Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дональд Трамп зайвий для Путіна і Сі - Financial Times про союз Росії і Китаю

Російські і китайські національні інтереси мають тенденцію перетинатися саме в тих областях, в яких вони суперечать західним інтересам. Співпраця між Китаєм і Росією, можливо, є оборудкою, але має геостратегічні наслідки.

170725rf-kytay.jpg

Москва - Пекін
Москва - Пекін

"Коли голова КНР Сі Цзіньпін прибув до Москви напередодні саміту G20 для дводенних переговорів, в світі на це майже або зовсім не звернули уваги. Порівняйте це з гарячими висвітленнями зустрічі Дональда Трампа з російським лідером кілька днів по тому", - пише у Financial Times керівник програми "Росія в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні" Московського центру Карнегі Олександр Габу.

"На Заході домінує точка зору, що "чоловіча дружба" між Путіним і Сі маскує незграбні відносини, в яких очевидно відсутня взаємна довіра. Але це приховує більш складну картину. Правда полягає в тому, що російські і китайські національні інтереси мають тенденцію перетинатися саме в тих областях, в яких вони суперечать західним", - йдеться в статті.

"Яструби в російському і китайському істеблішменті в сфері національної безпеки об'єднані в своїй переконаності, що Вашингтон використовує Північно-корейську ядерну проблему як привід, щоб зробити більший військовий тиск на обидві країни, розмістивши системи ПРО Thaad", - відзначає автор.

Росія і США роками сперечалися з приводу кіберпростору і сильно розходилися в питанні світового управління інтернетом. Москва і Пекін, навпаки, послідовно сходилися у цих питаннях, пише Габу.

"Співпраця між Китаєм і Росією, можливо, є оборудкою, але має геостратегічні наслідки", - вважає експерт.

Наші інтереси: 

Україна і США мають допомогти одна одній, щоб Китай і Росія не створили Континентальний блок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи