерівномірне та важке дихання, озноб, контакти з інфікованими людьми – це першочергові симптоми та показники, які є негайним показанням для проведення тут дослідження (імуноферментного аналізу крові на антитіла, який дає високу точність при визначенні діагнозу).

Не дивлячись на те, що імунна система кожної людини  здатна виробляти самостійно специфічні білки для боротьби з інфекцією в організмі, саме цей вірус найбільше атакує літніх людей та людей зі слабкою імунною системою. Для визначення інфекційного процесу і оцінки стадії розвитку хвороби, потрібно провести якісну діагностику крові на наявність антитіл.

Антитіла IgA SARS-COV-2 можуть бути виявлені на 3-5 день після контакту організму з вірусом COVID-19. Це дослідження є одним із найбільш застосовуваних серед потенційних хворих та дозволяє отримати інформацію на початкових етапах гострого періоду захворювання.

Інше дослідження (тест на антитіла IGM) на SARS-COV-2 – доцільно проводити з 7 дня від початку захворювання, що також дозволяє встановити недавнє інфікування і підтвердити гостру фазу перебігу інфекції на ранній стадії інфікування.

Основні правила, яких потрібно дотримуватись перед дослідженням на антитіла

Вчасна діагностика та виявлення інфікування COVID-19 дозволить уникнути ускладнень при коронавірусі в майбутньому, але перед проходженням тесту, потрібно дотримуватись основних правил, які дозволять отримати достовірний результат:

  • попередити працівника медичного закладу про прийом лікарських засобів, терміну вагітності, наявності онкологічних захворювань;
  • аналіз крові потрібно здавати натщесерце і до проведення таких досліджень, як рентгенографія, УЗД, КТ, фізіологічні процедури;
  • відмова від вживання алкогольних напоїв та паління за 10-12 годин до здачі крові на антитіла.
Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи