Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Президент Литви вітає санкції США проти РФ: потурання енергетичним проектам Кремля не буде

На відміну від офіційного Берліна і Парижа (та офіційного Євросоюза), які критикують санкції США для Росії, президент Литви Даля Грібаускайте підтримала рішення Конгресу США про введення нових санкцій відносно Росії (а також Ірану та Північної Кореї).

"Принципова позиція Конгресу США - це серйозний сигнал для Росії, що потурання енергетичним проектам Кремля і втручання у внутрішню політику інших країн не буде", - цитує Грібаускайте видання Delfi.

Нагадаємо, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що рішення Вашингтона може зашкодити інтересам ЄС в сфері енергетичної безпеки, і Євросоюз буде вживати відповідних заходів.

Берлін назвав рішення США про посилення санкцій проти РФ неприпустимим.

Литовський євродепутат Вітяніс Андрюкайтіс каже, що такі заходи США можуть торкнутися багатьох проектів, не тільки газопровід "Північний Потік" (Nord Stream), що з'єднує Росію і Німеччину по дну Балтійського моря, пише у Delfi

За словами литовського євродепутата, санкції не стосуються безпосередньо Nord Stream, а поширюються на будь-які енергетичні проекти і на будь-які російські газопроводи, що знаходяться як в середині Росії, так і за її межами. Тому можуть бути проблеми і з трубопроводами Середземного моря, і з трубопроводами Азербайджан - ЄС, і з трубопроводами ЄС - Україна.

При цьому він зауважив: "Литва не виділена з (сфери) енергетичної безпеки ЄС. Немає такого, щоб у однієї країни була особлива виняткова риса, яка виділяла б її з 27 країн. Є єдина енергетична стратегія ЄС".

Наші інтереси: 

Литва - найбільший і надійний європейський союзник України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи