Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Потрібно вкладати кошти у виробництво власної високоточної зброї – співзасновник "Монобанку"

Категорія:

Співзасновник "Монобанку" і виробник безпілотників "Довбуш Т10" Володимир Яценко заявив про необхідність залучення ресурсів у розробку високоточного озброєння, зокрема, БПЛА та перехід на їхнє промислове виробництво.

23030702.jpg

Фото: ProstoMob

"Та війна, що триває в Україні, – це нове явище в історії ведення військових дій. Такого масштабу і потужності застосування артилерії, дронів та засобів РЕБ ніколи раніше не було. Влітку тривалість життя одного безпілотника в середньому була 15-20 вильотів. Зараз просто неймовірна щільність і вогневого ураження, і використання засобів РЕБ. Тому сьогодні тривалість життя БПЛА на фронті – це 3, максимум 5 вильотів", - розповів Яценко в ефірі Єдиного національного телемарафону.

За його словами, сучасна група БПЛА повинна мати щонайменше 6 апаратів для того, щоб забезпечити безперервну зайнятість. Сам Володимир Яценко пожалкував, що свого часу придбав лише 5 ліній виробництва, бо нагальна необхідність – 10 ліній.

"Ми постійно рухаємося вперед, і супротивник рухається, але ми повинні рухатися швидше. Адже відсутність БПЛА, відсутність дронів – прямо пропорційна втратам наших бійців", – зазначив Володимир Яценко.

Він наголосив, що Україна має все, щоб перемогти ворога у гонці озброєнь, адже у нас є фахівці, гроші та доступ до міжнародних ринків продукції військового та подвійного призначення, зокрема, сучасних мікрочипів, потрібна лише енергія українських підприємців та сприяння влади.

За словами Володимира Яценка, команда розробників БПЛА "Довбуш Т10" перебуває у постійному зв’язку з військовими, які використовують їхні дрони, і можуть у режимі онлайн виправляти недоліки. Крім того, група співпрацює з представниками Мінцифри та Міноборони, від яких дізнаються про нагальні потреби у безпілотниках.

На думку розробника, Україна повинна перейти від гаражного виробництва безпілотників до промислового, і для цього потрібно дати українським підприємцям, котрі мають ресурси, можливості для розробки, зокрема, спеціальну систему ліцензування, щоб вони могли купити необхідне обладнання, створити промислове виробництво за кордоном, яке після перемоги релокують до України. Це, вважає Володимир Яценко, виведе Україну у першу лігу світових виробників зброї.

Наші інтереси: 

Це дуже важливо для розвитку війни. Про це треба було говорити ще вчора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чудово!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чудово!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !