Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Євросоюз погрожує США через нові антиросійські санкції

Законопроект США може нанести удар по європейських компаніях, які беруть участь у спільних проектах із РФ у галузі енергетики. Єврокомісія готова вжити екстрених заходів у разі, якщо санкції США проти Росії поставлять під загрозу енергетичну безпеку Євросоюзу. Про це йдеться в заяві голови комісії Жана-Клода Юнкера, опублікованій після його зустрічі з єврокомісарами в середу, 26 липня.

zhanklod.jpg

Жан-Клод Юнкер, голова Єврокомісії

Інтереси США не повинні мати пріоритет над енергобезпекою Європи, заявив Юнкер.

"Схвалений у США законопроект може мати непередбачені односторонні наслідки, які відіб'ються на інтересах ЄС в галузі енергетичної безпеки", - наводяться в заяві слова глави Єврокомісії.

Так, в ЄС побоюються, що нові американські санкції можуть перешкоджати розвитку системи трубопроводів, яка використовується для транспортування російського газу через Україну в Європу.

"Тому сьогодні комісія прийняла рішення, що в разі, якщо наші інтереси не врахуються в достатній мірі, ми будемо готові вжити відповідних заходів протягом декількох днів", - йдеться в заяві. Про які заходи йдеться, у тексті не уточнюється.

При цьому в Єврокомісії відзначили, що в цілому ЄС, як і раніше, має намір дотримуватися режиму санкції з тим, щоб домогтися виконання Росією Мінських угод. "Це ключова мета, загальна для ЄС і США", - йдеться в заяві.

У Франції також виступають проти нового законопроекту Штатів. Так, офіційний представник МЗС Франції Аньєс Ромате-Еспань заявила, що французька влада вважає, що екстериторіальний характер нового американського закону про санкції не відповідає нормам міжнародного права і мають намір обговорити цю ситуацію з Єврокомісією та партнерами з ЄС.

За її словами, цей законопроект, якщо буде затверджений, дозволить притягати до відповідальності європейських фізичних і юридичних осіб у ситуаціях, які не мають ніякого відношення до США.

Нагадаємо, підтримана Палатою представників законодавча ініціатива до набуття чинності повинна бути схвалена сенатом і підписана президентом США.

У Білому домі заявили, що Дональд Трамп згоден на посилення санкцій проти Росії.

Наші інтереси: 

 Інтереси США повністю збігаються з інтересами України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи